Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Να μας πουν τα Κόμματα την άποψή τους!



Επιστολή προς τα κόμματα του ΣΥΣΜΕΔ ζητά την άποψή τους και ποια η συγκεκριμένη θέση – στάση του Κόμματός τους αναφορικά με τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα που αφορούν το ένστολο μόνιμο προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Αμφιβάλλω αν θα απαντήσουν τουλάχιστον με "ειλικρίνεια"!
Η στήλη αναμένει διακαώς απαντήσεις!

Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει ο ΣΥΣΜΕΔ στην επιστολή του προς τα κόμματα.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ Αρ. Πρωτ. 549/2009
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Αθήνα, 23 Νοε 2009
(ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ)

ΠΡΟΣ :
Ως πίνακα αποδεκτών
ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό

1. Αφορμή του παρόντος εγγράφου μας στάθηκε η επί των τελευταίων ημερών φημολογία που καταγράφεται στα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, αλλά και στις διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές των ΜΜΕ, με την παρουσία προσώπων που καταθέτουν τις φερόμενες ως επιστημονικές προτάσεις και απόψεις τους, αναφορικά με τα ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά ζητήματα των ενστόλων εργαζομένων (στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας) της Χώρας μας.

2. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε, με σαφήνεια και ειλικρίνεια, προκειμένου εν συνεχεία ενημερώσουμε τα μέλη μας, ποια η συγκεκριμένη θέση – στάση του Κόμματός σας, αναφορικά με τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα που αφορούν στο ένστολο μόνιμο προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ποια η τυχόν πληροφόρησή σας αναφορικά με φερόμενες επερχόμενες αλλαγές σε αυτά.

3. Οφείλουμε και παρακαλούμε επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε, κάτι που εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς, ότι:

α. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας ιδιαίτερος οργανισμός του Κράτους, η αποστολή των οποίων είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών έναντι κάθε εξωτερικής απειλής και η υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων αυτής.

β. Η πολύπλευρη οργάνωση και η ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων, ως θεμελιώδους παράγοντα εθνικής ισχύος και αποτελεσματικής δυνάμεως αποτροπής, μέσω αξιοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών, που θα έχουν ως σκοπό τη μεγιστοποίηση του αξιόμαχου, με επίκεντρο πάντοτε το ανθρώπινο δυναμικό, θα πρέπει να αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό της Πολιτείας.

γ. Οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολίτες και, κατ΄ επέκταση, φορείς όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων, εκτός από εκείνα που το Σύνταγμα και ο νόμος περιορίζουν ειδικά για αυτούς.

δ. Οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι εργαζόμενοι οι οποίοι τελούν, σε σχέση με τους λοιπούς εργαζόμενους, σε «ειδική σχέση εξουσιάσεως», με αποτέλεσμα να υπολείπονται των λοιπών εργαζομένων των ως άνω δικαιωμάτων τους.

ε. Η επιλογή ένταξης ενός νέου στις τάξεις του Στρατεύματος προκειμένου να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά σε αυτό, ως μόνιμος στέλεχος, αποτελεί την κατάθεση της αγάπης και της αφοσίωσής του στις αξίες που οι Ένοπλες Δυνάμεις πρεσβεύουν και υπηρετούν.

στ. Η ιστορία και η καθημερινότητα έχει καταδείξει ότι ο Έλληνας στρατιωτικός εργάζεται και εκπαιδεύεται κάτω από δύσκολες - αντίξοες (σε πολλές των περιπτώσεων) συνθήκες εργασίας – διαβίωσης, αψηφώντας επαυξημένους κινδύνους και απειλές, ακόμη και κατά της ίδιας του της ζωής, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, επιτελώντας πλήρως το καθήκον του, προκειμένου η Χώρα μας απολαμβάνει των ως άνω αγαθών της ελευθερίας, της ασφάλειας και της εδαφικής της ακεραιότητας, κατατάσσοντας (σε πολλές των περιπτώσεων) την οικογένειά του σε δεύτερη μοίρα.

ζ. Οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα πρέπει να αφεθούν στη μοίρα τους, να ζουν στα στεγανά τους αποκλειόμενοι της πληροφόρησης και ενημέρωσης που οφείλεται να λαμβάνουν.

4. Οποιαδήποτε αλλαγή στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ίσως επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στη ψυχολογία του Έλληνα στρατιωτικού, την οποία οφείλουμε όλοι μας να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα.

5. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης
Ταγματάρχης (ΔΓ)
6974365800 Ο Γεν. Γραμματέας

Παπαδάκης Γεώργιος
Ανθυποπλοίαρχος (ΕΜ) ΠΝ
6944695715

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Για ενέργεια

- ΠΑΣΟΚ (υπόψη τομέα Άμυνας) (οδός Ιπποκράτους, αριθμ. 22, 10680, Αθήνα) (pasok@pasok.gr)
- ΝΔ (υπόψη τομέα Άμυνας) (οδός Ρηγίλλης, αριθμ. 18, 10674, Αθήνα) (ndpress@nd.gr, genikos@nd.gr)
- ΚΚΕ (υπόψη τομέα Άμυνας) (λεωφ. Ηρακλείου, αριθμ. 145, 14231, Ν. Ιωνία) (mailbox@kke.gr)
- ΛΑΟΣ (υπόψη τομέα Άμυνας) (οδός Καλλιρρόης, αριθμ. 52, 11745, Αθήνα) (pr@laos.gr, info@laos.gr)
- ΣΥΡΙΖΑ (υπόψη τομέα Άμυνας) (πλατεία Ελευθερίας 1, 10553, Αθήνα) (info@syn.gr)

Για πληροφορία

- Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Γεώργιο Παπανδρέου (κτίριο Βουλής, 10021, Αθήνα)

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: