Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ CONTAINERS ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω.
Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, η οποία εκδόθηκε τη 09/06/2010, "επιθυμεί" να λειτουργήσει κατασκήνωση για τα παιδιά στελεχών του Στρατου στο ΚΑΑΥ Ν. Φώκαιας στην Χαλκιδική

από 1/7/2010. ΣΟΚ προκαλεί ότι τα παιδιά θα στεγασθούν σε CONTAINERS τα οποία κατεβαίνουν σωρηδόν από το ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και " εμπλουτισμένα" με κάθε λογής χημικό που έπεσε στο KΟΣΣΟΒΟ στην διάρκεια του πολέμου!!!!!
Επιπλέον:
1. Δεν τηρούνται οι παρακάτω προυποθέσεις:
Άδεια ίδρυσης- Προϋποθέσεις:
* Έγκριση της δασικής υπηρεσίας της αρμόδιας Νομαρχίας, που εκδίδεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και απαιτείται μόνο αν η κατασκήνωση πρόκειται να λειτουργήσει σε δάση ή δασική έκταση.
* Ύπαρξη πυροσβεστικών μέσων και υλικών σύμφωνα με τις διατάξεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας - βεβαίωση Πυρασφάλειας.
* Κατάλληλος εδαφικός χώρος για εγκατάσταση παιδικής εξοχής είναι:
α) όταν βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού και σε απόσταση 1.000 τουλάχιστον μέτρων από τις τελευταίες οικοδομικές γραμμές ή από τα τελευταία κτίρια που είναι κτισμένα συνέχεια στην περίπτωση που δεν υπάρχει σχέδιο πόλεως.
β) έχει καλές κλιματολογικές συνθήκες και φυσικά στοιχεία για διαμονή των παιδιών κατά το καλοκαίρι.
γ) βρίσκεται μακριά από βιομηχανική ζώνη και ανθυγιεινές εστίες, θόρυβο και όχληση.
δ) έχει έδαφος ξηρό και πορώδες και δεν γειτονεύει με ρυάκια ή λιμνάζοντα νερά
ε) έχει επιφάνεια μεγαλύτερη από 10 στρέμματα
στ) υφίσταται δυνατότητα παροχής υγιεινού νερού σε επαρκή ποσότητα
(75 λίτρα ημερησίως κατ' άτομο)
ζ) υπάρχει πρόβλεψη ανέγερσης ή δημιουργίας ή ύπαρξης στον χώρο της κατασκήνωσης των μόνιμων εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο άρθρο 2, παραγρ. δ, της 1277/99 υπουργικής αποφάσεως (ΦΕΚ 199/89 Τ.Β').

2. Δεν έχουν υποβληθεί τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Όταν πρόκειται για νομικό πρόσωπο:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού που διέπει το νομικό πρόσωπο.
2. Δήλωση - Απόφαση της Διοικήσεως του Νομικού Προσώπου, όπου θα διατυπώνεται αν η διεύθυνση ή η εν γένει εποπτεία και φροντίδα της Π.Ε. που πρόκειται να ιδρυθεί, θα ασκείται από τα μέλη της διοικήσεως αυτού ή από ιδιαίτερη επιτροπή ή από μέλη ή μέλος αυτού και στην κάθε μια από τις περιπτώσεις αυτές θα υποβληθούν όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην υπό στοιχεία α' ανωτέρω υποπαράγραφο, για το κάθε ένα από τα φυσικά πρόσωπα από τα οποία θα ασκείται η διεύθυνση ή η εποπτεία της Π.Ε.

Δικαιολογητικά:

* Αίτηση του προσώπου που ζητά την άδεια (Διατίθεται από τη Δ/νση μας).
* Τοπογραφικό διάγραμμα του εδαφικού χώρου μέσα στον οποίο θα αναπτυχθεί η παιδική εξοχή, υπογραφόμενο από διπλωματούχο μηχανικό, όπου πρέπει να εμφανίζεται με κάθε λεπτομέρεια η διάταξη των εγκαταστάσεων και των συγκροτημάτων αυτής (υπνωτήρια, σκηνές, αποχωρητήρια, χώροι αθλοπαιδιάς κ.λ.π.).
* Έκθεση διπλωματούχου μηχανικού που να περιλαμβάνει πλήρη τεχνική περιγραφή των μόνιμων κτισμάτων που υπάρχουν ή εκείνων που πρόκειται να ανεγερθούν, καθώς και τον τρόπο που θα αναπτυχθεί γενικά η παιδική εξοχή (σκηνές, κοιτώνες, τραπεζαρία, μαγειρεία κ.λ.π.).
* Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 αναφορικά με τη δαπάνη ίδρυσης της παιδικής εξοχής, καθώς και για τον τρόπο που θα αντιμετωπισθεί η δαπάνη λειτουργίας της ΠΕ που θα συνοδεύεται και από κάθε άλλο στοιχείο από το οποίο θα τεκμηριώνονται τα όσα διαλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση
* 3. Δεν τηρήθηκαν οι παρακάτω διαδικασίες:
Διαδικασία:
Υποβολή δικαιολογητικών και έλεγχος αυτών.
Έκδοση απόφασης χορήγησης άδειας ίδρυσης μετά τη γνωμοδότηση της κατά το νόμο αρμόδιας επιτροπής.


Άδεια λειτουργίας:

* Αίτηση που υποβάλλεται κατ΄έτος και ένα μήνα πριν την έναρξη λειτουργίας με πίνακα με όλα τα στοιχεία του απαιτούμενου προσωπικού και την ειδικότητα τους, των στελεχών με όλα τα προσόντα τους, καθώς και τα βιβλιάρια υγείας όλων.
* Επίσης πίνακα με τον αριθμό των κατασκηνωτικών περιόδων και τον αριθμό των εξυπηρετούμενων και τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της λειτουργίας της κατασκήνωσης .
* Έγκριση από Δασική και πυροσβεστική Υπηρεσία.
Διαδικασία:
Υποβολή δικαιολογητικών και έλεγχος αυτών.
Επιτόπιος έλεγχος αρμόδιας επιτροπής και έκδοση απόφασης.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ
Eυχαριστώ Αναγνώστης


Δεν υπάρχουν σχόλια: