Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Γ.Παπανδρέου: Δεν φυγομαχούμε, δεν φυγοπονούμε. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας


Κάλεσμα για συστράτευση στον αγώνα να βγει η χώρα από την κρίση απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι στην Ε.Ε. υπάρχει ισχυρή βούληση για βοήθεια της χώρας.

Όσον αφορά τις κατηγορίες για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αγνοούμε την κατάσταση της οικονομίας. Αυτές τις δύσκολες ώρες «δεν φυγομαχούμε, δεν φυγοπονούμε. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η Κ.Ο καλείται να κάνει τις περισσότερες αλλαγές μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ καλείται σε αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την κηδεμονία.

«Το ΔΝΤ και η Ε.Ε. δεν θα φύγουν με πέτρες ή με βία», πρόσθεσε, «θα φύγουν όταν εμείς βάλουμε σε τάξη τη χώρα μας».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευθεί τις λεπτομέρειες ενός προγράμματος για την επόμενη τριετία και διαβεβαίωσε ότι θα αφομοιωθούν οι καλύτερες πρακτικές που υπάρχουν διεθνώς για να αναστραφούν οι κακές πρακτικές που υπάρχουν στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα προστατευθούν οι πιο αδύναμοι πολίτες, «θα δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας αυτών που θα θιγούν περισσότερο».

«Ο αγώνας μας», όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, «είναι να αποκαταστήσουμε την ίδια την αξιοπιστία μας, γιατί χωρις αυτή δεν υπάρχει πίστη, δεν υπάρχει δάνειο, δεν υπάρχει επένδυση». «Παραλάβαμε την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και θα την παραδώσουμε δυνατή, αξιόπιστη, περήφανη και αναπτυξιακά και κοινωνικά δίκαιη», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην «συγνώμη» του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για τις παραλείψεις της κυβέρνησης Καραμανλή ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «άκουσα μια συγνώμη, όμως αφορούσε το παρελθόν, δεν αφορούσε το παρόν, το τι μέλλει γενέσθαι, συγνώμη σημαίνει είμαι έτοιμος να αλλάξω και αυτό ούτε το άκουσα ούτε το είδα. Συγνώμη σημαίνει να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους υπ’ ευθύνη τους η Ελλάδα βρίσκεται υπό κηδεμονία. Γνωρίζω ότι δεν ταυτίζονται με τις πολιτικές της κυβέρνησης της προηγούμενης εξαετίας, δεν θα υπερβούμε τη σημερινή κρίση αν δεν κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια, αν δεν δώσουμε ένα συνολικό όρκο», ενώ συνέχισε την επίθεση κατά της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι « η αντιπολίτευση αντί να απολογηθεί μας κατηγόρησε ότι τα φουσκώσαμε», «ήθελαν να κρύψουμε τις αμαρτίες τους κάτω από το χαλί, θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο παρελθόν, είπε πως «η Ελλάδα ζούσε την ύβρη των υπουργών», της βίας, της διαφθοράς και ο Έλληνας ήταν υπήκοος μίας «φεουδαρχίας», η μόνη αντίσταση στην οποία ήταν η απειθαρχία, με αποτέλεσμα η ανομία να γίνει κανόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: