Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

"Με τα κόμπλεξ... υπό μάλης".... για να μην πούμε κάτι χειρότερο.....

Οι πρόεδροι των Ενώσεων αποστράτων δεν θα αντιδράσουν;

ΠΡΟΣ: Διευθυντή εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Κύριε Διευθυντά,
Διάβασα με έκπληξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας το άρθρο του συνεργάτη σας κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, με τον τίτλο «Με τα κρουασάν… υπό μάλης». Η έκπληξή μου δεν οφείλετε τόσο στα όσα γράφει ο αρθρογράφος, όσο στο γεγονός ότι μια εφημερίδα την οποία θεωρούσα σοβαρή και κάποιου επιπέδου, φθάνει στο σημείο να δημοσιεύει κείμενα αυτής της στάθμης.
Δεν ασχολούμαι με τα όσα γράφει ο κ. Κ. Ζούλας. Κατανοώ ότι υπάρχουν μεταξύ μας πολλοί άνθρωποι με συμπλέγματα και προβλήματα προσωπικότητας, αλλά και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες. Όσο διάβαζα το άρθρο τόσο βεβαιωνόμουν ότι κάτι απ’ αυτά ήταν που ώθησαν τον συνεργάτη σας στη σύνταξη του εμετικού λιβελλογραφήματος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και ειδικώς κατά του Σώματος των Αξιωματικών. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι οι απόψεις αυτές αποτελούσαν ανέκαθεν θέσεις άλλων χώρων που ιδεολογικά ή για λόγους σκοπιμότητας, διαπνέονταν από αντιπάθεια και μίσος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Τελευταία οι θέσεις αυτές εκφράζονται από μια μειοψηφία του αποκαλούμενου αναρχοαυτόνομου χώρου. Άραγε εκεί επιθυμεί να ανήκει η εφημερίδα σας;
Επειδή δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το δημοσίευμα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων, τους οποίους, ως εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι ακουσίως εξυπηρετείτε! Άραγε αποτελεί τον προάγγελο κάποιων δυσμενών για τις Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσεων, και ο κ. Ζούλας (και κατ’ επέκταση η εφημερίδα σας) χρησιμοποιείται ως «λαγός»;
Αυτή τη στιγμή κύριοι, κάποιες χιλιάδες επίλεκτων Ελλήνων πολιτών, από τον βαθμό του Στρατιώτη έως τον βαθμό του Στρατηγού, ξενυχτούν υπό δυσμενείς συνθήκες, σε φυλάκια, νησιά, πλοία, αεροσκάφη, κέντρα επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας στη Χώρα το απαραίτητο πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού. Μέσα στο γενικότερο κλίμα διαφθοράς, ο ελληνικός λαός θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ως λάμπουσα εξαίρεση. Την θέση αυτή δεν μπορεί να την μεταβάλει οποιαδήποτε συμπλεγματική ή κατευθυνόμενη πένα.
Ποιες σκοπιμότητες λοιπόν εξυπηρετεί αυτό το θλιβερό και υβριστικό δημοσίευμα που παράλληλα αποτελεί ύβρη και προσβολή του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις προέρχονται και του οποίου έχουν τον απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση;
Νομίζω ότι μία συγνώμη για την ύβρη, ως διεύθυνση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, θα ήταν το ελάχιστο που θα αναμέναμε. Όσο για τον κ. Ζούλα, θα μπορούσατε να τον στείλετε… στους “Ατενίστας”, μήπως και κάνει κάτι πιο παραγωγικό.
Με τιμή

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Λάρνακος 10, 15669 Παπάγου

ΥΓ. Αναμένω φυσικά ότι ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κύριος Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχουν κάτι να σας πουν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κε ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.

ΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

DATON είπε...

ΩΡΑΙΟΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ <> Η(ΔΙΑΖ) ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ;ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ (ΔΙΣΤΥΧΩΣ) Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ,ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ (ΕΝΘΕΝ - ΚΑΚΕΙΘΕΝ), ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΨΗ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ!ΑΝ ΗΤΟ ΕΤΣΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ,ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ,ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εχουμε ενα στρατό γαμάτο..μια πολεμική μηχανή ετοιμη να φερει σε περας την αποστολή της..αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, στρατιώτες....μαχητές...ρε πατε σε ξυπνάτε..εχει δίκιο..σε αυτά που λεει και μάλιστα λιγα ειπες....αν θελετε να σας πω εγω περισσότερα...για σαπικοκοιλιάδς για αχρηστους....για κατωτερο προσωπικό που δε μπρει να παρει τα πόδια του...ναι κρουασάν και φραπέ ειναι οι περισσότεροι...σας πειραξε που ειπε την αληθεια...

Ανώνυμος είπε...

Τοποθετήσεις σαν αυτές του κ. Παρίση επιβεβαιώνουν απλά αυτό που ξέραμε. Ότι υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχοι κλεισμένα στα γραφεία τους, πλήρως αποκομμένα από την γύρω πραγματικότητα, που δεν έχουν πάρει ΧΑΜΠΑΡΙ τι γίνεται παραδίπλα, ή ακόμα χειρότερα γνωρίζουν αλλά θέλουν σώνει και καλά να παρουσιάζουν μία πλασματική εικόνα πλήρους τάξης και ηθικής στο στρατό. Και μπορεί εν τέλει να κατάφεραν να πείσουν και τον εαυτό τους γι'αυτό, αλλά δεν μπορούν να έχουν απαίτηση να το χάψει και ο κόσμος. Μάτια έχουμε και βλέπουμε τις στάσεις και τις συμπεριφορές κάποιων ενστόλων σε διάφορες μονάδες. Τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΕΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΘΕΙ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ,ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΟΜΟΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΣΣΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! ΚΥΡΙΕ ΖΟΥΛΑ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΑΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΠΟΥ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΩΝ Η ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. Η ΜΕΣΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ, ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ "ΚΑΛΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ", ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ). ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ. ΑΝ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΛΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΟ......