Μάλλον κίνηση πανικού ήταν η συγκέντρωση των υπό παραίτηση Αξιωματικών από τον ΥΕΘΑ κο Βενιζέλο, ο οποίος φημίζεται για ψύχραιμος.
Τι είναι αυτό το οποίο φοβήθηκε ή τι τον ενημέρωσαν και διέταξε την "περισυλλογή" με λεωφορείο της υπηρεσίας για να μετακινηθούν από την Ρεντίνα οι παραιτηθέντες Αξιωματικοί; Αληθεύει ότι κάποιοι το 'εξέλαβαν" ως "στάση¨";
Σύμφωνα με πληροφορίες τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθεί η 25ετία.
Την έμμεση αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδοτήσεως με τον νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών όμως δεν την διέψευσε!
Σύμφωνα με το νέο νόμο ο οποίος αναμένεται να ψηφισθεί περί τον Μάρτιο με την αύξηση παραμονής σε κάθε βαθμό αλλά και με την παράλληλη επετηρίδα τα όρια αυξάνονται κατά 15 έτη, καθ'όσον η παραίτηση στην 25ετία θα είναι καταστρεπτικά ασύμφορη!
Καλό θα είναι οι σύμβουλοι του κου Υπουργού να τον ενημερώσουν ότι οι στρατιωτικοί δεν αμείβονται υπερωριακά για τα τρελά ωράρια που εργάζονται καθώς και για τις ατελείωτες ημέρες υπηρεσιών και ασκήσεων στις οποίες συμμετέχουν.Δείτε και το σχετικό άρθρο από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ:
Εξηγήσεις στον υπουργό για το κύμα παραιτήσεων
Κίνηση ματ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, στους καταδρομείς που υπέβαλαν παραιτήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, λόγω των φημών που κυκλοφορούσαν σχετικά με πιθανή αλλαγή του ασφαλιστικού των στρατιωτικών. Ο υπουργός κάλεσε όσους κατέθεσαν παραιτήσεις στο γραφείο του, προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος για τους λόγους που τους οδήγησαν να θέσουν εαυτούς εκτός στρατεύματος.
Με μέριμνα του αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, οι καταδρομείς κατέφθασαν από όλα τα σημεία της Ελλάδας την Παρασκευή το απόγευμα στο υπουργείο και είχαν συνάντηση ένας προς έναν με τον ίδιο τον υπουργό.
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί χιλιάδες παραιτήσεις στρατιωτικών για τον ίδιο λόγο και καμία πολιτική ηγεσία δεν σκέφτηκε να έχει απευθείας επικοινωνία με όσους παραιτήθηκαν για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τους λόγους. Οι παραιτήσεις των καταδρομέων ίσως να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς πρόκειται για στρατιωτικούς πάνω στους οποίους έχει επενδύσει η πολιτεία αρκετά χρήματα για εκπαίδευση.
«Είναι αδιανόητο στρατιωτικοί στην πλέον παραγωγική ηλικία των 40-42 χρόνων να επιδιώκουν συνταξιοδότηση και να λαμβάνουν συντάξεις σχεδόν ίσες με τις αποδοχές που λαμβάνουν όταν είναι στην ενέργεια», σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν με τον υπουργό οι υπό παραίτηση καταδρομείς δεν έγινε γνωστό, ωστόσο θα διαφανεί εκ του αποτελέσματος τις επόμενες ημέρες εάν θα αποσύρουν ή όχι τις παραιτήσεις και εάν πείστηκαν ότι δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον αλλαγή των ασφαλιστικών τους κεκτημένων προς το χειρότερο.
Ιωάννα Ηλιάδη, ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου