Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΔ-ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ APACHE ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Μήπως τώρα γινόμαστε μάρτυρες μείωσης του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την ανάφλεξη στο αέρα απόψε, επιθετικού ελικοπτέρου AH-64DAH Apache στα Μέγαρα, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Ευτυχώς σώθηκαν οι πιλότοι μας.

Όμως για μια ακόμη φορά γίναμε περίγελος διεθνώς ως χώρα.

Είναι το δεύτερο ατύχημα μέσα σε ένα χρόνο οπότε και έχουν παραληφθεί επίσημα τα ελικόπτερα αυτά. Στις 31 Ιουλίου 2010 κατέπεσε ένα ακόμα Apache, παρασύροντας στο θάνατο τους δύο πιλότους του.

Αληθεύει ότι τα ελικόπτερα αυτά ήταν καθηλωμένα στο έδαφος επί μήνες χωρίς συντήρηση;

Αληθεύει ότι οι πιλότοι μας δεν εκπαιδεύονται πλέον στο εξωτερικό;

Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν παρελάμβανε αυτά τα ελικόπτερα; Μήπως γιατί είχαν εντοπιστεί τεχνικές ατέλειες;

Πως και με ποιες εγγυήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τα ελικόπτερα αυτά και μέσα σε ένα χρόνο κατέπεσαν εν καιρώ ειρήνης δύο από αυτά;

Και όμως η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τη μείωση των δαπανών στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που απλώς παρακολουθεί να συμβαίνουν τα τραγικά αυτά γεγονότα στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων.

Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε;

Πως μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων;

Μέχρι τώρα βλέπαμε η πολιτική του μνημονίου να μειώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων.

Μήπως τώρα γινόμαστε μάρτυρες μείωσης του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίνε μόνο τα ελικόπτερα.Φταίει και το προσωπικό που μπροστά σ αυτά που βλέπει να γίνονται σε βάρος του τα έχει γράψει πλέον όλα κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Και μή χειρότερα...!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΛ ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ BLOG...ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΤΟΥ "ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΑΣ..." ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ? ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ξέρει άραγε που θα οδηγήσει αυτή η συσσωρευμένη "πίκρα" των στελεχών μεσομακροπρόθεσμα ;
Έχω την εντύπωση ότι, κάποιοι ΔΕΝ έχουν καταλάβει τη σημασία της Ασφάλειας από εξωτερική απειλή.Προφανώς θεωρούν ότι, με τα στυλό και τις γραβάτες θα προστατευθεί η Ελλάδα.
Θα αλλάξουμε λοιπόν την Ελλάδα, θα την κάνουμε ανταγωνιστική, θα φέρουμε εδώ επενδύσεις δις Ευρώ, θα αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο, θα κτίσουμε τα πάντα από την αρχή....
Μιλάμε για πολλή δουλειά ρε παιδάκι μου μόνον που ξεχνάμε ότι......αίφνης θα τα χάσουμε όλα, αν δεν έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις.
Θα πάθουμε ότι έπαθε αυτός με την πολυτελή βίλλα.....
Μιλάμε για βίλλα εκατομμυρίων Ευρώ, με 25 δωμάτια, χώρους αναψυχής (μπιλιάρδο - ηλεκτρονικά παιγνίδια, θερμαινόμενες πισίνες κλπ), ελικοδρόμιο,υπηρετικό προσωπικό και δε συμαζεύεται. Ο τύπος ήθελε και την ασφάλεια του κι έτσι έφτιαξε μια μάντρα κι αγόρασε έναν ΣΚΥΛΟ φύλακα. Με τη πάροδο των χρόνων έπαψε να συντηρεί τη μάντρα και στο ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ πέταγε κάποιο κόκκαλο όποτε το θυμόταν...... Είχε βλέπετε να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα πιο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ.
Το παραμυθάκι μου ΔΕΝ έχει happy end, καθόσον μία ωραία νύχτα κάποιοι μπούκαραν με ευκολία στην οικία και ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ.
Βλέπετε....η χαλασμένη μάντρα κι ο άρρωστος πεινασμένος ΣΚΥΛΟΣ δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν τους εγκληματίες.

Προσωπικά θεωρώ ότι, η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον ασφαλείας μας. Η σταθερότητα έχει ήδη κλονισθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Οι επαναστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Οι ασύμμετρες απειλές επανέρχονται δριμύτερες.
Θα έλεγα με μία πρόταση ότι, το μέλλον είναι σίγουρα ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ.

Καλή σας μέρα κάτοικοι της βίλλας, αφεντικά και υπηρέτες. Βλέπω τον κύριο που πίνει το καφεδάκι του διαβάζοντας εφημερίδα και τον κηπουρό που κλαδεύει τις ωραίες τριανταφυλλιές. Βλέπω και την κυρία του κυρίου που καλοκοιτάει τον νεαρό σεφ της κουζίνας, ο οποίος ανταποκρίνεται στο φλέρτ με σεβασμό και διακριτικότητα.
Κι η ζωή συνεχίζεται στην όμορφη μας βίλλα χωρίς να δίνει κανείς σημασία στα προβλήματα της μάντρας και τα παράπονα του ΣΚΥΛΟΥ........