Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Λειτουργία ΣΓ Δράμας

Στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων θα εδρεύουν οι νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μαργαρίτης Τζίμας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου Δράμας σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ (ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ) θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων (ΣΓ) της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το ΣΓ Δράμας θα συγχωνευθεί με τα ΣΓ Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής και θα δημιουργηθεί η νέα ΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Ξάνθη.

Οι νέες ΣΥ θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»), με μοναδική εξαίρεση την Ξάνθη, η οποία προκρίθηκε έναντι της Κομοτηνής λόγω της έδρας του Δ΄ΣΣ και του νεόδμητου κτιρίου ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το ΣΓ Ξάνθης.

Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα ΣΓ να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Ερώτηση 13457/21-3-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Σύμφωνα με ήδη ληφθείσες αποφάσεις, έως το τέλος του 2011, θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του, το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των 57 Στρατολογικών Γραφείων της χώρας, με την συγχώνευση ­συνένωση αυτών και την δημιουργία 18 νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ)

Ο Νομός Δράμας είναι παραμεθόριος νομός και οι πολίτες απομακρυσμένων χωριών εξυπηρετούνται από τη λειτουργία του Στρατολογικού Γραφείου που λειτουργεί στην πόλη.

Ειδικά όμως στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή του Νομού Δράμας, δημιουργείται μείζον πρόβλημα, αφού το ΣΓ Δράμας, παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη σύνδεση μεταξύ των πολιτών της Δράμας και του Στρατού, αφού οι κάτοικοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες της περιοχής.

Επειδή η κατάργηση του ΣΓ Δράμας δημιουργεί αισθήματα λύπης και αγανάκτησης στους πολίτες του νομού μας.

Επειδή με την κατάργηση του ΣΓ Δράμας οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε αποστάσεις μέχρι 200 χλμ προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ερωτάται ο Υπουργός

1. Γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα, εθνικής υφής, κριτήρια της περιοχής του Νομού Δράμας και καταργείται το ΣΓ Δράμας, που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της παραμεθορίου;

2. Αν προτίθεται να επανεξετάσει την σχετική απόφαση και να διατηρήσει ενεργό το ΣΓ Δράμας;

Ο ερωτών βουλευτής

Μαργαρίτης Τζίμας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tα ΚΕΠ θα εξυπηρετούν τους πολίτες των περιοχών στις οποίες καταργούνται τα ΣΓ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ! το προσωπικό των οποίων θα εκπαιδευτεί σε ταχύρυθμα σεμινάρια εκμάθησης της στρατολογικής νομοθεσίας!

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε, από την Πέμπτη περιμένω ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ΚΕΠ της γειτονιάς μου και ακόμη η κα Ναταλία ψάχνει την υπαγωγή του νέου Καλλικρατικού δήμου. Που και να της ζητούσα και τίποτε σοβαρό δηλαδή?