Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγές στα Όρια συνταξιοδοτήσεως των στελεχών των ΕΔ;

Bookmark and Share




Σαν τον Ιούδα..

Έχω μιλήσει πολλές φορές και έχω επισημμάνει την "απέχθεια" των πολιτικών για τους ένστολους. Απόδειξη ότι στο σημερινό σώμα της Βουλής δεν υπάρχει ούτε ένας Στρατιωτικός, αν δε υπήρχε θα ήταν από αυτούς που τα κάνουν "όλα". Επαφές με καναλάρχες κ.ά. τα οποία θα τα αποκαλύψουμε εν καιρώ. Από φυγόστρατους δε, ουκ ολίγους έχει η Βουλή, μετά θέλετε να μας πείσετε ότι ενδιαφέρεστε για την πατρίδα.

Ιδού λοιπόν απόσπασμα από τις εξαγγελίες του νέου ΥΕΘΑ στις 4 Νοε.09.

«Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, κάνατε λόγο για στρατιές συνταξιούχων σε παραγωγική ηλικία εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ευ. Βενιζέλος: Ναι - ναι.
Δημοσιογράφος: Και αναφερθήκατε εκτενώς και στην ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Η ισότητα ήταν ο βασικός λόγος καταδίκης μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε σχέση με το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο. Τη στιγμή που θα ζητηθεί εισήγηση του Υπουργείου σας από το Υπουργείο Οικονομίας, θα κινείται η εισήγηση αυτή προς την κατεύθυνση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
Ευ. Βενιζέλος: Οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, επιβαρύνουν το Υπουργείο Οικονομικών. Η θέση που θα διαμορφώσει το Υπουργείο Οικονομικών θα αφορά πολιτικούς και στρατιωτικούς συνταξιούχους στο θέμα αυτό, δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός. Διότι το νομικό καθεστώς από την άποψη αυτή είναι ίδιο. Γιατί δεν υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ο συνταξιοδοτικός φορέας.
Ως προς το νόμο για την κατάσταση των στελεχών, δηλαδή το νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία μελέτης, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που είπαμε. Δεν νοείται άνθρωποι στους οποίους έχει επενδύσει το κράτος χρήμα και χρόνο να φεύγουν, λόγω προαγωγής νεοτέρου τους, στην ακμή της ηλικίας τους, τη στιγμή που πρέπει να αποδώσουν.»
Στην προσπάθεια αυτή εντάξεως των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ σε νέα συνταξιοδοτικά όρια δεν αντιτίθεται κανένα κόμμα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Βουλευτού του ΛΑΟΣ κου Βελόπουλου σε εκπομπή του Αυτιά την Δευτέρα 16/11/09 ότι είναι απαράδεκτο να συνταξιοδοτείται κάποιος στα 42, αναφερόμενος σε στέλεχος του ΠΝ ο οποίος είχε υπηρετήσει στα Υποβρύχια.
Δυστυχώς προδοθήκαμε;θα έλεγα αγαπητοί συνάδελφοι..!

5 σχόλια:

ktsak είπε...

Πρωτη φορα ειναι ? Και δυστυχως ουτε και η τελευταια !!!!!

Unknown είπε...

Δηλαδή, θεωρείτε σωστό να είναι κάποιος συνταξιούχος στα 42, ενώ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στη χώρα που τον έφτασε με εφόδια στα 42; Και ακόμα χειρότερα, αυτός ο ίδιος, με 2000€ σύνταξη, να στερεί την εργασία από κάποιον συνάνθρωπό του, εάν συνεχίσει να δουλεύει στον ιδιωτικό χώρο; Και τέλος, να συντηρεί την παραοικονομία, παίρνοντας 'μαύρα' χρήματα και μην αποδίδοντας στη χώρα ούτε ένα ποσοστό για να του πληρώσει τη σύνταξη; Ξύπνια μυαλά οι στρατιωτικοί!!!

Stefanos Milesis είπε...

αυτοί οι ριψάσπιδες που παρακάλαγαν πολιτικούς για θητεία στο χαϊδάρι ας πάνε πρώτα να υπηρετήσουν και μετά ας μιλήσουν. Αυτοί οι κακομοίρηδες ιδιωτικοί υπάλληλοι γιατί δεν πάνε να καταταγούν ΕΠΟΠ που ζητάνε συνέχεια και ουδείς πηγαίνει; Κατά την γνώμη τους δημόσιο και αργομισθία δεν είναι; Αλλά ξέχασα είναι σκληρή η ζωή του ΕΠΟΠ προτιμούνε να το παίζουν κακομοίρηδες με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς και άσε τα κορόιδα στα υποβρύχια στα τεθωρακισμένα και στις καταδρομές να είναι σκλάβοι μέχρι να πεθάνουν. Ζήτω οι καφετέριες και οι φιλόσοφοι του φραπέ. Ένα 24ωρο σας δίνω στην εκπαίδευση και μετά τα λέμε πάλι.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ είπε...

Δεν ξέρεις τι σημαίνει υποβρύχιο. Δεν έχεις ζήσει μέρες κάτω από το νερό χωρίς να ξέρεις εάν είναι εννέα το πρωί ή εννέα το βράδυ. Δεν έχεις αναπνεύσει την αναπνοή του άλλου. Δεν έχεις κάνει οικονομία στο οξυγόνο. Στα 42 χρόνια σου εύχομαι να μην έχεις αυχενικά, κοίλες δίσκων και κάθε λογής ραχιτισμού από έλλειψη ήλιακού φωτός και ας μην είσαι συνταξιούχος φίλε μου. Ένα πάντως να θυμάσαι. Κάθε εργαζόμενος δουλεύει ένα 8ωρο το 24ωρο. Λες να συμβαίνει το ίδιο και στο υποβρύχιο;

Unknown είπε...

Και μαζί με τις ειδικές κατηγορίες και ειδικότητες όπως αυτή που λες ή αυτών που πετάνε, θεωρείς δίκαιο να ακολουθεί και η πλέμπα (οι γραφείου) στα πλεονεκτήματα; Γιατί τότε να μην παίρνουν και τα επιδόματά σας;