Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Άριστη και ταυτόχρονα Ατυχής η ανάρτηση μπλόγκ για τον Σήφη

Ένα νέο μπλόγκ αναρτήθηκε στην μπλογκόσφαιρα στην μνήμη του αδικοχαμένου μας πιλότου Ιωσήφ Αναστάσακη. Εμπορικές δραστηριότητες όμως συνδέονται με αυτό.

Ως συνέχεια των γεγονότων της 26 Αυγούστου και με γνώμονα κάθε τι που θα έδιδε την ευκαιρία σε όλους όσους βάλουν τις ΕΔ με στόχο την απαξίωση τους, παρατηρήσαμε τα ακόλουθα και κρίναμε πως έπρεπε να σας πληροφορήσουμε.

Αμφίβολα είναι κατά την γνώμη μας, τα κίνητρα του μπλόγκερ που το δημιούργησε. Στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας παρατηρήσαμε κάτι το οποίο δεν συνάδει με τον λόγο δημιουργίας και ύπαρξης του εν λόγω μπλόγκ. Η διαφήμιση εταιρειών κερδοσκοπικού χαρακτήρα μας προξένησε αρνητικές σκέψεις που μεταφράζονται στα αρνητικά σχόλια του παρόντος.

Το μεγάλο ηθικό κυρίως θέμα που εγείρεται είναι το γεγονός ότι κάποιος έχει οικονομικά οφέλη από κάθε επίσκεψη που δέχεται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκκίνηση της διαδικασίας για μια τέτοια ενέργεια θα έπρεπε να διέπεται από ανιδιοτελή κίνητρα που πηγάζουν από την συναισθηματική φόρτιση της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Δεν συμφωνούμε με την πορεία που έλαβε ο δημιουργός του μπλόγκ.

Προτείνουμε όπως είτε αποσυρθεί η διαφήμιση είτε να δημιουργηθεί ένα νέο μπλόγκ για την αποφυγή δυσμενών σχολίων στο μέλλον που δεν θα εξυπηρετούν με κανένα τρόπο την προσπάθεια διατήρησης στην μνήμη μας του ηρωϊκού μας πιλότου της ΠΑ.

Όντως τα λειτουργικά έξοδα ενός μπλόγκ γνωρίζουμε ότι είναι πολλά αλλά όταν χειρίζεσαι ένα ευαίσθητο θέμα όπως αυτό δεν υφίσταται χώρος για οικονομικό όφελος ούτε για την συντήρηση της σελίδας. Προσφέρεις κάτι και εσύ στο σκοπό για τον οποίο ενεργείς. Εάν επιμένει ο δημιουργός στην οικονομική στήριξη της πρωτοβουλίας του προτείνουμε τουλάχιστον να διαφημίσει μη κερδοσκοπικές εταιρείες κοινής ωφέλειας π.χ το χαμόγελο του παιδιού.

Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μας αποκάλυψε πως ο κύριος Μάκης που φέρεται ως διαχειριστής του μπλόγκ έχει σχέσεις με την οικογένεια και υπήρξε φίλος του εκλιπόντος. Γιαυτό διατηρούμε μια επιφύλαξη ως προς το εάν υφίσταται η σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του θανόντος, για την δημιουργία του μπλόγκ. Δεν θεωρείται από πλευράς μας εύστοχο να συνδέεται η μνήμη ενός ήρωα με σελίδες που παραπέμπουν στο "πως να βγάλετε εύκολα και γρήγορα χρήματα από το διαδίκτυο".

Επίσης μια παράλληλη έρευνα στο διαδίκτυο μας αποκάλυψε πολλά μπλόγκ και σελίδες όπου τιμάται η μνήμη συναδέλφων που έπεσαν είτε εν καιρώ ειρήνης είτε εν καιρώ πολέμου, από όλα τα κράτη του κόσμου χωρίς όμως να συνδέεται η υστεροφημία τους από εμπορικού χαρακτήρα δραστηριότητες.

Τέλος κατηγορηματικά θεωρούμε άριστη την κίνηση της δημιουργίας της σελίδας για τον πιλότο της ΠΑ αλλά επίσης αδιανόητο και ατυχές να συνδέεται η μνήμη του με εταιρείες προσφορών και κινητής τηλεφωνίας.

Η διεύθυνση του μπλόγκ είναι http://sifis-anastasakis.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πήγα στην σελίδα που έδωσες και δεν παίζει διαφήμιση. Εάν αυτό οφείλεται σε σένα μπράβο σου. Όχι και κονομάει ο τύπος από τον μακαρίτη.