Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Οι Ε.Δ τελούν υπό διαδικασία απαξίωσης ..

σχόλιο για την ανάρτησή "Ασυδοσία στον ελληνικό στρατό"

Κοιτάτε να δείτε. Τα πράγματα είναι απλά. Οι Ε.Δ τελούν υπό διαδικασία απαξίωσης εδώ και πολύ καιρό. Είναι φυσικό επακόλουθο αφού και αυτός ο κλάδος είναι τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας. Νοσεί η κοινωνία νοσούν τα πάντα. Οι Ε.Δ δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση. Μόνο που η 'ασθένεια' εδώ έχει προφανείς ιδιομορφίες. Κατά τη διάρκεια της περίφημης (ψευτο)μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα οι Ε.Δ υπέστησαν ευνουχισμό. Υπεύθυνοι οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι. Οι ένστολοι αποτελούσαν και αποτελούν τα απόλυτα υποχείρια της πολιτικής ηγεσίας. Η οποία πολιτική ηγεσία έκανε και κάνει το εξής: Έδωσε και δίνει μεγάλη εξουσία και ωφελήματα στους Αξκους που λόγω ειδικότητας θα έχουν μεγάλη εξέλιξη: θα ηγηθούν δηλαδή, είναι δεν είναι ικανοί, της μάζας: των υπξωκν, των Αξκων εξ Υπξκων και των Αξκων ΑΕΙ μη ειδικοτήτων υποστήριξης. Ο προνομιούχος ΑΞκος έχοντας το "κοκό" και μη θέλοντας να το χάσει εκτελούσε πάντα και εκτελεί, υποτακτικά, τις προσταγές, καλές κακές των πολιτικών του προϊστάμενων χωρίς κατά κανόνα και γενική ομολογία, διάθεση υπεράσπισης των "φτωχών" στελεχών των Ε.Δ. Διότι περί φτωχών ανθρώπων πρόκειται. ΦΤΩΧΩΝ. Δεδομένου όμως ότι ακόμη και στη φουκαριάρα την Ελλαδίτσα οι άνθρωποι, έστω και αργά, ξυπνούν, ξυπνούν και αυτοί οι "φτωχοί"...και σου λέει λοιπόν ο ΥΠΑΞ (και όχι μόνο) που τον τρώει η μία υπηρεσία μετά την άλλη: ποιανού δούλος θεωρείτε κ.κ ότι είμαι; με ποιό δικαίωμα, επί παραδείγματι, ο Χ διοικητής αποφασίζει ότι θέλει υπηρεσία υπασπιστηρίου; Με πληρώνει; Μου δίνει υπερωρίες; Σπίτι στη Μονάδα μήπως; ικανοποιητικό μισθο; Δεν αργεί ο καιρός, έφτασε για την ακρίβεια, που το status της νομιμότητας των υπηρεσιών θα αμφισβητηθεί σοβαρά. Και άντε τώρα κύριε Ταξίαρχε να αντιμετωπίσεις έναν φουκαρά Υπαξκο ή Αξκο, παντρεμένο, με 2 παιδιά, με σύζυγο που δεν εργάζεται διότι κάθε φορά που βρίσκει εργασία, (όταν έβρισκε) έφευγε λόγω της μετάθεσης της/του συζύγου...άντε να πείσεις αυτόν (ή αυτήν) τον φουκαρά ότι νομιμοποιείσαι να αποφασίσεις εσύ πόσοι θα είναι υπηρεσία στην Χ πύλη της Χ "μονάδος σου":΄'ενας, δύο ή τρεις μόνιμοι....απλήρωτα....έχουν να πιάσουν δουλειά οι δικηγόροι...ειδικά τώρα που οι ένστολοι χαρακτηρίσθηκαν, επίσημα, δημόσιοι υπάλληλοι (υπαλληλίσκοι δηλαδή...Δήμο δικαιώθηκες ρε, η αποστολή σου εξετελέσθη, τους απαξιώσατε τους ένστολους, αλλά κράτα και καμία πισινή...). Στα MAC βλέπω να τρώνε οι φαντάροι

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ SITE ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΔΗΛ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ? Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?
Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΕΠΟΠ? Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΥΠΑΞ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΞΚΟΙ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.
ΑΠΛΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

@rmy @lert είπε...

Κάτι δεν καταλάβατε καλά.Εγώ κατάλαβα ότι στμμερίζεται τον Ταξίαρχο που έχοντας προβλήματα προσωπικού πρέπει να πείσει τους υφισταμένους του να κάνουν θυσίες ανευ αντικρίσματος. όσο για την "ελευθεροτυπία" δεν θα βάλουμε φραγή σε όσους έχουν αντίθετη άποψη,γι'αυτό σας δίνουμε την δυνατότητα να σχολιάσεται κόσμια.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 14 Ιουλίου 2010 1:51 μ.μ.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ κ. ΣΧΕΤΙΚΕ :

-ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΕΠΟΠ??
-Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ???ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΕΚΑΣΤΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΕΝΟΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥ??.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

ΕΝΑΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΠ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΚΟΣ, ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΟΤΣΙΑ ? ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ Ω ΕΤΑΧΘΗ !!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 14 Ιουλίου 2010 9:14 μ.μ.

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.
ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ??

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Ανώνυμοι, προφανώς Ανώτατοι Αξκοί ,την καραμέλα ''Αν είχε τα κότσια ο ΕΠΟΠ να γίνει Αξκός ας πήγαινε'' αφήστε τη.Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει ΣΣΕ αρκεί να διαβάσει λίγο.Και τί νομίζετε ότι είστε οι Αξκοί οι γαλαζοαίματοι εξ Ευελπίδων?Θεοί?Ηγέτες?Με αυτά σας γαλουχούν 4 χρόνια γι΄αυτό βγαίνουν με τα μυαλά στα κάγκελα όλοι.Λοιπόν,οι άχρηστοι Αξκοί σήμερα είναι άπειροι και άν δεν υπήρχαν οι ΕΜΘ και οι λοιποί Υπξκοί ο Στρατός θα ήταν ανίκανος να κάνει οτιδήποτε.
Στις ασκήσεις οι υπξκοί κάνουν βολές, εκτελούν τις ασκήσεις, τις παρελάσεις κλπ. και οι Αξκοί παίρνουν τα μπράβο γιατί τί έχουν κάνει?Εδιναν δγες.
Επειδή λοιπόν εχω σιχαθεί τις αθλιες,απαξιωτικές και εντελώς αντισυναδελφικές συμπεριφορές 25 χρόνια στο Στρατό γι΄αυτό και αποστρατεύτηκα και δεν θέλω ούτε να ακούω για Στρατό και Αξκούς.Μια ζωή δούλευα και ξελάσπωνα Αξιωματικάρες είτε σε Μάχιμες Μονάδες είτε σε Επιτελεία και Γραφεία και όχι μόνο κάποια ηθική ανταμοιβή ενα μπράβο αλλά πλήρη απαξίωση και αντιδραστική συμπεριφορά.
Και υπόψιν ότι οι γαλαζοαίματοι απο Ταγματάρχες και πάνω ξεχνούν τι σημαίνει 24ωρη υπηρεσία και δουλειά.Πιάνουν τα υψηλά κλιμάκια και διατάζουν και σηκώνουν το δάχτυλο και γίνονται όλα απο τις μαριονέτες τους υπξκούς και λοιπούς αξκούς.
Βέβαια υπάρχουν και παλικάρια που τιμούν την ιερή ΣΣΕ αλλά είναι σταγόνες στον ωκεανό.Ολοι οι υπόλοιποι το μόνο που τους νοιάζει είναι τα ΚΑΑΥ,οι Λέσχες,τα ΣΟΑ και οι βόλτες για καφέ και εκδρομές με τα υπηρεσιακά ΙΧ!!!!!!
Αν πάει κάποιος εκτός Στρατού στα ΚΑΑΥ του Αγ.Ανδρέα για μερικές μέρες εκεί θα δεί όλους αυτούς τους ΗΓΕΤΕΣ πώς συμπεριφέρονται και θα τους σιχαθεί εντελώς.Θα απογοητευθεί για τα ηγετικά στελέχη του Στρατού σε περίοδο επιχειρήσεων.Δυστυχώς!!!!!!!!!
Και το τί θα απαντήσετε τώρα επίσης ποσώς με ενδιαφέρει γιατί δεν με διατάζετε πλέον!!!!!!!!!