Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τι θα συμβεί αν περάσουν τα μέτρα για τους ένστολους;

Εάν κοπούν τα "πλασματικά", δεν αναγνωρίζονται έτη φοιτήσεως αφού θα εισάγονται με εξετάσεις απο πανεπιστήμια, γίνει υποχρωτική η σύνταξη στα 65..
Έχουμε και λέμε λοιπόν, αν περάσουν αυτά που σχεδιάζουν:

1) Ένας ΕΠΟΠ-ΕΠΥ-ΕΜΘ, υποχρεούται σε 35ετή υπηρεσία

Ένας Μον. Υπαξκός, υποχρεούται ουσιαστικά σε 37ετή υπηρεσία (35+2 χρόνια παραγωγικής σχολής)

Ένας Μον. Αξκός, υποχρεούται ουσιαστικά σε 39ετή υπηρεσία (35+4 χρόνια παραγωγικής σχολής)

Ετοιμάζουν στελέχη "τριών ταχυτήτων" ή "τιμωρούν" με αυτό τον τρόπο όσες παραγωγικές σχολές δεν μπόρεσαν ακόμα να τις βάλουν "λουκέτο";;;

2)Ο μέσος Αξκός, με 26 χρόνια υπηρεσίας σε μονάδες & υπηρεσίες, δηλαδή περίπου 8-10 μεταθέσεις, δικαιούταν πλήρης σύνταξης (26χρονια+ 4 χρόνια παραγωγικής σχολής + 5 χρόνια παραμεθορίου = 35 χρόνια), ενώ τώρα απαιτούνται 35 χρόνια υπηρεσίας σε μονάδες & υπηρεσίες (αφού παραγωγική σχολή και παραμεθόρια υπηρεσία δεν θα υπολογίζονται πλέον), δηλαδή του "φορτώνουν" άλλα ΕΝΝΕΑ (9) ΧΡΌΝΙΑ κι άλλες 3-4 μεταθέσεις, για να πάρει μια σύνταξη τουλάχιστον 30-35% χαμηλότερη απο την ισχύουσα. Την ίδια στιγμή σε όλους τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους προσθέσανε ΜΟΝΟ (5) ΠΕΝΤΕ χρόνια υπηρεσίας (απο 35 χρόνια πήγαν στα 40).

Κατά τα λοιπά ο Βενιζέλος υποσχόταν ότι θα υπάρξει κάποια μέριμνα για το ένστολο προσωπικό, στο βαθμό που η κατάσταση το επιτρέπει. (Κανείς μας άλλωστε δεν αρνήθηκε ότι πρέπει και οι ένστολοι να επωμιστούν το μερίδιο των βαρών που τους αναλογεί). ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η "ΜΕΡΙΜΝΑ"; ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ "ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ" ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΒΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην τσιμπάς ………..
Αυτό το έριξαν για να το πάρουν πίσω.
Τα 35 χρόνια μετά θα σε φανούν νεράκι.

Ανώνυμος είπε...

Οχι νεράκι, λεκούμι θα σου φανούν

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΕΤΣΙ;

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είναι μόνο αυτό! Όσοι απομείνουμε, δεν θα φορτωθούμε μόνο τα "έξτρα" χρόνια και τις "έξτρα" μεταθέσεις, αλλά θα πρέπει να καλύψουμε και το πολύ μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε (και το οποίο θα διευρυνθεί περαιτέρω, μέχρι το τέλος του 2010) από τις εκατοντάδες παραιτήσεις στελεχών, τα οποία απεχώρισαν "πολύ πριν την ώρα τους", καθόσον οι περισσότεροι εξ αυτών δεν το επεδίωκαν αλλά ουσιαστικά εξαναγκάσθηκαν, (γι' αυτό άλλωστε και ουδείς σχεδόν ανεκάλεσε την παραίτηση του),αφού μετά τις τόσες κυβερνητικές παλινωδίες (οι οποίες δεν φαίνεται να τελειώνουν ποτέ) δεν εμπιστεύονται πλέον κανέναν (και πολύ καλά κάνουν), φοβούμενοι οτι σε δεύτερη φάση, αν λ.χ. το Δεκέμβριο χρειαστεί να ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα (κάτι καθόλου μα καθόλου απίθανο) τα επόμενα θύματα θα είναι πλέον αυτοί (θα βρεθεί κάποιος τρόπος να τους "παγιδεύσουν"... σε κάτι τέτοια "κόβει" δυστυχώς το μυαλό τους...). Όσοι απομείνουμε λοιπόν, ας ετοιμαστούμε για "πολύ γερό κουπί", τουτέστιν για ακόμα περισσότερη ΑΜΙΣΘΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Να ψηφιστεί νόμος που να προβλέπει εξομοίωση στρατιωτικών με το υπόλοιπο δημόσιο, ώστε να μην μας κατηγορούν ως προνομιούχους!

Συγκεκριμένα:

1. Εξομοίωση συνταξιοδοτικού καθεστώτος. 40 χρόνια εργασίας , δηλαδή ότι θα ισχύσει για όλους τους ΔΥ.

2. Κατάργηση λεσχών, ΚΑΑΥ, πρατηρίων, ΣΟΑ κλπ, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

3. Κατάργηση ΜΤΣ κλπ , δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

4. Κατάργηση προίκας τέκνων στρατιωτικών, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

5. Εννοείται ότι δεν θα πληρώνουμε υπέρ ΜΤΣ, προίκας, λέσχης και λοιπές αηδίες, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

6. Κατάργηση της φοίτησης σε στρατιωτικές σχολές με τη μορφή "εσώκλειστου" σπουδαστή. Να σπουδάζουμε σε στρατιωτικό πανεπιστήμιο, να κοιμόμαστε στα σπίτια μας τα βράδυα, με προαιρετικές παρουσίες στα αμφιθέατρα και να κρινόμαστε μόνο με εξετάσεις. Αν μια μέρα γουστάρουμε beach party αντί για μάθημα να μην έχουμε επιπτώσεις λόγω απουσίας, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους φοιτητές. Μέχρι την ημέρα αποφοίτησης να μην έχουμε την ιδιότητα του στρατιωτικού και να συνεχίζουμε να θεωρούμαστε πολίτες, κατέχοντας την πολιτική ταυτότητά μας. Έτσι θα κάνει οικονομία το κράτος και δεν θα αναγνωρίζονται τα χρόνια φοίτησης ως συντάξιμα, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους φοιτητές.

7. Κατάργηση ΣΠΚ και υπαγωγή των ενστόλων στον δημοσιουπαληλικό κώδικα, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

8. Κατοχύρωση του αμετάθετου, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

9. Δικαίωμα συνδικαλισμού, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

10. Κατοχύρωση 40 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

11. Όταν λοιπόν έχουμε ασκήσεις, επιφυλακές, υπηρεσίες να πληρωνόμαστε υπερωρίες, δηλαδή ότι ισχύει για όλους τους ΔΥ.

12. Όταν κάνουμε μα@@κίες, να μη μας τιμωρεί άμεσα ο προϊστάμενος, αλλά 15μελής επιτροπή, τα 2/3 της οποίας αποτελούνται από ομοιόβαθμους συναδέλφους και θα χρειάζεται 2-3 χρόνια μέχρι να αποφανθεί (δηλαδή 99,9% να μας αθωώσει).

Με όλα τα παραπάνω δεν θα ξεχωρίζαμε σε τίποτα από τον μέσο ΔΥ και δεν θα "προκαλούσαμε" με τα προνόμια μας τους υπόλοιπους!

Καλά δεν θα ήταν;