Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Νέα πρόκληση από το περιοδικό Focus

Εδώ που τα λέμε ίσως να μην έχουν άδικο για τον αριθμό των θυμάτων της περιόδου '44-'49. Μας πειράζει να ακούμε από ξένους ότι είμαστε χαβαλετζήδες; Μας διοικούν "ιδεολογικά" οι ηττημένοι του Γράμμου, μας κυβερνούν με την ψήφο μας αυτοί που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού λεηλατώντας τα κρατικά ταμεία, (με την ψήφο μας!), και εμείς συναινούμε στον κατ'εξακολούθηση "βιασμό" μας αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες! Μήπως είμαστε μαζοχιστές;

Οι γερμανικές θηριωδίες ήταν ένα τίποτα μπροστά στους νεκρούς του εμφυλίου γράφει σήμερα η ιστοσελίδα του περιοδικού "Focus", που φαίνεται να έχει βάλει στο μάτι την Ελλάδα. Την ώρα που ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ατόπημα και δηλώνει θλίψη για το δημοσίευμα μέσω του Γερμανού πρέσβη, το Focus ξαναχτυπά με ακόμα πιο προσβλητικά σχόλια αλλά και ιστορικές ανακρίβειες!

Το περιοδικό αναρωτιέται αν μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες λέει οτι κανείς στην Ελλάδα παθαίνει πολιτισμικό σοκ και ο κ. Klaus Botig γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού:

«Οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν ποτέ και πουθενά προβλήματα ενσωμάτωσης. Παντού νοιώθουν σαν στο σπίτι τους.
Το συμπαθητικό αυτό μικρό έθνος μοιάζει να μην έχει έγνοιες και να χορεύει πάντα σαν τον Αλέξη Ζορμπά. Οι Έλληνες αισθάνονται σαν πατέρες των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και δεν θα είχαν καμία δυσκολία να ζήσουν και χωρίς κυβέρνηση. Γιατί να αλλάξει κάποιος, που είναι ήδη τέλειος;

Οι Έλληνες αποτελούν μοναδικό είδος, γιατί μόνο αυτοί χρησιμοποιούν την ελληνική γραφή. Η διαγραφή των αρχαίων ελληνικών δεν τίθεται καν ως θέμα. Η προφορά και η σημασία των λέξεων έχουν, ωστόσο, αλλάξει. Τα αρχαία ελληνικά είναι υποχρεωτικό μάθημα από την Α’ Γυμνασίου. Σαν να λέμε ότι οι Γερμανοί μαθητές θα πρέπει να μάθουν γοτθικά. Τα τοπωνύμια στις πινακίδες των δρόμων γράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες. Ενιαίοι κανόνες, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχουν και το ίδιο τοπωνύμιο μπορεί κανείς να το συναντήσει γραμμένο και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Οι κανόνες υπάρχουν, άλλωστε, για να παραβιάζονται.

Περισσότεροι σκοτώθηκαν στον εμφύλιο απ' οτι στην Κατοχή

Τα καλύτερα όμως τα λέει παρακάτω :«Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος πόλεμος (1944 - 1949) κόστισε τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!»

'Οποιος τρώει πολλά γερμανικά λουκάνικα γίνεται γουρουμούτσουνος, δήλωσε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαϊτσης Αποστολάτος.
Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια: