Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Μπράβο στον βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο...

επειδή απ'όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου είχε το σθένος και την παλικαριά να καταθέσει ερώτηση για την άδικη σύλληψη και φυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου.Το κυριότερο κατά την άποψή μας είναι ότι ο Αχαιός πολιτικός δεν πιστεύουμε να έχει κατά οιονδήποτε τρόπο "βοηθηθεί" από τον Δημήτρη..

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΛΑ: ΝΕΑ ΔHMOKPATIA
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΧΑΪΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κκ. Υπουργούς:
Α. Προστασίας του Πολίτη.
Β. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


ΘΕΜΑ : Προσωρινή κράτηση του Δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010 ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ κάλυπτε δημοσιογραφικά για λογαριασμό της καθημερινής εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», συλλαλητήριο στο σταθμό του Μετρό των Αμπελοκήπων, χτυπήθηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του, στη συνέχεια συνελήφθη και προφυλακίσθηκε ως ταραχοποιός !

Η προσωρινή κράτηση που διατάχτηκε σε βάρος του είναι μέτρο που επιβάλλεται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι πραγματικά πρωτοφανές και σαφέστατα εκτός του γράμματος και του πνεύματος του Νόμου να προφυλακίζεται ένας δημοσιογράφος, με γνωστή διαμονή στη χώρα και χωρίς την παραμικρή υπόνοια ότι είναι ύποπτος φυγής.
Η προφυλάκιση στον δημοσιογράφο κατά απόλυτη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, αποδεικνύει ότι στο στόχαστρο δεν βρίσκεται η καταπολέμηση της διάπραξης αδικημάτων, αλλά το δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση και αποτελεί στίγμα για την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρούνται με “προκαταβολική έκτιση ποινής” οι δημοσιογραφικές απόψεις.

Η «τυφλή Δικαιοσύνη» δεν πρέπει να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να είναι αυστηρότατη με τον συγκεκριμένο Δημοσιογράφο και επιεικέστατη σε αυτούς που επιτίθενται εναντίον αστυνομικών περιπόλων, ληστεύουν καταστήματα τραπεζών, ασεβούν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και του Κοινοβουλίου πυροδοτώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς και προβαίνουν σε κάθε είδους παράνομες πράξεις στο όνομα της Αντεθνικής και Αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας, όπως την Κυριακή, 6-12-09, όπου έγιναν από την αστυνομία συλλήψεις αναρχικών στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ Σπύρου Βούγια, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κι ας είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω με βόμβες μολότωφ και άλλα σύνεργα με την δικαιολογία «Απελευθέρωσε τους συλληφθέντες για να μην έχουμε περισσότερα επεισόδια..!»

Τέλος είναι ανάγκη να διερευνηθούν με ιδιαίτερη προσοχή οι καταγγελίες του κρατούμενου δημοσιογράφου, σχετικά με την επιτηδευμένη στοχοποίηση και ενοχοποίησή του από συγκεκριμένα κέντρα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1 Έγιναν ενέργειες ώστε να ανευρεθεί και να συλληφθεί ο δράστης του τραυματισμού του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου ;

2. Θα ερευνήσετε τις καταγγελίες του κρατούμενου δημοσιογράφου, σχετικά με την επιτηδευμένη στοχοποίηση και ενοχοποίησή του από συγκεκριμένα κέντρα ;

3. Δεδομένου μάλιστα ότι ο τραυματισμός, η σύλληψη, η στοχοποίηση και η προφυλάκιση ενός επαγγελματία δημοσιογράφου έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να μην ενεργεί η δικαιοσύνη υπό το κράτος των απειλών και των πιέσεων εξτρεμιστικών πολιτικών χώρων που εχθρεύονται το κράτος ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: