Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ (200) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ (ΕΠ.ΟΠ), ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΔ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ)



1. Με βάση το Νόμο 2936/2001, όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 3036/2002 και το Ν.3648/2008, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκηρύσσει την κατάταξη διακοσίων (200) Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) στο Κοινό Στρατολογικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων (ανδρών – γυναικών). Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν Έλληνες πολίτες (άνδρεςγυναίκες) ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή αυτών, εφόσον έχουν τις γραμματικές γνώσεις που αναγράφονται για κάθε ειδικότητα στην προκήρυξη και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους ως Επαγγελματίες Οπλίτες (γεννηθέντες από 111983 μέχρι 3112 1991).

2. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά τους μέχρι 5 Οκτωβρίου 2009, με συστημένη express επιστολή, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) /Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών, συνυποβάλλοντας, εκτός των άλλων, υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν εάν έχουν ή όχι υποβάλει δικαιολογητικά συμμετοχής τους σε παραπάνω από ένα διαγωνισμό πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ (Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Στρατολογικό Σώμα) και είναι ή όχι κοινοί υποψήφιοι.

3. Συνιστάται στους υποψήφιους, προκειμένου να μην απορριφθούν, να δηλώσουν μία (1) ειδικότητα, που επιθυμούν, σύμφωνα με τις γραμματικές γνώσεις που διαθέτουν οι οποίες πρέπει να είναι αντίστοιχες της ειδικότητας που δηλώνουν.

4. Αυτοί που θα καταταγούν θα φέρουν το βαθμό του Στρατιώτη και θα παίρνουν το μισθό του Λοχία μη Παραγωγικών Σχολών. Θα προαχθούν σε Δεκανείς με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας όσοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ.ΟΠ και με τη συμπλήρωση δύο ετών υπηρεσίας όσοι δεν είχαν καταταγεί για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Όσοι απολύονται μετά την ευδόκιμη συμπλήρωση της αρχικώς αναληφθείσας επταετούς υποχρέωσης παίρνουν εφάπαξ αποζημίωση ίση με το διπλάσιο των ετών υπηρεσίας επί τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν κατά την απόλυσή τους.

5. Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας, όσοι από τους Επαγγελματίες Οπλίτες επιθυμούν, μπορούν να μονιμοποιηθούν με το βαθμό που φέρουν εφόσον κριθούν κατάλληλοι, μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς συντάξιμης υπηρεσίας, εξελισσόμενοι μέχρι το βαθμό του Αρχιλοχία και μισθολογικά μέχρι τα 2/3 της διαφοράς του βασικού μισθού του Αντισυνταγματάρχη και Ταγματάρχη με τη συμπλήρωση τριάντα ενός (31) ετών συνολικής πραγματικής υπηρεσίας.

6. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες από τα κατά τόπους Στρατολογικά Γραφεία της Χώρας, τα Γραφεία Σχέσεων ΥΕΘΑ Κοινού και λοιπές Στρατιωτικές Αρχές καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.geetha.mil.gr και www.stratologia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: