Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν ανησυχεί το σύστημα, βάζει τον Πάγκαλο μπροστά

Όταν βγαίνει ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μπροστά και αρχίζει τις …πολιτικές αναλύσεις, θα πρέπει να  έχει πέσει βαρύ το πέπλο της θλίψης.  Να έχουν σωθεί τα επιχειρήματα και να κυριαρχεί ο πανικός.
Βέβαια, ο κ. Πάγκαλος, είναι εξειδικευμένος  σε παρόμοιες αποστολές,  αλλά  τώρα βρήκε και πρόθυμους συμμάχους,  όλους αυτούς που,  εδώ και μήνες, ανέλαβαν εργολαβικά τον έργο υπονόμευσης του κ. Σαμαρά.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς, ανησύχησε το σύστημα για να δέχεται αυτόν τον ανηλεή πόλεμο. Θα τα δούμε παρακάτω.
«κύττα ποιος μιλάει…»
Ο κ. Πάγκαλος αυτοαναγορεύθηκε σε  τιμητή του συστήματος! Αυτός ένας γνήσιος υπηρέτης του! Αν  διέθετε,  ίχνη μόνο,  πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας, θα πρέπει να είχε ήδη αποχωρήσει από την πολιτική  ζωή του τόπου  μετά τα Ιμια (για να μην ξεχνάμε το βράδυ της κρίσης,  ήταν σε κάποια εκπομπή του  κ. Χατζηνικολάου). Να μην αναφερθώ, στο άλλο σημαντικό του…επίτευγμα, τότε που ως «μεγάλος τραγουδιστής» είχε γελοιοποιήσει τη χώρα ανά την υφήλιο.
Μ’ αφήνουν αδιάφορο τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Αντιπροέδρου, για τα οποία ουδεμία πειστική απάντηση έδωσε.  Δεν με απασχολεί, επίσης, το γεγονός ότι η σύζυγος του κατέρχεται ως υποψήφια Δήμαρχος. Προφανώς και η επιλογή της έγινε  με αξιοκρατικά κριτήρια. Όπως και η πρόσληψη της θυγατρός του στο δημόσιο. Και αυτή αξιοκρατικά έγινε. Αλλωστε τη φαυλότητα την έχει στο αίμα της η Νέα Δημοκρατία, ενώ στο ΠΑΣΟΚ κοιμούνται και ξυπνάνε με τα «Ηθικά Νικομάχεια» στο προσκέφαλο και την Βίβλο στο χέρι.
Με απασχολεί,  όμως, που αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής ζωής της χώρας, επιτίθεται  με  χυδαίο τρόπο εναντίον του αρχηγού της Ν.Δ.  (Θα μου πείτε, ότι έχει πεί τρισχειρότερα για τον δικό του Αρχηγό, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα.)  Και με απασχολεί γιατί  δεν είναι  τυχαία  η χρονική στιγμή που επελέγη.  Μπορεί κανένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την πρόταση που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαμαράς. Όμως, μια ολόκληρη κυβέρνηση  με επιτελείς, ξένους και εγχώριους συμβούλους, δεν κατάφερε μια εβδομάδα τώρα,  να δώσει μια συγκροτημένη, έστω στοιχειώδη απάντηση και καταφεύγει στη γνωστή (ο θεός να την κάνει) επιχειρηματολογία του κ. Πάγκαλου;
«δεν είμαι πια Νέα Δημοκρατία»

Η κυρία Μπακογιάννη, από την άλλη, μας ανακοίνωσε,  σε μια ακόμα συνέντευξή της,  ότι «δεν είναι πια Ν.Δ., αλλά δεν τη χωρίζει τίποτα από τον ψηφοφόρο της Ν.Δ.»  Και γιατί δεν είναι, Ν.Δ.;  Επειδή λέει  ο,τι ο κ. Σαμαράς την έχει μετατρέψει σ’ ένα «μικρό και φοβικό κόμμα που επενδύει στην χρεοκοπία και την καταστροφή!». Το αντιλαμβάνομαι ότι έτσι θέλει τη Ν.Δ. η κυρία Μπακογιάννη. Πασχίζει να δικαιολογήσει την ατυχή επιλογή της  υπερψήφισης του μνημονίου. Προσπαθεί να πείσει ότι το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά δεν είναι ρεαλιστικό. Και προς το σκοπό αυτό επιστράτευσε, τον πιστότερο εκ των συνεργατών της τον  κ. Σκυλακάκη, να απαντήσει. Η κα. Μπακογιάννη είναι έμπειρη (έχει βέβαια στη διάθεσή της και τις συμβουλές του εμπειροτέρου όλων)  και θα είδε ότι η παρουσία του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη τάραξε τα νερά, και έπρεπε να κάνει κάτι προκειμένου να ανακόψει τη δυναμική που  άρχισε να αναπτύσσεται . Ως συνήθως, η απάντηση της, υπό το κράτος του πανικού, απεκάλυψε  ένδεια επιχειρημάτων και  πολιτική μικροψυχία.
Και ο κ. Καραζαφέρης
Προφανώς από αυτόν τον πόλεμο δεν γινόταν να απουσιάζει ο «καλός στρατιώτης Σβέηκ», ο κ. Καρατζαφέρης, δηλαδή.  Τι μας είπε αυτήν την  εβδομάδα, δεν λέγεται! Ζήτησε να υποβληθεί πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το  μνημόνιο! Μα δεν είναι αυτός που υπερψήφισε το μνημόνιο για να σωθεί η πατρίδα;  Γιατί θέλει τώρα την εξεταστική; Μήπως επειδή γνωρίζει ότι αν η σχετική πρόταση υποβληθεί τώρα, θα απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και το θέμα θα κλείσει;  Μήπως αυτό θέλει τελικά ή  αντελήφθη  ότι το μνημόνιο οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και ανακρούει  πρύμνα;
Ο κ. Καρατζαφέρης απεφάνθη επίσης και επί δυο άλλων θεμάτων. Πρώτον, μας απεκάλυψε ότι το η υπόθεση Βατοπεδίου  δεν συνιστά σκάνδαλο, αλλά λάθος πολιτική εκτίμηση! Το αυτό επανέλαβε και ο υποψήφιος περιφεριάρχης του στην Αττική.  Μα τότε γιατί επέμεναν με τόσο μίσος στην κλήση του κ. Καραμανλή, αφού η υπόθεση δεν είναι «σκάνδαλο».  Για αυτοκριτική, ας το αφήσουμε καλύτερα! Μετά ήρθε και η αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου. Προφανώς και πρόκειται για διαβολεμένη σύμπτωση.
Το δεύτερο που είπε ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ότι αναλαμβάνει εκστρατεία για την επανένωση της κεντροδεξιάς! Γιατί αυτή η πρεμούρα; Μήπως φοβάται ότι το κόμμα του θα έχει πρόβλημα εισόδου στη Βουλή στις επόμενες εκλογές;  Και τι θα συζητήσει αυτός, ο θιασώτης και υπέρμαχος του μνημονίου,  με την Ν.Δ.  και τον Αντώνη Σαμαρά που έχουν βρεθεί απέναντι;
Ο κ. Καρατζαφέρη ψαρεύει σε θολά νερά. Υπονομεύει την ενότητα της Ν.Δ. επειδή πιστεύει ότι  έτσι μπορεί να επιβιώσει πολιτικά. Αυτό έκανε πάντα και αυτό συνεχίζει. Ηταν χρήσιμος στην αποδόμηση του Καραμανλή, νομίζει μπορεί να κάνει το ίδιο και στον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ.   Πλανάται πλάνην οικτράν! Το μόνο που καταφέρνει είναι να εξαντλεί και τα έσχατα αποθέματα αξιοπιστίας που διέθετε. Ακόμα και οι γνωστές ατάκες του, δεν  προκαλούν πλέον γέλιο!
Κάτι αλλάζει
Το ο,τι ο κ. Σαμαράς κέρδισε το στοίχημα της Θεσσαλονίκης, το ομολογούν όλοι.  Και η εβδομάδα που ακολούθησε ήταν εξ ίσου ενδιαφέρουσα. Ταχύτατα αντανακλαστικά στην κίνηση Μπακογιάννη με τον κ. Σκυλακάκη, η δήλωση για την διερεύνηση των κυβερνητικών πεπραγμένων που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο (αυτή η δήλωση που έκανε τον κ. Πάγκαλο να βγάζει αφρούς), η  επίσκεψη στην Ερμού. Όλα αυτά δείχνουν  ότι κάτι αλλάζει στη Ν.Δ.
Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια.  Και για να είναι αποτελεσματική πρέπει να δημιουργήσει  δυναμική. Ο κίνδυνος που ελοχεύει είναι να αρχίσουν κάποιοι να βιάζονται. Η βιασύνη δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.
Η ανάκαμψη της Ν.Δ. δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ας μη γελιόμαστε. Όμως, από εδώ και στο εξής ο χρόνος δουλεύει υπέρ του κ. Σαμαρά. Με ένα θετικό αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές,  θα αναπτυχθεί τέτοια δυναμική που ο κ. Παπανδρέου θα οδηγηθεί εκών – άκων σε πρόωρες εκλογές.
.antinews.gr/gataros1.info

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΡΕ ΠΕΣΟΚΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕΡΝΑΤΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕΡΝΑΤΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ , ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ . ΠΑΓΚΑΛΕ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΠΑΓΚΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΕΨΑΤΕ , ΕΣΥ, Ο ΤΣΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ . ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ, ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΙΝΤΙ ΑΜΙΝ ΝΤΑΝΤΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ . ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ??
ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ, ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ??

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΗΛΙΑ ΤΟΥ 16ου ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μας πρήξατε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Το κουτόχορτο δεν το τρώει πλέον ο κοσμάκης γιατί τον πειράζει. Όταν κύριοι πατρίκιοι είσαστε έξι χρόνια καβάλα στο άλογο με ταμπέλα εθνοσωτήρα και ύφος 100 καρδιναλίων πρέπει να κατεβείτε να δείτε πως είναι και η ζωή των πληβείων τους οποίους μέχρι χθες είχατε το απύθμενο θράσος να τους χλευάζετε. Μου θυμίζετε τον πατροκτόνο που ζητάει την επιείκεια γιατί έμεινε ορφανός. Επιτέλους αναλογιστείτε, έστω και για λίγο τα “κατορθώματά” σας. Λίγη αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε, απεναντίας μας κάνει πιο συνετούς και καλλίτερους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι για την κουτάλα μάχονται ρεεεεεε ξυπνήστε.
Και εμείς οι χαχόλοι τους χειροκροτούμε.
Σας δεν ντρέπονται τα γομάρια..

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΖΗΓΙΖΑ 200 ΚΙΛΑ ΟΣΟ ΖΥΓΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ