Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Οι μητροπολίτες της Κρήτης ισότιμα στο Φανάρι! Με την τουρκική υπηκοότητα


Γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα του θέματος, ότι για να γίνεις Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να έχεις Τουρκική υπηκοότητα, αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά! Δηλαδή η Κρήτη και οι Κρήτες θα..δεν μου πάει ούτε να το γράψω..

Ισότιμα στο Φανάρι όλοι οι αρχιερείς του Πατριαρχείου

Νέα ριζοσπαστική πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου φέρνει τα πάνω - κάτω στον εκκλησιαστικό χώρο όπως σας αποκαλύπτω. Ο Πατριάρχης μεθόδευσε και πέτυχε να αποσπάσει την δέσμευση του Ερντογάν ότι θα δοθεί η τουρκική υπηκοότητα σε όλους τους αρχιερείς του οικουμενικού θρόνου σε όλη την υφήλιο έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις Συνόδους του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εκλέγουν και φυσικά να εκλέγονται αφού θα έχουν και την τουρκική υπηκοότητα.

Μάλιστα, ο Πατριάρχης με προσωπική του επιστολή σε όλους τους μητροπολίτες που υπάγονται στο Φανάρι, τους ενημερώνει για την εξέλιξη αυτή και τους δίνει το δικαίωμα να αποφασίσουν κατά την κρίση τους.Την επιστολή αυτή έχουν παραλάβει ήδη και οι ιεράρχες της Κρήτης οι οποίοι όπως πληροφορούμαι, (τουλάχιστον οι περισσότεροι), θα απαντήσουν θετικά αποδεχόμενοι να πάρουν και την τουρκική υπηκοότητα.Περιττό να υπογραμμίσω πως πρόκειται για μια επαναστατική πρωτοβουλία που εκτός των άλλων, δίνει την δυνατότητα και σ’ έναν Κρητικό ιεράρχη να εκλεγεί Πατριάρχης!
Ελπίζω μόνο να μην το δουν κάποιοι ως αφορμή για... εθνικιστικές ή άλλες υστερίες.Αλλωστε, μια σκέψη να συζητηθεί το θέμα στη Σύνοδο της Τοπικής Εκκλησίας (χωρίς να δεσμεύσει την απόφαση των μητροπολιτών) θα συμβάλει στην σφαιρική μελέτη του θέματος.
Πάντως, ο Βαρθολομαίος για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως είναι αληθινός ριζοσπάστης!
Πηγή: patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: