Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επίσκεψη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην ΠΕ της 10ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΡΟΥΠΕΛ», με την ευκαιρία του Εορτασμού της 70ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης της 10ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΡΟΥΠΕΛ», εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 70ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών (6-10 Απριλίου 1941), στα Οχυρά «ΡΟΥΠΕΛ», «ΟΧΥΡΟ» («ΙΣΤΙΜΠΕΗ») και «ΛΙΣΣΕ».

Την εκδήλωση στο Οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ», τίμησε με την παρουσία του, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και την Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αγωνιστές των Οχυρών, προσκλητήριο νεκρών, ομιλία για το ιστορικό του τετραήμερου αγώνα και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Οχυρού από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του κ. Προέδρου και των λοιπών επισήμων σε τμήμα υπόγειας στοάς του Οχυρού, καθώς και στο πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει την ιστορία του χώρου, με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα του Μουσείου, το διόραμα που αποτελεί πιστή κάτοψη του Οχυρού, αλλά και τα ζωντανά ιστορικά κειμήλια των ιδίων των μαχητών που είδαν το φως μετά τις πρόσφατα ενεργούμενες εργασίες διάνοιξης και αξιοποίησης στοών του Οχυρού που είχαν φραγεί από τους βομβαρδισμούς.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιά Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία βρε άσχετε. Σιγά μην είναι και γενετικά μεταλλαγμένη. Μηχανοκίνητη λέγετε Λεβέντη!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

.

Ειχα την εντύπωση οτι ο blogger ειναι πρωην στρατιωτικός.
Τότε θα διόρθωνε το "μηχανοποιημένη" μεραρχία σε μηχανοκίνητη !!!
ΕΛΕΟΣ !!





.

@rmy @lert είπε...

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ ότι η χρήση της λέξης "Μηχανοποιημένη" αντί "Μηχανοκίνητη" αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα και δεν μπήκε τυχαία. Και για να το καταλάβουμε. Όπως π.χ λέμε πολτοποιημένη και εννοούμε κάτιπου προέρχεται από ανάμειξη διαφόρων υλικών και έγινε πολτός με αποτέλεσμα όλα αυτά τα υλικά να χάσουν την αρχική τους μορφή,έτσι λέμε και Μηχανοποιημένη που στη περίπτωσή μας σημαίνει κάποια μεραρχία που έγινε με ανάμειξη διαφόρων μηχανημάτων. Άρα έχασε την αρχική της υπόσταση και έπαυσε από το να είναι Μηχανοκίνητη,πράγμα ασφαλώς το οποίο συμβαίνει στη περίπτωσή μας.
Κατά τα άλλα θα περίμενα να διαβάσω και κάποιες δηλώσεις επισήμων για τον ηρωϊκό αγώνα που έδωσαν οι πολεμιστές των οχυρών για να μπορούμε εμείς με άνεση σήμερα να τους αγνοούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΗΝ Α.Ε. ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΙ ΟΡΟΙ, MOTORISED BRIGADE ΚΑΙ MECHANISED BRIGADE ΣΤΗΝ ΣΤΡ.ΟΡΟΛΟΓΙΑ..ΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ-ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΛ....ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΕΣ ΣΤΗ 10η ΤΑΞ ΠΖ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ MOTORISED...

A/R.

Ανώνυμος είπε...

Πριν χαρακτηρίσει κανείς κάποιον άσχετο, καλό θα ήταν να είναι ο ίδιος ενημερωμένος. Η 10η ΤΑΞΠΖ έχει αναδιοργανωθεί και η επίσημη ονομασία της είναι 10η Μ/Ν ΤΑΞΠΖ "Ρούπελ". Μ/Ν δηλαδή μηχανοποιημένη και όχι Μ/Κ (μηχανοκίνητη)
Φ.Κ.