Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

"Σκοτωμός" για την "ιθαγένεια"

Σωρεία αιτήσεων εποίκων για ν' αποκτήσουν "υπηκοότητα"!

Περιμένουν 30 χιλιάδες τουρίστες από το Ισραήλ. Ανακοινώνουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Χάιφα.

ΙΖΕΤ ΙΤΖΑΝ
Οι Τουρκοκύπριοι έγιναν μειονότητα

Πατείς με πατώ σε τις τελευταίες μέρες στο "τμήμα αλλοδαπών" του ψευδοκράτους, από αλλοδαπούς οι οποίοι υποβάλλουν αιτήσεις για απόκτηση της "ιθαγένειας" του ψευδοκράτους. Την είδηση δημοσιεύει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Γιενί Ντουζέν", η οποία δεν αναφέρει αν οι "αλλοδαποί" είναι Τούρκοι έποικοι, ή άλλης εθνικότητας. Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά ότι οι υπάλληλοι του "τμήματος" εργάζονται μέχρις αργά το βράδυ για να διεκπεραιώσουν τον όγκο εργασίας.
Ο "διευθυντής" του "τμήματος", Αντνάν Αλτάν, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε ότι μπορεί να υποβάλλεται μεγάλος αριθμός αιτήσεων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ικανοποιούνται όλες. Πρόσθεσε ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι εργάζονται για δέκα συνεχόμενα χρόνια.
Ο ψευδοϋπουργός εσωτερικών Ιλκάι Καμίλ δήλωσε ότι δεν γίνονται ατασθαλίες στο θέμα απόκτησης "υπηκοότητας" και ισχυρίστηκε ότι στους δέκα μήνες που "κυβερνά" το κόμμα Εθνικής Ενότητας, παραχωρήθηκαν μόνο 1020 "υπηκοότητες".
Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι του ψευδοκράτους, ελπίζουν να έχουν "άνθηση" φέτος τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ κατεχομένων και Ισραήλ. Ο λεγόμενος υπουργός συγκοινωνιών δήλωσε ότι αναμένονται φέτος 30.000 τουρίστες από το Ισραήλ. Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν θαλάσσια δρομολόγια μεταξύ Χάιφα και κατεχομένων, ενώ για πρώτη φορά φέτος έφθασαν από την Ολλανδία, αεροπορικώς, τουρίστες.
Οι έποικοι ρυθμιστές
Οι Τούρκοι έποικοι στις περιοχές της Καρπασίας και Αμμοχώστου ήταν αυτοί που καθόρισαν το αποτέλεσμα των "εκλογών", τόνισε ο Γ.Γ. του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζάν. Και ανέφερε ότι "η τουρκοκυπριακή κοινότητα έγινε μειονότητα στην ίδια της τη χώρα".
Ζήτησε όπως διεξαχθεί απογραφή από τα Ηνωμένα Έθνη στα κατεχόμενα, στη βάση του διεθνούς δικαίου, όπως είπε, και μόνο ο πληθυσμός που είναι νόμιμος να δικαιούται ψήφου σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.
Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός υπογράμμισε ότι ο Έρογλου υποστηρίχθηκε από τις ομάδες που δεν θέλουν λύση και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και την Ε.Ε. "να πάρουν μάθημα από το αποτέλεσμα των εκλογών", καθώς, όπως υποστήριξε, τα τελευταία έξι χρόνια δεν επέδειξαν το απαραίτητο ενδιαφέρον για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.
"Θα το χωνέψουν..."
Ο κατοχικός ηγέτης Έρογλου δήλωσε ότι, "με τον καιρό, θα το χωνέψουν όλοι το αποτέλεσμα" και επανέλαβε ότι "η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών, αλλά θα είναι εκεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων".
Εξάλλου, ο κύριος πολιτικός εταίρος του Έρογλου, Σερντάρ Ντενκτάς, δήλωσε ότι η νίκη Έρογλου "έδωσε το μήνυμα στον κόσμο ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν πρόθεση να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους". Αναφέρθηκε και στο ποσοστό που έλαβε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, λέγοντας ότι το 42% πρέπει να ληφθεί υπόψη, όπως και το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι που "ψήφισαν" Ταλάτ, επιθυμούν λύση. "Ομως", πρόσθεσε, "η λύση αυτή δεν πρέπει να είναι λύση που να παραβλέπει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων". Ο Ντενκτάς υποστήριξε ότι σε περίπτωση που "επανεκλεγόταν" ο Ταλάτ, θα προέβαινε σε περαιτέρω υποχωρήσεις.
*Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επισκέφθηκε τα κόμματα που υποστήριξαν την "υποψηφιότητά" του και τα ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους.
Πρόκληση προς το Ισραήλ
Σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Συρία προχωρεί η Τουρκία, σε μια ενέργεια που τείνει να αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ακσάμ", Ισραηλίτες αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες από το ενδεχόμενο να "διολισθήσει" προς τη Συρία η στρατιωτική τεχνογνωσία της χώρας που έχει προσφέρει στην Τουρκία.
Η άσκηση θα πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στις περιοχές Γιούκτσεπε και Ιαναλί και αποβλέπει στην ενίσχυση "της φιλίας, της συνεργασίας και της ασφάλειας" μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στην άσκηση θα συμμετάσχουν δύο συνοριακές μονάδες της Τουρκίας και μία της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: