Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Δάνεια σε αστυνομικούς και πυροσβέστες

Δάνεια από τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα μπορούν να πάρουν φέτος αστυνομικοί και πυροσβέστες, μέχρι του ποσού των 8,9 εκατ. ευρώ. Για τα δάνεια αυτά, ισχύουν πιο ευνοϊκές απ’ ότι στις τράπεζες προϋποθέσεις, αλλά είναι για… όποιον προλάβει, αφού το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 8,9 εκατ. ευρώ. Ως επί το πλείστον προτεραιότητα θα έχουν οι ασφαλισμένοι που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα.


Ετσι, για το 2011, όπως προβλέπει σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κουτρουμάνη, για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), εγκρίθηκε η αποδέσμευση κεφαλαίων του από την Τράπεζα της Ελλάδος και θα δοθούν κατά περίπτωση για δάνεια των ασφαλισμένων του τα εξής ποσά:
* 2,5 εκατ. ευρώ για τους ασφαλισμένους του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής.
* 2,1 εκατ. ευρώ για τους ασφαλισμένους του τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.
* 3 εκατ. ευρώ στους ασφαλισμένους του Τομέα πρόνοιας Αστυνομικών.
* 1 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων της Αστυνομίας, και
* 300.000 ευρώ για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης εγκρίθηκε με άλλη απόφαση και η αποδέσμευση ποσού 300.000 ευρώ για δάνεια σε υπαλλήλους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα.
Η πρακτική της δανειοδότησης των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων από τα ταμεία τους είναι νομοθετημένη και ειδικά στις παρούσες συνθήκες, αποκτά εξαιρετική σημασία, καθώς υποκαθιστά μια ελλείπουσα ρευστότητα από την αγορά.
/www.adesmeytos.gr
staratalogia.blogspot
Κ. ΚΑΤ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εν τάξει, φίλοι πυροσβέστες, μην σπρώχνεστε.