Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Δραστηριότητες ΑΝΕΑΕΔ

Συναντήσεις με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ

(12/7/2010) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο των επαφών με τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12/7, με τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης, Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Κυκλάδων, κ. Ιωάννη Βρούτση.

Μετά την σύντομη εισήγηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους Αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων η συζήτηση εστιάστηκε, λόγω της επικαιρότητας, στο θέμα της αναστολής της συντάξεως σε περίπτωση εργασίας. Ο κ. Βρούτσης, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αποδέχθηκε πλήρως την θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και δήλωσε ότι η ΝΔ, στα πλαίσια της προσπάθειας εξαλείψεως της συγκεκριμένης διατάξεως, θα υποστηρίξει και θα στηρίξει τροπολογία η οποία παραδόθηκε από τους εκπροσώπους του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Με την τροπολογία θα εξαιρούνται οι απόστρατοι των Ε.Δ. που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας (ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ). Επιπλέον στην τροπολογία που παραδόθηκε, ζητούνται επίσης οι τροποποιήσεις/διαγραφές επίμαχων άρθρων όπως η συνταξιοδότηση των στρατιωτικών (με ακούσια-εκούσια απομακρυνση ή για λόγους υγείας) στα 60 έτη, ο υπολογισμός του πλασματικού χρόνου με την 25ετία , η ισχύς του σημερινού καθεστώτος για τους ιπτάμενους και υποβρυχιους κ.α. Ο τομεάρχης μας διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η συγκεκριμένη τροπολογία θα καταψηφιστεί το άρθρο 10 του νομοσχεδίου.

Για όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τα Απόστρατα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρεδόθη σχετικό υπόμνημα το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Γενικά ο Βουλευτής της ΝΔ και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης μας δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας και πιστεύει ότι τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των ΕΔ αποτελούν ειδική τάξη λειτουργών που δεν μπορεί να εξομοιώνεται, εξισώνεται ή να προσομοιάζεται με άλλες κοινωνικές τάξεις.

Αύριο έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη ενώ ακολουθούν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

(10/7/2010) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ην Πέμπτη 8-7-2010, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ συναντήθηκε με τον Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν προγραμματισθεί με τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση όλων σχετικά με την ταυτότητα και τις θέσεις της Ένωσής μας.

Μετά τη σχετική σύντομη ενημέρωση εκ μέρους της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ , ακολούθησε μία εκτενής συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και θέσεων επί των θεμάτων που μας αφορούν, ή οποία στο σύνολό της κρίνεται ως ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

· Αναστολή καταβολής της σύνταξης σε περίπτωση εργασίας. Ο Τομέας Άμυνας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τη θέση , της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για το λιαν επίκαιρο θέμα του δικαιώματος στην εργασία ανεξάρτητα από την όποια καταβολή σύνταξης, και δήλωσε ότι θα το εξετάσει σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό, με δεδομένο το χρόνο που μεσολαβεί, για προετοιμασία τυχόν σχετικής τροπολογίας, με την οποία θα εξαιρούνται όσοι εργάζονται ως αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες.

· Αναστολή καταβολής των επιδομάτων που αντικατέστησαν τη 13η και 14ο σύνταξη σε όσους είναι κάτω των 60 ετών και έχουν αποχωρήσει από το στράτευμα μετά υποβολή παραιτήσεως. Υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω μελέτη του θέματος, ώστε να επανέλθουν με ενδεχόμενη συγκεκριμένη πρόταση.

· Για όλα τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν, παραδόθηκε γραπτώς σχετικό υπόμνημα, το οποίο ανέλαβαν τη δέσμευση να μελετήσουν και να τοποθετηθούν λεπτομερώς. Το υπόμνημα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Πέραν των ανωτέρω, ο Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ ρώτησε την αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, εάν θα ανταποκριθεί σε αίτημά της για κατάθεση προτάσεων επί εξειδικευμένων θεμάτων Άμυνας που την απασχολούν. Από την πλευρά μας έγινε απόλυτα σαφές ότι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. θα ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα από οποιοδήποτε Πολιτικό Κόμμα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κληθούμε σε ρόλο κομματικού συμβούλου, αλλά ανεξάρτητου φορέα που εκπροσωπεί τους Αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, με συγκεκριμένες καταστατικές προβλέψεις.

Τέλος, από πλευράς του Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ υπήρξε η διαβεβαίωση, ότι σύντομα θα γίνει και νέα συνάντηση για περαιτέρω συζητήσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι επαφές και με τα λοιπά κόμματα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους νέους συνδέσμους αποστράτων, που κάνουν κινήσεις και σηκώνουν το βάρος.
Γιατί οι παλαιοί, ασχολούνται με τα ψηφαλάκια και τις εκδρομές.
Ελπίζω να παραμείνουν ΠΛΗΡΩΣ ακομμάτιστοι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δίνετε αξία στον καρατζαφέρη;τι περιμένετε από έναν άνθρωπο που πούλησε όλους τους πατριώτες;το πολύ να σας κάνει καμια κωλοτούμπα!

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΤΙΜΟΣ.ΠΕΡΙΦΡΟΝΥΣΗ ΣΥΝΑΔΑΛΦΟΙ ,ΑΠΑΞΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑ..

Ανώνυμος είπε...

Ο καρατζαφέρης ο κολοτούμπας.
Τον είχα ακούσει στην εκπομπή του να ωρύεται εναντίον των στρατιωτικών που φεύγουν στα 45.
Η πρόταση του ήταν να ξαναφτιάξει την ΜΟΜΑ και να μας στέλνει εκεί, μέχρι τα 65.
Καταναγκαστικά στην ΜΟΜΑ.
Απίστευτος τύπος.

Δυστυχώς όμως, ένας επίσημος σύνδεσμος δεν μπορεί να έχει προτιμήσεις.
Ή πας σε όλους στη Βουλή ή σε κανένα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΗΦΟ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ;