Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

"Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"



Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ακόμη περιμένει απάντηση!
Η παρακάτω επιστολή μας κοινοποιήθηκε με e-mail

ΠΡΟΣ:
κ. Πρόεδρο ΛΑΟΣ
ΚΟΙΝ: κ.
Άδ. Γεωργιάδη

Κύριε Πρόεδρε

Στη Γερμανία τα παιδάκια από την Α΄ δημοτικού μέχρι το τέλος, έχουν κάθε χρόνο τον ίδιο δάσκαλο/δασκάλα, και την ίδια αίθουσα, διότι οι παιδοψυχολόγοι λένε ότι το παιδί δεν πρέπει να αλλάζει περιβάλλον! Οι στρατιωτικοί (αντίθετα), κάθε 2-3 χρόνια, μετακινείται ολόκληρη η
οικογένεια σε ένα καινούργιο και άγνωστο περιβάλλον. Φίλος Λοχαγός με καταγωγή, αυτός και η γυναίκα του από τα Ιωάννινα, που υπηρετούσε στο ΓΕΕΘΑ, μου είχε πει ότι είναι αδύνατο να πάει στα Ιωάννινα (όλες οι θέσεις ήταν «κλειστές» του είπαν !). Επειδή δε η Αθήνα είναι ακριβή πόλη ( 2 παιδιά-ενοίκιο κ.τ.λ.), αναγκάστηκε να δηλώσει Θράκη. Τα παιδιά του δυσκολεύτηκαν πολύ να προσαρμοστούν εκεί.
Ποιοι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν κάθε 2-3 χρόνια μετάθεση ?
Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτός ο ρατσισμός με τους ένστολους??
Καθηγητές και δάσκαλοι υπηρετούν τουλάχιστον 1 χρόνο μακριά (όσοι δεν πάρουν απόσπαση) και κατόπιν δεν ξαναμετακινούνται ( πλην του εξωτερικού ).
Ποιοι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα στα 30 χρόνια υπηρεσίας τους έχουν μετακινηθεί 12 φορές? Πόσο μπορεί μια οικογένεια να αντέξει
κάθε 2 χρόνια μετάθεση? Επίσης, ποιοι στο δημόσιο τομέα εργάζονται καθημερινά χωρίς ωράριο, με νυχτερινές υπηρεσίες, με εργασία τις αργίες, χωρίς να λαμβάνουν υπερωρίες? Παρά τις υποσχέσεις, πότε θα ξεφύγει
επιτέλους ο μισθός του ανθυπολοχαγού από την τάξη του βασικού των 800-900 ευρώ???. Όλοι οι στρατιωτικοί παρακαλάνε να περάσουν τα 25 χρόνια για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία οι οικογένειές τους, να σταματήσει επιτέλους η φτωχή και «γύφτικη» ζωή.
Εσείς ο ίδιος κ. Πρόεδρε αναφέρατε στην εκπομπή σας, πριν μερικά χρόνια, ότι ο φαντάρος που δούλευε στο κανάλι σας, πήρε ταξί και ταξιτζής ήταν ο Διοικητής του !!!
Εγώ θα σας πω ότι, έχω ακούσει, υπάρχουν Στρατιωτικοί, οι οποίοι τα
απογεύματα μοιράζουν έντυπα για να πάρουν 20 ευρώ «μαύρα» για να
τα βγάλουν πέρα. Έτσι μας κατάντησαν !? Καταλαβαίνετε την
αγανάκτηση, όταν οι εφημερίδες γράφουν για μεγάλες ακίνητες περιουσίες ( με εκκλησάκια στον κήπο για την... εφορία !)
Στους Ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας, (καθώς και σε όσους υπηρετούν στα Υποβρύχια), τα χρόνια λογίζονται διπλά, αλλά και οι κρατήσεις για ασφαλιστικό κ.τ.λ. είναι διπλάσιες.

Κύριε
Καρατζαφέρη
Στη μνήμη των Ηλιάκη, Σιαλμά και των υπολοίπων Αεροπόρων που δεν έζησαν για να πάρουν σύνταξη, που δεν χάρηκαν σύζυγο, παιδιά και εγγόνια, παρακαλώ να μου απαντήσετε :


Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, όταν είπατε, ότι πρέπει να σταματήσουν
κάποιοι να δουλεύουν 25 χρόνια .για 65, εννοούσατε τους Έλληνες Στρατιωτικούς?

Μετά
Τιμής
Σμήναρχος ε.α. ......
( Πρώην Ιπτάμενος σε μαχητικά PHANTOM Παντός Καιρού, Επιτελής ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ,Υποδιοικητής 1ης Μάχιμης Μοίρας AWACS-Γερμανία, κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρονικών,τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Μακεδονίας).
Υ.Γ. Το μήνυμα αυτό κοινοποιείται στον υπογράφοντα,με σκοπό να προωθηθεί στις 2 Δεκ. 09, σε όλους τους φίλους στο ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ κ.τ.λ. Γι αυτό παρακαλώ η απάντησή σας να περιέλθει μέχρι την 1η Δεκ.09



Εάν ισχύει ρωτάμε:



Γιατί σιωπάτε κοι του ΛΑ.Ο.Σ.;
Τι λέει η γραμματεία Εθνικής Αμύνης και οι Στρατηγοί που λέτε ότι την επανδρώνουν κε Πρόεδρε του ΛΑ.Ο.Σ.;

Θα στηρίξετε τους στρατιωτικούς που σας "έδωσαν" και ψήφους;


Τα περί ΜΟΜΑ τα λέτε ακόμη; 
Και για να είμαστε δίκαιοι, ας μας απαντήσουν και τα λοιπά κόμματα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ .


Σχετικά άρθρα:
Να μας πουν τα Κόμματα την άποψή τους!
Εν "Βρασμώ" τα στελέχη ΕΔ και ΣΑ!
Ολοταχώς για αλλαγή ορίων ηλικίας 


 Αλλαγές στα Όρια συνταξιοδοτήσεως των στελεχών των

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ιστορία ενός ¨ εργαζόμενου ΄ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχει πολύ πλάκα.
Φεβρουάριο του 1999 υπηρετεί σε Μονάδα πεζικού παντρεμένος με ένα παιδί 4 ετών και περιμένει το δεύτερο τον Απρίλιο. Σε μια έκτακτη συγκέντρωση αξιωματικών ο διοικητής ανακοινώνει ότι η Μονάδα μπαίνει σε ετοιμότητα ανάληψης αποστολής στο Κόσοβο. Μετά από πολλές αναβολές και αφού παρακολουθεί ολη η χώρα τους βομβαρδισμούς απο την τηλεόραση.. 14 Ιουνίου βρίσκεται κάπου στο Κόσοβο που ακόμα φλέγεται.
Έφυγε από κει 9 Φεβ 2000 μέρα Τετάρτη. Την Πέμπτη του έδωσαν άδεια και την Παρασκευή μετάθεση για ένα νησί. (Σε 8 μέρες έπρεπε να παρουσιαστεί στην νέα Μονάδα) Το Σάββατο πήρε το τρένο πήγε Πειραιά πήρε καράβι πήγε στο νησί (γιατί αεροπορικά εισιτήρια δεν υπήρχαν) έψαξε 3 μέρες για σπίτι επέστρεψε στο σπίτι βρήκε φορτηγό μάζεψέ τα πράγματα τα φόρτωσε πήρε την οικογένειά και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι ξύπνησαν όλοι χαμογελαστοί σ ένα καινούριο μέρος, με καινούριο σπίτι και καινούριους γείτονες. Ευτυχώς το μωρό δεν είχε κάνει φίλους στο προηγούμενο μέρος, γιατί ο μεγάλος τον ρώτησε ΄ πόσες μέρες θα μείνουμε εδώ?¨
Αυτά..!!! (Έχω κ άλλες με πιο πολύ πλάκα, αλλά να μην σας κουράζω.)
Ευχαριστώ!!!