Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Οι φυγόστρατοι είναι οι πλέον δακτυλοδεικτούμενοι… επιτυχημένοι!

Τελικά οι φυγόστρατοι στην Ελλάδα είναι οι πλέον πετυχημένοι!
Ιδίως οι "πατριώτες" τοιούτοι!
Όπως αποκαλύπτεται και δεύτερος αστράτευτος βουλευτής στο ΛΑΟΣ!
Και μάλιστα εν γνώσει του προέδρου του Καρατζαφέρη αφού από το 2007 η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ το είχε αποκαλύψει!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ 14/01/2007 ο βουλευτής επικρατείας του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητής της ΕΥΠ κος Κοραντής δεν έχει υπηρετήσει την θητεία του στον Ελληνικό στρατό και αποτελεί το δεύτερο κρούσμα φυγοστρατίας στο συγκεκριμένο κόμμα. Το πρώτο ήταν ο εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου του ΛΑΟΣ κου Γ.Καρατζαφέρη ο βουλευτής Β΄Αθηνών κος Κ.Αϊβαλιώτης, ο οποίος υπηρέτησε 45 ημέρες! εκ των οποίων κάποιες στις Βρυξέλες καθ'όσον εκρίθη αναγκαία η παρουσία του εκεί!!!
Τελικά δεν έχουν άδικο όσοι αποχωρούν τροχάδην, και είναι ουκ ολίγοι, από το συγκεκριμένο κόμμα, ιδίως στρατιωτικοί, όπως πρόσφατα ο Συνταγματάρχης Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος διαφώνησε εκτός των υπολοίπων για την στάση του ΛΑΟΣ σε θέματα που αφορούσαν τις ΕΔ. Λέγεται δε ότι στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ όπου αναφέρει τους λόγους αποχωρήσεώς του κάνει ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των ΕΔ.

ΠΑΡΟΝ 14/01/2010
Με την επικαιρότητα που έλαβαν και πάλι οι νέες αποκαλύψεις για τις παράνομες απαλλαγές από τη στράτευση εκατοντάδων «επωνύμων», στο υπουργείο Εξωτερικών συζητούν και πάλι τις γνωστές περιπτώσεις διπλωματών και μερικών εν ενεργεία πρέσβεων, που έχουν «απαλλαγεί» από τη στρατιωτική θητεία, το ύψιστο αυτό καθήκον προς την πατρίδα που προβλέπεται και από το Σύνταγμα της χώρας μας… Το «παραθυράκι» για τις απαλλαγές ήταν κάτι απιθάνου ευρηματικότητας «διασταλτικές ερμηνείες» του σχετικού νόμου, τραβηγμένες από τα μαλλιά και βεβαίως εξόφθαλμα σκανδαλώδεις… Στη συνέχεια, οι πονηροί απαλλαγέντες από τη στρατιωτική θητεία έρχονται στο αριστοκρατικό υπουργείο Εξωτερικών, ως διπλωμάτες, να… υπηρετήσουν την πατρίδα, χωρίς καψώνια, υπερήφανοι και χωρίς αιδώ, ικανοποιώντας προσωπικές φιλοδοξίες…

Από τις πλέον συζητούμενες περιπτώσεις σκανδαλώδους παρερμηνείας του σχετικού νόμου υπήρξε, στο παρελθόν, του γενικού προξένου μας στη Φρανκφούρτη επί χούντας, Α. Ι. Κοραντή, που εξέδωσε πιστοποιητικό κατοίκου εξωτερικού στον γιο του για να απαλλαγεί της στρατιωτικής θητείας… Περίπτωση και αυτή, να εμφανίζεσαι… υπερπατριώτης στα μάτια των συνταγματαρχών της χούντας, να φακελώνεις «αντιστασιακούς», αλλά να «βαφτίζεις» τον γιόκα σου Έλληνα του εξωτερικού… Στη συνέχεια ο νεαρός βλαστός Κοραντής μυήθηκε στο «κλειστό οικογενειακό επάγγελμα», δηλαδή έδωσε εξετάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και έγινε κι αυτός διπλωμάτης… Έφθασε μέχρι τον ανώτατο βαθμό του πρέσβη και σήμερα είναι διοικητής της ΕΥΠ… για να επαληθευθεί το διαχρονικό… «στην Ελλάδα όλα γίνονται και από όλα γίνεσαι…». Από τους πιο ικανούς διπλωμάτες, ο πρέσβης Ι. Κοραντής πληρώνει βιαστικά όνειρα του πατέρα του (αμάρτησα για το παιδί μου, όπως θα τιτλοφορούσε το στόρι ελληνική ταινία…), ήταν όμως και ο ίδιος μυημένος στο «μεγάλο κόλπο» της στρατιωτικής απαλλαγής και τώρα τον συνοδεύει η «σκιά» του φυγόστρατου και με τον νόμο… Γεγονός πάντως είναι ότι στην Ελλάδα οι φυγόστρατοι είναι οι πλέον δακτυλοδεικτούμενοι… επιτυχημένοι.
ΠΑΡΟΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: