Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ποιο γρήγορα φθάνουν οι εξ υπαξιωματικών στον καταληκτικό βαθμό από τους αξιωματικούς

ΑΠΟΨΗ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία παράγραφος του δημοσιεύματος τα λέει όλα.
Το είπαμε και άλλη φορά, "κάθε λαός είναι αντάξιος των ηγετών του"
Ας γίνουν Συνταγματάρχες αλλά αν θέλουν ας τους κάνουν και Στρατηγούς. Στην Ελλάδα που ζούμε και όπως την καταντήσαμε , όλα είναι πιθανά, ακόμα και τα πλέον απίθανα σενάρια..!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πλέον "απίθανο" σενάριο δεν είναι να γίνεται ένας Υπαξιωματικός Στρατηγός, αλλά να γίνεται Στρατηγός ένας αυτιστικός, ή, άντε, ένας ηλίθιος.

Ανώνυμος είπε...

EGV EGINA AJIVMATIKOS STA 21 KAI EXV 28 1/2 KAI EIMAI AKOMA ANUYPOPLOIARXOS. OTI UELEI LEEI O KAUENAS EDV MESA... KAI OLA TA XRONIA YPAJ STA PLOIA HMARTON ...

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό το άρθρο μπορεί να διδαχτεί κανείς την τέχνη της παραπληροφόρησης.

Ως γνωστών η μίση αλήθεια είναι το καλύτερο ψέμα .

Με το νέο νομοσχέδιο ένας απόφοιτος ΑΣΣΥ γίνατε αξιωματικός στα 19 χρόνια υπηρεσίας + 15 χρόνια το ελάχιστον στους βαθμούς κατωτέρου αξιωματικού.= …..

Πότε θα γίνεις συνταγματάρχης στα 92 χρονών?

ΛΕΓΕΩΝΗΣ είπε...

Θελετε να πειτε οτι εμεις οι Υπαξ φτανουμε μεχρι και ΣΧΗΣ
ΕΑν δω και εποπ ταξιαρχο 8α γελαω πραγματικα .
Σε ποιον τα πουλανε αυτα ....

ΛΕΓΕΩΝΗΣ είπε...

ΨΕΥΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαστε ειλικρίνα και για τον ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ δημοσιογράφο που έγραψε αυτές τις ανακρίβιες αλλά περισσότερο λυπούμαστε για τον ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ που τον ενημέρωσε.
Τα έχουμε εξηγήσει πάμπολες φορές, αλλά με τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΥΣ & ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ που περιθάλπει το στράτευμα θα πρέπει να το ξαναπούμε.
ΟΙ Ε.Δ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΥΕΛΠΗ, ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΥ.
Αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί και θα πρέπει να τα ξεχάσετε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και μάλιστα σοβαρών...
Από την στιγμή ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΕΙ το βαθμολόγιο είναι συνδεδεμένο με το μισθολόγιο, είναι τοις πάσοι αντιληπτό ότι δεν πρόκειται οι Αξιωματικοί των ΑΣΣΥ να πεθάνουν της πείνας επειδή εσείς δεν θέλετε η πίτα των Ε.Δ. που την θεωρείτε ιδιοκτησία σας, να μοιραστεί σε περισσότερα κομμάτια.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ και καταλάβετε ότι σήμερα μετά από τόσα ασφαλιστικά και μνομόνια που πέρασαν, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ με 32 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας συντοξιοδοτείται πλήρως με 3.350 ευρώ σύνταξη και 150.000 ευρώ εφάπαξ.
Αλλά που τολμάτε παλιόκοτες να κοιτάξετε ψηλότερα από τη μύτη σας!!!
Μια ζωή ήσασταν "ΚΑΛΑ ΠΥΡΑ ΚΑΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΚΑΚΑ ΠΥΡΑ ΚΑΚΟΣ ΠΥΡΑΡΧΗΣ", τώρα θ' αλλάξετε?
Όσοι δεν έχουν διαβάσει τον νέο νόμο να τον ξαναδιαβάσουν και μαζί και ο ΕΛΕΙΝΟΣ δημοσιογράφος που γράφει αυτές τις ψευτιές και παραπληροφορεί και εξαγριώνει τον κόσμο.
Αν ψάχνουν μερικοί ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ να αυξήσουν τους βαθμούς τους και τα χρήματα τους, πατώντας όπως κάνανε πάντα, πάνω στους χαμηλόβαθμους και χαμηλόμισθους Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς καλό θα είναι να πάνε σπίτι τους γιατί θα περιμένουν αιώνια.
ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ καταγράψτε τι γίνεται σε ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ κλπ και μετά να ασχοληθείται με μας.
ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Από έναν Αξκό (εκ σχολής αξκών...)

Παιδιά, σίγουρα θα είχατε ακούσει παλιότερα για το "διαίρει και βασίλευε".
Εδώ και λίγο καιρό το βλέπουμε και στην εφαρμογή του.
Αντί να βγούμε να βρίζουμε κάτι τύπους που μας λένε ότι τα φάγαμε όλοι μαζί, βριζόμαστε μεταξύ μας.
ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είμασταν οι μακάκες τις υπόθεσης.
Μας ξεζούμισαν τόσες δεκαετίες, δίνοντας μισθούς πείνας και μισές συντάξεις και εφάπαξ από τις ΔΕΚΟ.

Αλλά εμάς μας είχαν δεδομένους.
Μακάκες που δεν μιλάνε.
Η ηγεσία κομματόσκυλα του κερατά...σιγά μην ασχοληθούν με τους πληβείους.
Τσογλάνια...να πάτε στον αγύριστο.

Που είναι τα κομματόσκυλα οι ξιφίες που στηρίζουν μνημόνια και ασφαλιστικά ???

Σπ@ρτι@της είπε...

Συμφωνώ με όλους τους σχολιαστές του άρθρου εκτός από τον 1:33(είναι εμπαθής κοκορόμυαλος)και τον 3:29 που βρίζοντας δείχνει το επίπεδό του(κομπλεξικός με φοβίες και αίσθημα κατωτερότητας)άν και σε πολλά γράφει την αλήθεια,αλλοιώνεται το αποτέλεσμα των όσων σωστών αναφέρει με τον εκνευρισμένο και υβριστικό τρόπο που ξεσπάει.
Ο σωστός στρατιωτικός δεν έχει κόμπλεξ είτε προέρχεται από ΑΣΕΙ ή ΑΣΣΥ ή είναι ΕΜΘ ή ΕΠΟΠ.Κάνει αυτό που ορίζουν οι κανονισμοί,ξέρει γιατί και για ποιούς εργάζεται και ότι κάνει το κάνει ορθά.Άσχετοι και άχρηστοι υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες και όλους τους βαθμούς.Αυτό είναι που συζητάμε τώρα;ή πέφτουμε όλοι στην παγίδα του "δημοσιογράφου" για να μην αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα τουλάχιστον στις ένοπλες δυνάμεις είναι κοινό για όλους μας και λέγεται ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΑΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ,ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και τέλος ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ;
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ πρέπει να δούμε τον πραγματικό εχθρό.Να γίνουμε αδέλφια,μικρά και μεγάλα και να μην αφήσουμε να διαλύσουν την οικογένεια του στρατού.
Υ.Γ:Προέρχομαι από την Σ.Μ.Υ και μετά από 26 χρόνια υπηρεσίας ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για ότι έκανα,για την σχολή που φοίτησα ,για τα καθήκοντα που ανέλαβα και ελάχιστες φορές είχα πρόβλημα με συναδέλφους. Σε ένα άρθρο που έγραψα παλιά στο BLOG με θέμα "ΕΑΛΩ Ο ΣΤΡΑΤΌΣ", έγραψα από ποιους νικήθηκα και αποφάσισα να τα παρατήσω.ΑΥΤΟΙ δεν ανήκουν στο στράτευμα,αυτοί είναι απέναντί μας και όχι ο στρατιωτικός στον στρατιωτικό.

Σπ@ρτι@της

Ανώνυμος είπε...

Αλητήριοι δημοσιγραφίσκοι, άσχετοι με θέματα των ενόπλων δυνάμεων της Πατρίδας, άγνωστο εάν & που έχουν οι ίδιοι υπηρετήσει, , βαλτοί,το πιό πιθανό, απο κύκλους του σκληρού ΥΕΘΑ, βάλθηκαν να σπύρουν & πάλι την διχόνοια μεταξύ των στελεχών.
Αξιωματικοί εναντίον Υπαξιωματικών, όλων προφανώς των προελεύσεων.
Μον. Υπαξκοί εναντίον ΕΜΘ & ΕΠΟΠ.
Το "διαίρειν & βασίλευε" σε όλο του το μεγαλείο.
Το μισθολογικό, το ασφαλιστικό, η κατάντια του ΜΤΣ αλλά & των άλλων δύο Μετοχικών Ταμείων, ΠΝ & ΠΑ, η απαξίωση του χώρου των ΕΔ & ειδικά των στελεχών, μας αφορά ΟΛΟΥΣ, Αξκούς & Υπαξκούς, ανεξαρτήτως προελεύσεως.
Όσο για τους λιγοστούς θιασώτες Αξκούς, που νομίζουν οτι , κύριοι ξανασκεφτήτε το, έχετε μείνει πολλοί λίγοι, οι πιό πολλοί πλέον σκεφτόμαστε το αυριο της οικογενείας μας & το πως θα μείνουμε αξιοπρεπείς με το κεφάλι ψηλά.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ και με τους δυο παραπάνω φίλους!
25 Σεπτεμβρίου 2010 3:29 μ.μ.
25 Σεπτεμβρίου 2010 3:57 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

παράληψη στο 05:49μ.μ. σχόλιο μου,...... λιγοστούς θιασώτες Αξκούς, που νομίζουν οτι , δικός μας είναι ο στρατός & τον κάνουμε ότι θέλουμε...........

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ είπε...

Η δικαιοσύνη και αξιοκρατία επιβάλλει την εξής απλή λύση (γιατί ως γνωστόν οι καλύτερες λύσεις είναι και οι απλούστερες): Υπξκοί έως τον βαθμό του Ανθστή. Όπως συμβαίνει παντού. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποσυνδεθεί το μισθολόγιο από τους βαθμούς του Αξκού και να διαμορφωθεί μισθολόγιο Υπξκών (για να μην υπάρχουν μισθολογικές απώλειες από τους Υπξκούς).
Απλά, δίκαια και ξεκάθαρα.

Ανώνυμος είπε...

Σκύλους μας θέλουνε. Και ως γνωστό, στους σκύλους αποφάγια δίνουνε.

Ανώνυμος είπε...

Να πώ οτι συμφωνώ με τον φίλο που προτείνει την απλή λύση; ΟΚ, να το δεχτώ, αλλά τότε πολλοί Αξκοί θα πρέπει να εκτελέσουν καθήκοντα, τα οποία απλά σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν να το κάνουν, όπως αξιωματικοί 1ου Γραφείου μονάδος,υπασπιστές Μονάδος & γιατί όχι διαχειριστές & διμοιρίτες μεταφορών, μισθοτροφοδοσίας,γενικοί διαχειριστές υλικού, Αξιωματικοι ΔΜ Μονάδος, διμοιρίτες διμοιριών συντηρήσεως & λοιπά καθήκοντα που σε μια Μονάδα του στρατού, οι εκ της ΣΣΕ, αξιωματικοί, απαξιούν να εκτελέσουν.
Τι λέτε, αγαπητοί αξιωματικοί μας; θα το δεχόσασταν;

Ανώνυμος είπε...

Αυτές που περιγράφεις ΑΝΩΝΥΜΕ 10.14 δεν είναι καθήκοντα που πρέπει απαραίτητα να αναλαμβάνονται από Αξκούς. Συνεπώς δεν θα άλλαζε κάτι, απλά αυτά θα τα εκτελούσαν Υπξκοί με μεγαλύτερο βαθμό (δηλ. εμπειρία και ικανότητες). Η ανάγκη να καλύπτονται αυτές οι θέσεις από Αξκούς προέκυψε από την πληθώρα Αξκών εξ Υπξκών. Τα πράγματα είναι απλά και συμφωνώ με την λύση που προτείνει ο συνάδελφος για τον καταληκτικό βαθμό του Ανθστή.

Ανώνυμος είπε...

Για τελειώνουμε με αυτό το θέμα.
Αν καθυστερεί για κάποιους λόγους η εξέλιξη τον αποφοίτων ΑΣΕΙ αυτό δεν σημαίνει ότι από εμπάθεια πρέπει να καθυστερήσει και των υπολοίπων.

Ο απόφοιτος ΑΣΣΥ δικαιούται την εξέλιξη που έχει σήμερα :
Γιατί περνάει στις εξετάσεις με τον ίδιο βαθμό πολλές φόρες και με μεγαλύτερο.
Γιατί η εκπαίδευση που παίρνει είναι τριτοβάθμια.
Γιατί το μορφωτικό του επίπεδο ,του επιτρέπουν να ασκήσει καθήκοντα για τους βαθμούς που παίρνει.
Γιατί το Ελληνικό κράτος «οι στρατηγοί» προσέλαβαν υπαξιωματικούς μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστή με «διαγωνισμό» δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Και για δεκάδες ακόμα λόγους που είναι αδύνατον να αναφέρω.

Οι κύριοι απόφοιτοι ΑΣΕΙ καλό είναι να ασχοληθούν με την αναδιάρθρωση αυτού του οργανισμού που έχει φτάσει εξαιτίας τους να μην ξέρει τι θέλει ούτε από τον εαυτό του ούτε από το προσωπικό του.

Ανώνυμος είπε...

«ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ πρέπει να δούμε τον πραγματικό εχθρό. Να γίνουμε αδέλφια ,μικρά και μεγάλα και να μην αφήσουμε να διαλύσουν την οικογένεια του στρατού».
ΦΙΛΕ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ: Τα λες σωστά!
Πρέπει να δούμε το θέμα από κάποια απόσταση.
Τα στενά συντεχνιακά μας συμφέροντα (που είναι φυσικό να υπάρχουν) συσκοτίζουν το θέμα.
Θολώνουν το τοπίο.
Μας εμποδίζουν να έχουμε σαφή αντίληψη της κατάστασης.
Να αναλύσουμε τις αιτίες, να εντοπίσουμε τον εχθρό, να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις, να επιλέξουμε συμμάχους, να οργανώσουμε αντίσταση, να χαράξουμε στρατηγική.
Γι’ αυτό και η κυβέρνηση τα αναμοχλεύει με επιμονή και μαεστρία.
Παλιά τους τέχνη…
Σχετικά με την «στρατιωτική οικογένεια» που γράφεις:
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά δυστυχώς.
Γίνεται μια κολοσσιαία ανακατανομή του πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου.
Συρρικνώνεται κράτος πρόνοιας, εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις ετών, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.
Μεθοδικά και προγραμματισμένα…
Στη χώρα μας με ευθύνη κυρίως της πολιτικής φαυλοκρατίας τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Στην πραγματικότητα διαλύεται η ελληνική κοινωνία.
Πώς να μείνει ανέγγιχτη …η στρατιωτική οικογένεια.
Που κατά βάση είναι … ορφανική.
Δεν έχει εκπροσώπηση, συνδικαλιστική εμπειρία, δυνατότητες παρέμβασης, ερείσματα στο σύστημα, πολιτική ισχύ, … διακόπτες.
Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι στο κοινοβούλιο υπάρχουν βουλευτές από όλους τους εργασιακούς χώρους (εκπαιδευτικοί, εργάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές κλπ).
Αλλά κανένας προερχόμενος από τις ΕΔ.
Όχι βέβαια πως αν υπήρχε θα έκανε κάτι.
Δεν έχω ψευδαισθήσεις…
Αντίθετα η κυβέρνηση περιμένει πανέτοιμη την παραμικρή μας αντίδραση για να αρχίσει τη λασπολογία.
Περί στάσης, μειωμένου πατριωτισμού, εκβιασμών, αχαριστίας κλπ.
Θα έλεγα ότι η «οικογένεια» που αναφέρεις, πρέπει να επεκταθεί πολύ περισσότερο.
Να περιλάβει όλη την ελληνική κοινωνία.
Το λαό που πλήττεται από την αναλγησία του κεφαλαίου.
Τους εργαζόμενους που καταδικάζονται σε ισόβια δουλεία.
Για να έχουμε αξιοποιήσιμα κοινωνικά και πολιτικά αποτελέσματα…
Η μόνη έντιμη και πατριωτική λύση που έχουμε είναι: Συμπαράταξη με την ελληνική κοινωνία, όπου και όσο μπορούμε, κόντρα στο μνημόνιο, την ξενοδουλεία, το ξεπούλημα του Αιγαίου, τον εθνικό εκφυλισμό, τη διαφθορά, την πολιτική απάτη.
Άλλωστε δεν έχει τόσο ενδιαφέρον, τι κάνουμε κάθε στιγμή σαν κλάδος εργαζομένων για την προάσπιση των όποιων δικαιωμάτων μας, αλλά τι είμαστε υποχρεωμένοι (ή θα υποχρεωθούμε) στο τέλος να κάνουμε, για το σκοπό αυτό.

Ανώνυμος είπε...

"απόφοιτος ΑΣΣΥ δικαιούται την εξέλιξη που έχει σήμερα :
Γιατί περνάει στις εξετάσεις με τον ίδιο βαθμό πολλές φόρες και με μεγαλύτερο.
Γιατί η εκπαίδευση που παίρνει είναι τριτοβάθμια"

Φίλε μου, τριτοβάθμια εκπαίδευση σε δύο χρόνια (και αυτά λειψά) δεν υπάρχει. Το ότι "βάφτισαν" τις Σχολές των Αξιωματικών Ανώτατες και τις εξομοίωσαν με τα ΑΕΙ δεν σημαίνει, βέβαια, ότι παρέχουν ακαδημαϊκές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου.

Το τι σημαίνει πανεπιστημιακή εκπαίδευση μπορείτε να το αντιληφθείτε ρωτώντας τους ειδικούς που υπάρχουν στις Μονάδες σας. Αλλά είστε πολύ αιθεροβάμονες για να το πράξετε.
Το τελευταίο ανέκδοτο που άκουσα σε Μονάδα ήταν όταν ένας Στυατζής μού έλεγε ότι θέλει να κάνει μεταπτυχιακό χωρίς να έχει βγάλει ούτε το Λύκειο.
Έλεος! Αυτά που συμβαίνουν και αυτά που ακούμε καθημερινά κάνουν το έργο του Έρασμου «Μωρίας Εγκώμιον» να ωχριά μπροστά σε αυτά που βιώνουμε.