Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ

Ο κύριος που δηλώνει στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας και κάνει παράπονα στον Αρχηγό της προφανώς δεν είναι σωστά ενημερωμένος και αν και το αρνείται είναι εμπαθής με τους Ιπταμένους.

Δηλώνει ότι λόγω της λευκής απεργίας δεν έκοψαν το πτητικό επίδομα αντίθετα το αύξησαν. Ας διαβάσει πρώτα το νομοσχέδιο και θα καταλάβει ότι το πτητικό μειώθηκε στα πλαίσια που μειώθηκαν όλα τα επιδόματα(10-15%)και όχι 40% πριν την κινητοποιηση. Επιπλέο ν το π! τητικό επίδομα δεν έχει πάρει καμμία αύξηση τα τελευταια 12 έτη.Μιλάει για 3 υπηρεσίες το μήνα τη στιγμη που οι ιπταμενοι(ακόμα και των επιτελειων) κανουν εως και 15. Ποιος Ιπτάμενος θα στελεχώσει τα επιτελεία(ωράριο εργασίας 7 το πρωι εως 8 το βράδυ) χωρίς πτητικό επίδομα κύριε συνάδελφε? Άλλωστε χωρίς Ιπταμένους έχουν λόγo ύπαρξης οι άλλες ειδικότητες? Καλώς διαμαρτύρεται για τις περικοπές και τις μειώσεις των μισθών(κοινές για όλους και για τους Ιπτάμενους) αλλά κακώς βγάζει εμπάθεια για το πτητικό επίδομα και για τους πιλότους που άλλωστε δεν τον αφορούν.Τους υπεύθυνους για τις μειώσεις πρέπει να τους αναζητήσει αλλού και την επόμενη φορά που θα ρίξει την ψήφο του να το σκεφτει καλύτερα. Αυτά τα ολίγα από έναν μάχιμο Ιπτάμενο.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε συνάδελφε.Όλες οι ειδικότητες έχουν λόγω ύπαρξης στην ΠΑ και φυσικά ιπτάμενοι χωρίς αξιόλογους τεχνικούς ίσον τίποτα.Όσο για το πτητικό επίδομα, εγώ πιστεύω ότι είναι μικρό το ποσό για τους ανθρώπους που ρισκάρουν την ζωή τους καθημερινά στον αέρα.Αλλά μόνο γι αυτούς.Από τη στιγμή που ο ιπτάμενος μετακομίζει στα επιτελεία και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος αφού δεν πετάει, τότε να σταματάει και το πτητικό επίδομα. Η στλέχωση των Επιτελείων μέχρι τις 8 το βράδυ όπως αναφέρετε, δεν γίνεται μόνο από ιπταμένους, αλλά από όλες τις ειδικότητες, οι οποίες δεν παίρνουν απολύτως τίποτα.Εσείς δηλαδή γιατί να παίρνετε το πτητικό; Και δεν κατάλαβα δηλαδή, οι αξιωματικοί των υποβρυχίων και οι καταδρομείς, γιατί δεν παίρνουν απολύτως τίποτα όταν φευγουν από το φυσικό τους περιβάλλον και μετακομίζουν στα Επιτελεία; Είναι μήπως αξιωματικοί κατώτερης ποιότητας από τους ιπταμένους;Αυτά τα ολίγα, με απόλυτο σεβασμό προς αυτό το λειτούργημα του ιπταμένου, αλλά και για λίγο προβληματισμό.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο που αναρτήθηκε ότι το πτητικό επίδομα θα πρέπει να το λαμβάνουν όσοι είναι τοποθετημένοι σε Μοίρες αφων και Ε/Π και θα ήθελα να ρωτήσω με ποιά λογική οι ιπτάμενοι όταν τοποθετούνται σε θέσεις στο εξωτερικό (ΑΚΑΜ,ΝΑΤΟ,κλπ)να συνεχίζουν να λαμβάνουν το πτητικό?
Τι τύπο αφους ή Ε/Π πετάνε? F-CHAIR OR A-CHAIR?
Η εξέλιξη της τεχνολογίας θα τους καταργήσει και στα μαχητικά και στα πολιτικά αφη. Μη επανδρωμένα αφη και Ε/Π χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ζητηθεί από την Ηγεσία των Ιπταμένων να καταθέσουν τα απολυτήρια Λυκείου για να δει ο Ελληνικός Λαός πως μαθητές που μετα βίας τελείωσαν το Λύκειο (απολυτήριο 10, 11, 12 ή/και 13) διοικούν σήμερα την Αεροπορία.

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΕΜΑΑΑΑΑΑΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στην ΕΦ υπάρχουν Ιπτάμενοι , που συνεχίζουν να παίρνουν πτητικό επίδομα, δηλώνοντας στα χαρτιά ότι πετάνε με τα Mi-35P11 & Gazelle και πολλοί δεν ξέρουν ούτε ένα έγγραφο να διεκπεραιώσουν . Μιλάμε για πολύ γέλιο , ας είναι καλά ο μπαμπάς που είναι πρόεδρος σε ένωση…

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦ. ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΚΑΛΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα Κύριοι της Αεροπορίας!!!! Τους αφήνετε να σας διαιρούν κατά το δοκούν και να επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους βλέποντάς σας να περιχαρακώνεστε στις συντεχνείες σας. Αντί να διατηρείτε χαμηλούς τόνους σε όποια εσωτερική αντιπαράθεση και να σέβεστε μία τάξη ανθρώπων που έχει δώσει αίμα στη σύγχρονη και πολύπρόσφατη Ιστορία μας, τους Ιπταμένους σας, λειτουργείτε σαν κατίνες της γειτονιάς ανταλλάσοντας μπηχτές ο ένας στον άλλον. Ο προλαλήσας 24 Σεπτεμβρίου 2010 3.22μ.μ. πολυ σωστά είπε:Ο γείτονας περιμένει, όπως περιμένουν και κάποιοι που απαξιώνουν τις Ε.Δ.....ο νοών νοείτω....
Θα έλεγα ότι θα προσφέρατε μέγιστη υπηρεσία και βοήθεια στις ΕΔ αν παραμένατε σε ένα αρραγές μέτωπο μαζί με τα υπόλοιπα Όπλα και αν σεβόσασταν την Ιστορία που έχετε και τους νεκρούς που τιμάμε μαζί σας στο πρόσφατό παρελθον και όχι μόνο απόφεύγοντας αυτό που οι "άλλοι" πολυ τους αρέσει όταν το βλέπουν: ΕΔ Χωρισμένες Σε Φατρίες και μικροσυντεχνείες.

Bill είπε...

Λαθος κανετε. Οι αξιωματικοι των υποβρυχιων παιρνουν καταδυτικο αλλα πανε τα ταξιδακια τους. Δεν γινεται να τα παιρνουν χωρις ταξιδι, απο τα γραφεια. Δεν ειναι το ιδιο με τους ιπταμενους των γραφειων.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (Ι)ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗς 35ΕΤΙΑ ΣΑς ΠΟΥ ΠΕΤΑΤΕ ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΑς ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΑΠΟ 10000 -14000 ΕΥΡΩ Μ.Ο ΤΟ ΧΡΟΝΟ 150.000 - 200.000 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ. ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΜΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ BOX ΜΕΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ.
ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟ ΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ''ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΜΟΊΚΑΝΩΝ'' ΜΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥς ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ;;;

Ανώνυμος είπε...

Να τα πάρουμε από την αρχή...
1. Οι εμπάθεια λοιπών ειδικοτήτων απορέει από τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
2.Να σας θυμίσω ότι κανένα επίδομα (αν και ποτέ δεν ζητήσαμε εποδόματα) δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία 12 χρόνια και βάλε.
3. Ποιός ιπτάμενος σε ποιά Μονάδα κάνει υπηρεσίες Πτέρυγας (δουλευόμαστε έτσι).
4. Ποίο επίδομα πέρνουν όλοι οι υπόλοιποι που στελεχόνουν τα επιτελεία;
5. Χωρίς τις αλλές ειδικότητες απλά δεν θα είσασταν Ιπτάμενοι.
6. Τέλος δεν υπάρχει ανευ λόγου εμπάθεια για τους Ιπτάμενους αυτοί έχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα και στην τελική μια και διοικούν καιρός να το αλλάξουν αν δεν τους αρέσει

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΝΤΑΚΤΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΕ ΠΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ? ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

1)Δώστε διπλό πτητικό στους ήρωες και κόψτε το μαϊμού...
2)Κοιτάξτε λίγο και τους "εργάτες" των αλλων ειδικοτήτων
3)Σταματήστε να τσακώνεστε μεταξύ σας

ΥΓ Οι πραγματικοί ιπτάμενοι σχολιάζουν μόνο ΣΚ και αν

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που έγραψε την αρχική ανάρτηση μέσα στην εμπάθειά του, ούτε τα επιχειρήματά του δεν πρόσεξε.

1. Ναι μεν όλα τα επιδόματα κόπηκαν 10-15%, άλλά αυτό που έμεινε φορολογείται ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ. (Αυτό θα πει εννιαία φορολόγηση). Γιατί σ' εσάς κύριοι να συμβαίνει κάτι διαφορετικό;
2. Ποιος Ιπτάμενος στα επιτελεία κάνει υπηρεσίες; ΚΑΝΕΙΣ !!! Μόνο οι άλλοί!
3. Πού ακριβώς θα σας χρησιμεύσουν επαγγελματικά τα δερμάτινα μπουφάν που για δεύτερη φορά φέτος παραγγέλνετε, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος πληρώνει τις φόρμες του από την τσέπη του;
4. Ποιο ακριβώς τύπο αεροπλάνου πετάτε στα επιτελεία για να δικαιούστε πτητικό επίδομα;
5. Είναι γνωστό ποιος βγάζει τη δουλειά στις Μονάδες, τα Επιτελεία και τις Επιτροπές. Γιατί εσείς να πέρνετε τα διπλάσια χρήματα από αυτούς καταβάλλοντας τη μισή προσπάθεια;
6. Είναι δίκαιο να ζείτε μέσα στη χλιδή τη στιγμή που οι άλλοι δίπλα σας ζουν σε συνθήκες του 19ου αιώνα;

Κύριοι! Αν δεν θέλετε "διχόνιες" διοικείστε τους υφισταμένους σας δίκαια, όπου όλοι θα παίρνουν κάτι από την πίτα και όχι μόνο μία κάστα να παίρνει τον κατιμά και οι άλλοι ότι περίσσεψε από τον αφέντη. Αλλιώς κάποια στιγμή θα μείνετε μόνοι σας, με όλους τους ανίκανους από κάτω, αφού όλοι οι ικανοί θα έχουν φύγει απηυδησμένοι, και τότε να δούμε τι αεροπλάνα θα πετάτε!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω , ξαναδιαβάζω και τελικά στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω κατά την ταπεινή μου γνώμη : όλοι τα έχουμε βάλει με όλους και όχι με τους πραγματικούς ενόχους. Θέλω να δω πότε θα σταματήσουμε να κλαιγόμαστε σαν τις χήρες πάνω στο κρεβάτι. Μπορεί κάποιος να μου πει που έχει πάει η συναδελφικότητα ? Μας έφτασαν στο σημείο να κοιτάζει ο ένας με μισό μάτι τον άλλο. Που έχουν πάει τα ιδανικά της πατρίδας μας???? Τα καταφέραμε όλοι μαζί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και μπορούμε να τα ξανά καταφέρουμε. Εκτός αν τελικά το χάσαμε εσκεμμένα το παιχνίδι.
ΥΓ. Επειδή κάποιο μπορεί να απαντήσουν το μόνο που μπορώ να πω είναι :
Είμαι μέλος από το 1985 τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου στο ΠΑΣΟΚ, έχω επτά (μεταθέσεις) και τώρα υπηρετώ μακριά από τον τόπο συμφερόντων παρότι στήριξα στις εσωκομματικές εκλογές τον ΥΕΘΑ , με αγώνα του αδελφού μου (200ψήφους) πάρα πολύ μεγάλο και στον Νομό μου δεν βγήκε για μερικούς ψήφους και όμως κύριοι ούτε παράπονα ούτε τίποτα, ούτε καμία ενόχληση.

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι γιατι δεν γινατε ιπταμενοι ,εσεις οι μαθητες του 18-19-20 αλλα γιναν του 11;Τωρα που θα σας διοικουν νατοικοι θα ειστε ευχαριστημενοι;περιμενουμε να δουμε τα σχολια σας τοτε..ειστε απαραδεκτοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Oti kai na kanete eseis oi grafontes den tha katalisete tis E.D spernontas tin dixonia metaxy ton idikotiton. kai poly perissotero metaxy ton anoteron iptamenvn, tvn arxhgon kai pterarxon kai tvn katoteron. Tha sas broyme kai tha sas stamatisoume. einai yposxesi. Eiste exthroi tis patridas.

oi enoples dinameis den xorizontai se taxeis. ergates kai arxontes. oloi einai stratiotes. kapoioi dioikoun . den yparxei dimokratia ston strato, aliios den einai stratos alla kati allo.

etoimastite ta pragmata tha allaxoyn poli grigora kai prodotes tha logodotisoyn.

Ανώνυμος είπε...

Ή ιδανικά ή λεφτά. Ας πει κάποιος τα πραγματα με το ονομά τους. Με μεγάλες λέξεις πατρίδα, θυσία κτλ ζητάνε λεφτά και εξουσία. Αν η αξία της ζωής σας κύριε κοστολόγειται όσο η φορολογία του πτητικού επιδόματος γελάω. Μετριότητα, θράσος, υποκρισία, απληστία..