Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Διαστάσεις παίρνει η πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές

Κι άλλη επιστολή για το φλέγον θέμα του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, αυτή τη φορά από τον Αντιστράτηγο ε.α. Γ. Επιτήδειο, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ.

Αγαπητέ Βασίλη

Συμφωνώ απολύτως με τις θέσεις σου καί σε συγχαίρω που είχες το θάρρος να τις δημοσιοποιήσεις. Άλλωστε το θάρρος της γνώμης ουδέποτε σου έλειψε καί αυτό "πλήρωσες" καί εσύ καί όσοι από εμάς δεν είχαμε κομματικούς προστάτες αλλά πάντοτε υποστηρίζαμε αυτό που θεωρούσαμε ότι είναι χρήσιμο γιά τον Κλάδο μας καί τις Ένοπλες Δυνάμεις μας γενικώτερα.

Παρά την αναμφισβήτητη ορθότητα των απόψεών σου, οι οποίες εκπορεύονται από την εμπειρία σου στο υπόψη θέμα, το πρόβλημα της εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές υποψηφίων που τις προτιμούν, ως επί το πλείστον, είτε γιά να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας, είτε να εκμεταλλευθούν την εξειδικευμένη εκπαίδευση καί τις εμπειρίες που προσφέρουν αυτές ώστε να βρουν, στο μέλλον, μια εργασία στην οποία θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω γνώσεις, δυστυχώς υπάρχει καί πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Θα μου πεις πως εκείνοι που προτείνουν τώρα την αλλαγή του συστήματος είναι οι ίδιοι που εισηγήθηκαν την επιβολή του, ή την επέβαλαν, ή έστω την ανέχθηκαν. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα εάν καί κατά πόσον είναι σε θέση να διορθώσουν τα πράγματα. " Ο τρώσας καί ιάσεται "; Πολύ αμφιβάλλω.

Η άποψή σου σχετικά με την επιπλέον μοριοδότηση όσων δηλώνουν ως πρώτη προτίμηση τις Στρατιωτικές Σχολές είναι σωστή, δεν αποκλείει όμως τον κίνδυνο να υπάρξουν καί "ψευδείς" δηλώσεις με την φιλοσοφία "ας μπούμε καί μετά βλέπουμε". Ίσως, το ενδεχόμενο αυτό αποφευχθεί εάν οι εξετάσεις γίνουν σε χρόνο προγενέστερο εκείνου των Πανελληνίων εξετάσεων με το σύστημα των Πανελληνίων καί, όσοι δεν εισαχθούν, διατηρήσουν την βαθμολογία που θα λάβουν καί με αυτή θα μπορούν να εισαχθούν σε άλλη σχολή των ΑΕΙ, χωρίς να απαιτηθεί να δώσουν καί πάλι εξετάσεις.

Καί πάλι συγχαρητήρια γιά τις θέσεις σου.

Φιλικώτατα

Γιώργος Επιτήδειος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ μπαίνει σαν τίτλος που δίνει κύρος;; Γιατί εμάς αυτοί για λαμόγια μας φαίνονται.

Ανώνυμος είπε...

εξετασεις προγενεστερες των πανελληνιων...αλλα με το συστημα των πανελληνιων που θα μπορεις να κρατας και το βαθμο για την εισαγωγη σου σε αλλο ΑΕΙ και θα διενεργει ποιος? και θα μπορεις να συμμετεχεις επιπλεον και στις... κανονικες πανελληνιες καλου κακου μηπως και γραψεις εκει καλυτερα? μωρε τι μας λετε? εδω πεφτει ενα θεμα κομματακι δυσκολοτερο απο το περσυνο και γινεται της μουρλης και δε θα γινει χαμος με το προτεινομενο συστημα? κι αν μας καταλαβουν...οτι θελουμε να βολεψουμε τους "δικους μας" και στις "δικες μας" σχολες αλλα και στις αλλες???

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Επιτείδιε που ήταν οι προτάσεις σας όταν είσασταν πρώην μέλος της ΕΑΑΣ??Τώρα σηκωθήκατε και τι λέτε??????????? Χαίρετε Ας τα έβλεπε ο πρώην!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην ηγεσία των ΕΔ αυτή την στιγμή είναι αξιωματικοί του προηγούμενου "αδιάβλητου" τρόπου εισαγωγής.


Αρκεί να δει κάποιος το επίπεδο τους και να καταλάβει γιατί καταστροφή μιλάμε.

Δεν θέλει έρευνα και φιλοσοφία το ζήτημα, απλή λογική είναι...

Όποιος δεν μπορεί να σταθεί μόνος του στα πόδια του η μοναδική λύση που έχει είναι να γίνει κομματόσκυλο.

Όποιος δεν κατάφερε το απλό, να εισαχθεί σε μια σχολή με την αξία του αλλά η εισαγωγή του ήταν απλά ένα δώρο του πατέρα ή του θείου του είναι άχρηστος...

Δυστυχώς αυτά τα βλέπουμε καθημερινά...
Άλλα έλα που και οι πολιτικοί είναι πιο άχρηστοι από αυτούς που χαρακτηρίζουν αυτιστικούς...

Ανώνυμος είπε...

κλασικα!!!! οταν πλεον ειστε ε.α τοτε ξαφνικα σας νοιαζει το καλο του προσωπικου και το καλο του στρατευματος

Ανώνυμος είπε...

Ο συγγραφέας του άρθρου ήταν και στρατηγός??? Έλεος!! Να γιατί δεν πρέπει να επανέλθουμε στο παλιό σύστημα εισαγωγής.