Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι διαβάζοντας τις απόψεις και τα σχόλιά σας στα blogs βλέπω την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για τα όργανα που εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας μετά την αποστρατεία μας (ΕΑΑΣ- ΜΤΣ).

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άνθρωποι που τοποθετούνται υπεύθυνοι επικεφαλείς αυτών των οργάνων; Είναι στρατηγοί Ε.Α. Μόνο στρατηγοί!! Γιατί; Γιατί έτσι τους βόλευε να φτιάξουν τα καταστατικά . Γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους πιο ικανούς από μας τους υπόλοιπους. Γιατί το θεωρούν αυτονόητο. Τη λέξη Δημοκρατία δεν την έχουν ακουστά γιατι όταν πήγαιναν σχολείο ήταν άλλοι καιροί τότε. Γιατί ίσως πρέπει να βολέψουν και κάποια δικά τους παιδιά. Γιατί υπάρχει και μαρμίτα.

Ας πούμε για την ΕΑΑΣ που σε λίγο θα έχουμε και εκλογές. Πρόεδρος Στρατηγός ΕΑ. Δεν έχει δικαίωμα να βάλει άλλος υποψηφιότητα. Μόνο Στρατηγός. Το ίδιο και για αντιπρόεδρος!!! Σε κανένα άλλο σύλλογο συνταξιούχων δεν υπάρχει αυτό. Ο σημερινός Στρατηγός πρόεδρος λοιπόν που μας κάνει τον Αλέκο σχετικά με το ΜΤΣ είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΜΤΣ. Άρα γνώριζε και είναι συνυπεύθυνος για τα προβλήματα που έρχονταν. Τι έκανε γι αυτό; Έγινε μέλλος του διοικητικού συμβουλίου στη Γενική Τράπεζα όπως και ο πρώην πρόεδρος του ΜΤΣ (για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά μας). Τυχαίο; Δε νομίζω. Και λογαριασμό δε δίνει σε κανένα. Ζητήθηκε από συναδέλφους πολλές φορές να μας πεί που πάνε τα λεφτά που πληρώνουμε ( περίπου 150.000 € το μήνα) υπέρ ΕΑΑΣ. Απαξιεί και να απαντήσει ακόμα. Άλλωστε είναι και Στρατηγός ο άνθρωπος. Σιγά μη μας πει τι κάνει τα λεφτά μας! Αυτή είναι η νοοτροπία των Στρατηγών και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Γι αυτό όταν ακούμε κάλεσμα από στρατηγούς για τις επόμενες εκλογές ξέρουμε ακριβώς για τι πρόκειται.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ. Να δηλώσουμε με την αποχή μας ότι δεν δεχόμαστε να μας εκπροσωπούν Στρατηγοί. Είναι καιρός να φτιάξουμε ένα σύλλογο αποστράτων με δημοκρατικές διαδικασίες όπου όλοι θα δικαιούνται να παίρνουν μέρος στις αποφάσεις που μας αφορούν. Ένα σύλλογο που θα εκπροσωπεί τα μέλη και όχι το προσωπικό συμφέρον. ΟΧΙ στην κλίκα των Στρατηγών!
Μ. Κ.
Τχης ε.α.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση δεν αξίζει σοβαρής κριτικής. Ενώ αγγίζει ένα σοβαρό θέμα που θα μπορούσε να αλλάξει, βγάζει κόμπλεξ και απωθημένα. Συμφωνώ και εγώ να μας επκροσωπεί απόστρατος ΕΠΟΠ που καταλαβαίνει πλήρως τα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια της ανάρτησης περιέχουν σοβαρές αλήθειες. Η ΗΓΕΣΙΑ των στρατηγών στις Ενώσεις των αποστράτων στρατιωτικών και αστυνομικών (αλλά και σε άλλους οργανισμούς, ως το Μ.Τ.Σ.) είναι βολεμένη στο σύστημα, ταυτίζεται με αυτό (σύνδρομο MASLOW) και κωλύεται στις αντιδράσεις της γιατί δεν θέλει να χάσει τη θέση της(π.χ.Δ.Σ. Γενικής Τράπεζας).
Γιατί να είναι μόνο ΑΝΩΤΑΤΟΣ αξιωματικός Πρόεδρος κ.λ.π.;
Γιατί να μην υπάρχει και ποσόστωση υπέρ της συμμετοχής γυναικών συναδέλφων;
Γιατί τόσοι πολλοί σταυροί;
Γιατί να μην υπάρχει περιορισμός στις θητείες που μπορεί να εκλεγεί κάποιος ως Πρόεδρος, ώστε να μην έχουμε ισόβιους Προέδρους; (δύο-2-θητείες για παράδειγμα είναι πολλές!!!)
Γιατί να μην υπάρχει ακόμη και όριο ηλικίας; (όπως υπάρχει σε όλες τις δραστηριότητες,αφού υπάρχει και βιολογική αδυναμία. Μετά από κάποια ηλικία,70-80 ετών,επέρχονται αμνησία, άνια ή όπως αλλιώς λέγονται οι γεροντικές παθήσεις κ.λ.π)
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Από την παρούσα ηγεσία ΟΧΙ!!!
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΩΝ!!!ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 7:28 κανεις ακριβως αυτο που κατηγορεις.Πρωτον απαξιωτικα αναφέρεσαι στον θεσμο των ΕΠΟΠ.Υπαρχουν ΕΠΟΠ αποφοιτοι ΑΕΙ και με μαστερ η διδακτορικο ακομα.Αρα συμφωνα με τον ισχυρισμο σου τα ρασα κανουν τον παπα.Ασε δηλαδη που ακομα δεν υπαρχουν (και θα αργησουν πολυ να υπαρξουν)ΕΠΟΠ συνταξιουχοι.Δευτερον.Δεν μπορεις να μιλας για σωματειο και ΔΣ (δηλαδη για δημοκρατικες διαδικασιες)και να θετεις πλαφον η οπως θελεις πεστο βαθμολογικων η ακομα και ακαδημαικων κριτηριων.Αμα ειναι να το αλλαξουμε και να γινει εκαλη κλαμπ.Και να επιστρεψω και την ταυτοτητα μου.Υποτιθεται οτι το εκλεγεσθαι συγκεντρωνει την προτιμηση στο προσωπο και τα εργα και οχι στο ποσα χρυσα κουμπια εχει ο χιτωνας.Ακομα και ο υπερτατος θεσμος του Προεδρου της Δημοκρατιας κριτηριο εχει ηλικια υπηκοότητα και δυνατοτητα εκλεγειν....Και επειδη ειναι "μαγαζι" βαζουν τους δικους τους.Θυμιζει κατι;
Θ.Β.
Ανθλγος ΕΑ
ΥΓ. Πριν πεις για κομπλεξ λογω προελευσης επιλογη μου ηταν να γινω υπαξ για να επιτυχω καποια πραγματα και οχι γιατι δεν μπορουσα η δεν ηθελα να εισαχθω σε ΑΕΙ.καθείς εφ' ω ετάχθη

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΌΛΕΙΟ ΣΟΥ 21 Ιανουαρίου 2011 7:28 π.μ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΕΠΟΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ" ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΤΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΕΙ" ΕΚ ΝΕΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κύριε διαφωνείς?
Διότι χαλάει τα μαγαζάκια σας.
Μόνο οι Στρατηγοί έχουν το αλάθητο?
Ρε ου ρεεεεε.

Ανώνυμος είπε...

3 λαλούν και 2 χορεύουν!!!

Μερικά άλλα πιο σοβαρά σχόλια :

-Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!

-Ο ε.α. συνάδελφος επιπέδου ανωτάτου (Στρατηγού) έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα στις κωλοτούμπες και στις ρεμούλες, ενώ ο ανωτέρου ή κατωτέρου σε αντίστοιχου επιπέδου, οπότε τι τα θέλει τα μεγαλεία;;;;

-Η ΑΠΟΧΗ στις τελευταίες εκλογές έδειξε, σε όσους έχουν ακόμα μυαλό, τη σημαίνει να απέχεις από οποιεσδήποτε εκλογές : Τα κάθε λογής ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ και μάλιστα στο ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του 20% μπορεί και 10%!!!!


Και μετά τα παραπάνω :

αιιι, χάσου ..... μυρμηγκάκι!!!!

Ανώνυμος είπε...

@Η Ανώνυμος
ΡΕ Κομπλεξικό Ταγάρι Αυτό κατάλαβες;
Μήπως είσαι Στρατηγούλης ΕΑ;
Γιατί ρε Ταγάρι να μην είναι Απο Ανχη και Επάνω; και όπιον βγάλει η Κάλπη ...
Δεν σου Κάνει αυτός Ο Βαθμός ; Δεν είναι έξυπνος όποιος φέρει τούτο τον Βαθμό;Να μας το πεις Κομπλεξικό Στρατιωτάκι.
Οι Εκάστοτε Πρόεδροι Στρατηγοί οδήγησαν την κατάσταση που βρίσκεται το ΜΤΣ Σήμερα.....

kostas303 είπε...

Αυτό ακριβώς ενοεί ο συντάκτης του άρθρου κύριε του πρώτου σχολίου. Ότι θεωρείται τους εαυτούς σας ανώτερους απο μας τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και τέθηκε το θέμα και εν όψει εκλογών δεν συμφωνώ με αποχή στην ψήφο! Όλοι λοιπόν στην ψηφοφορία και βάζουμε σταυρό σε ΜΗ στρατηγούς!
Όταν στον Euromil με 800.000 μέλη πρόεδρος είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ τότε τι να πεις για τους κομματικούς μηχανισμούς της ψωροκώσταινας?????????????? Οι στρατηγοί είναι πολιτικομματικοποιημένοι μηχανισμοί των εκάστοντε κρατούντων γιατί απο τα γραφεία τους περνάνε για να γίνουν ότι γίνουν!!!!!!!!!!!!!
Η ΕΝΩΣΗ του μέλλοντος ειδικά στους απόστρατους λέγεται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) !!!!!!!!
Θέλω να πιστεύω πως την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 και ώρα 10+30 εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι θα κατακλύσουμε το οικοδομικό τετράγωνο ΣΙΝΑ-ΣΟΛΩΝΟΣ-ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ-ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ για ενημέρωση σε θέματα που μας αφορούν!!!!!!!!!
Και μια πρόβλεψη: ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ του ΚΑΝΑΠΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να μην είμασθε τελείως αρνητικοί στην εν λόγω ανάρτηση,διότι εμπεριέχει πικρές αλήθειες για ένα σοβαρό θέμα, όπως είναι αυτό του συνεταιρίζεσθαι και συνδικαλίζεσθαι. Είναι γεγονός ότι η εκπροσώπηση στις Ενώσεις Αποστράτων Στρατιωτικών-Αστυνομικών πάσχει εξαιτίας τόσο των μηχανισμών, όσο και των καταστατικών διατάξεων που τις ευνοούν. Τα πρόσωπα που κατέχουν ΗΓΕΤΙΚΕΣ θέσεις,βολεύονταικαι ταυτίζονται με τον οργανισμό που υπηρετούν με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αντιστάσεις τους και να συμβιβάζονται με τις πρακτικές της διοίκησης. Ωρισμένες βελτιώσεις των καταστατικών θα απέτρεπαν την δημιουργία μηχανισμών και καθεστωτικών καταστάσεων, και θα διευκόληναν την αναλογικότερη εκπροσώπηση και την είσοδο νέων μελών. Τέτοιες ρυθμίσεις είναι:
1.Ο περιορισμός στη θητεία του προέδρου (2 θητείες είναι αρκετές).
2. Οι επιτρεπόμενοι σταυροί να μην υπερβαίνουν το 1/3 των μελών του Δ.Σ.
3. Η ποσόστωση υπέρ των γυναικών, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους.
4. Η άρση του περιορισμού για εκλογή στις ηγετικές θέσεις μόνο ανωτάτων αξιωματικών.
5. Η αυτοπρόσωπη ψηφοφορία και όχι δι'αντιπροσώπου ή αλληλογραφίας.
6. Η θέσπιση ορίου ηλικίας για την εκλογή στο Δ.Σ.
ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγός είσαι? Γιατί από ότι αντιλαμβάνομαι μόνο δύο βαθμούς γνωρίζεις. Αυτή η ισοπεδωτική νοοτροπία σας κάνει εμετικούς.

Ανώνυμος είπε...

Οι σοβαροφάνεια δεν λύνει προβλήματα, απλώς τα κουκουλώνει! Οι εκλογές για να είναι αυθεντικά δημοκρατικές, δεν μπορεί να βάζουν περιορίσμούς, που στην ουσία να αίρουν το δημοκρατικό τους στοιχείο ! Έαν η πλειοψηφία των μελών της ΕΑΑΣ "δείξει" ΕΠΟΠ, αυτό σημαίνει τη διπλή καταξίωση του συγκεκριμμένου προσώπου, αφού έπεισε τη πλειοψηφία...χωρίς καν να είναι "στρατηγός" ! Όσο για τα κόμπλεξ καλύτερα είναι οι όποιοι "τιτλούχοι" να σιωπούν....

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι η ανάρτηση "βγάζει κόμπλεξ και απωθημένα" η ειρωνεία όμως του σχόλιου δεν απαντά στο ζητούμενο. Και αυτό είναι ότι δεν είναι δυνατόν να καλείς να ψηφίσουμε μόνο στρατηγό. Γιατι; επειδή τον έκανε το ΚΥΣΕΑ; Γιατί τα κριτήρια του ΚΥΣΕΑ είναι πάντοτε αξιοκρατικά; Γιατί δηλαδή ο Ταγματάρχης και ο Ανχης δεν ξέρουν τα προβλήματα; πρέπει να είναι ΕΠΟΠ;
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ είναι όργανο του υπουργού και του συστήματος (γιαυτό πρέπει να είναι στρατηγός) δεν εκπροσωπεί τους απόστρατους γι΄ αυτό να μη ψάχνουν για συνυπεύθυνους ας βάλουν όποιον θέλουν. ΘΑ πάω να ψηφίσω τον εαυτό μου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε "συνάδελφε" σε εισαγωγικά,
ειστε ΥΠΟΠΤΟΣ !
η πρόταση σας, δήθεν Ταγματάρχα, για μη συμμετοχή στις εκλογές ευνοεί τον παρόντα πρόεδρο-στρατηγό και την κλίκα του..... αρα, αυτό που μας προτείνετε, στην ουσία ευνοεί την υπάρχουσα κακή κατάσταση που εσεις δήθεν θίγετε !!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟ στις 26 Φεβ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ η ΕΑΑΣ !
ΓΙΑ ΝΑ φύγουν οι δεινόσαυροι !


Σαράντος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα να αντικρούσεις την άποψη του συναδέλφου, σαφέστατα και υπεκφεύγεις.
Αντιθέτως το κόμπλεξ και απωθημένα, προέρχονται εκ μέρους σου με τον τρόπο που γράφεις για τους ΕΠΟΠ.
Ο συνάδελφος μίλησε για δημοκρατικές διαδικασίες, που επειδή προφανώς τις αγνοείς, υποψηφιότητα μπορεί να βάλει ο οιοσδήποτε.
Τα χάλια και την κατάντια των ορισμένων στρατηγών την είδαμε τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους εν αποστρατεία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!!!!!! ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ (η οποια κατα καποιον τροπο αγγιζει ενα σοβαροτατο θεμα)ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Το κόμπλεξ σας κ. συνάδελφε σας τύφλωσε τόσο πολύ που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τα αυτονόητα. ¨Αλλη η εκπαίδευση, η παιδεία , τα καθήκοντα και η εν γένει πορεία του Αξκου και άλλη του Υπξκου. Συγκρίνετε βιογραφικά και θα ξεστραβωθείτε από την τύφλα και την εμπάθεια. ¨Οταν εγώ από Ανθλγος , 23 ετών διοικούσα Ίλη αρμάτων, εσεις τι διοικούσατε, το απορριματοφόρο? Όταν εγώ εκπροσωπούσα την πατρίδα μου και τον Στρατό σε ανώτατα επίπεδα (ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ) εσείς που ήσαστε? Το ότι δεν παραμείνατε Υπξκοι, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους Στρατούς του κόσμου και γίνεστε και Αξκοι, ε τότε γιατί να μην διοικήσετε, έστω και για πρώτη φορά στη ζωή σας , μια ΄Ενωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Η πείρα, οι γνώσεις, η εκπαίδευση δεν παίζουν κανένα ρόλο. Θρασείς, αχάριστοι και επιθετικοί να είμαστε. Έτσι δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ο κύριος που έκανε το σχόλιο την 21-1-2011 7:28 πρέπει να είναι ΑΝΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α; Τους σεβόμαστε αλλά σίγουρα δεν είναι σοφότεροι.
Κε ταγματάρχα θα σας πρότεινα να διαβάσετε το καταστατικό της ΑΝΕΑΕΔ μέσα από την ιστοσελίδα της www.aneaed.gr. Νομίζω ότι καλύπτει πλήρως τις αρχές σας.

Με ειλικρινή διάθεση για καλόπιστη κριτική.

Πλοίαρχος ε.α.

Ανώνυμος είπε...

eleos giati panta prepei na ftaine oi alloi eite aytoi einai ypaksiomatikoi eite stratiotes eite politikoi eite kompleksikoi ?????
eidame pou odigisate kirioi ton strato nai gia olous esas enoo pou pirate ton vathmo tou stratigou giati den eixate to sthenos na paretithite to apotelesma pio einai kirioi apostratoi ta kanate sk@@@@@ sto strato tora dialiete kai ths sintaksis mas vre oust koproskila

Ανώνυμος είπε...

Και ο Σκατοφτιαρίδης να μας εκπροσωπεί δεν μπορεί να τα κάνει χειρότερα.
Άσε που από ηγήτορες και "ηγήτορες" έχουμε πληθώρα σε όλες τις βαθμίδες.
Συλλογική σεινηδηση δεν έχουμε!
... επιτελείο δεν έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ,ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ?ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ SITE ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως η αλήθεια είναι ότι το θέμα του άρθρου είναι σημαντικό και ουσιώδες.
Όντως η αναγκαιότητα κατάργησης των περιορισμών βαθμού στη δυνατότητα εκλογής προέδρου στην ΕΑΑΣ, είναι εκτός από προφανής και επιβεβλημένη για να έχει και την έννοια της πλειοψηφικής έστω εκπροσώπησης των αποστράτων.
Με την παρούσα κατάσταση οι επιλογές είναι λίγες και άρα ο κίνδυνος συνέχισης της νοοτροπίας εξυπηρέτησης προσωπικών και μόνο συμφερόντων είναι αναπόφευκτος.
Όσο για την ΑΝΑΕΔ που κάθε τόσο μας λέτε,δεν έχετε σχέση με το θέμα με αυτά που λέτε κύριοι. Ποιός σας απαγόρεψε να βάλετε εκπρόσωπό σας στις εκλογές τις ΕΑΑΣ;;;
Ας υπάρχετε και εσείς και η ΕΑΑΣ και οι άλλοι τρείς και ο Χατζηπετρής.
Εκτός αν και εσείς τα κάνετε όλα για τη μαρμίτα που λέει και ο αρθογράφος. Η μήπως σας έχει μπεί καμμιά ιδέα ότι με το νέο νομοσχέδιο θα γίνετε οι νέοι πρόεδροι των έφεδρων στα πρότυπα των ξένων στρατών....
(Προσοχή γιατι πολύ Euro..mil αναφορές βλέπω και εδώ αυτό που μάθαμε μέχρι τώρα στα σίγουρα είναι ότι, στην Ελλάδα μετά τα "Euro" που μας φέρνουν Έλληνες έρχεται και το ανάλογο ΔΝΤ)
Χρειάζεται πολύ καιρό ο λαός για να πειστεί για τις αγαθές προθέσεις όλων σας.
Οι αστυνομικοί τουλάχιστον στις αντίστοιχες ενώσεις και οργανώσεις εδώ και πολύ καιρό έχουν αποδείξει ότι δε βασίζονται στα μπλα μπλα και φρου φρου που μας έχετε ρημάξει όλοι σας, άλλα κάνουν έργα.
Κάντε πρώτα κάτι , πετύχετε με τις πράξεις σας κάτι για εμάς, να το δούμε να το κρίνουμε και μετά ελάτε να ζητήσετε να σας στηρίζουμε.
Γιατί μέχρι τώρα και εσείς ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγέ (21/1 11,02 μμ), που λίγο πολύ όλοι οι εξ Υπαξκών προερχόμενοι είναι αχάριστοι θρασείς και επιθετικοί μπορείς να μου πεις εσύ(ο Ενικός σου αξίζει) με τόσες περγαμηνές, πως έχασες την ψυχραιμία σου και έπεσες τόσο χαμηλά; Μάλλον πάντα βρισκόσουν χαμηλά.Δεν κάνουν τα ράσσα τον Παππά Στρατηγέ μου και συ απ τα γραφόμενά σου άντλησες δύναμη και αξία απ τα αστέρια σου αντί να δώσεις σ αυτά αξία.
Επειδή είσαι πολύ προκλητικός, σου επισημαίνω τα παρακάτω και ελπίζω να καταλάβεις το άτοπον των θέσεών σου για να μη το χαρακτηρίσω διαφορετικά:
Δεν συμμερίζομαι απόλυτα τις θέσεις των συναδέλφων οτι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ,πχ εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι οτι έχω την κανότητα.
Μπορείς να μου πεις πόσοι συμμαθητές σου δεν αποφοίτησαν και δεν ονομάστηκαν Ανθλγοί επειδή δεν είχαν την ανάλογη απόδοση στα μαθήματα;Ρητορικό το ερώτημα.Απάντηση ουδείς.
Μπορείς να μου πείς τι ποσοστό των συμμαθητών σου δεν έγιναν Στρατηγοί;(πλήν των αποχωρησάντων οικεία βουλήσει).Απάντηση μονοψήφιος αριθμός.
Μπορείς να μου πείς πόθεν τεκμαίρεται οτι εμένα μου έκαναν χάρη και με έκαναν Αξκό και δεν τους έκανα εγώ τη χάρη για να καλύψω τά δικά σου κενά που μέχρι και το βαθμό του Λοχαγού ΄φοιτούσες στα διάφορα Σχολεία κι εγώ τράβαγα το κανάλι στη Μονάδα;
Θα μπορούσα να θέσω πολλά ακόμα ερωτήματα ή να αναφερθώ σε πολλά ακόμα θέματα για να σου αποδείξω πόσο χαμηλά έπεσες. Δεν θα το κάνω για τρείς λόγους.
Πρώτον σέβομαι τους πραγματικούς Στρατηγούς
Δεύτερο σέβομαι όλους τους Αξκούς της ΣΣΕ που κατά καιρούς είχα προισταμένους Δκτές ή Δντές
Τρίτο σέβομαι όλους τους Αξκούς της ΣΣΕ που είχα εκπαιδευόμενους ή υφισταμένους μου μιας και η Πατρίς έτυχε να με κάνει Ανώτερο Αξκό και να με τοποθετήσει σε τιμητικές δι εμέ θέσεις.
Και για να λέμε του στραβού το δίκιο σε συνδικαλιστικές θέσεις δεν χρειάζονται οσφυοκάμπτες αλλά
ΘΡΑΣΕΙΣ -ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ και γιατί οχι ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ,αφού και τα τρία αυτά στοιχεία χαρακτηρίζουν τους επιτυχημένους συνδικαλιστές.
Ενας Απόστρατος Ανχης εκ της ΣΜΥ

Ανώνυμος είπε...

κ. Άνχα εκ της ΣΜΥ, οι πολλοί σεβασμοί σου, σε τόσους πολλούς έρχονται σε προφανή αντίφαση με αυτό που τελειώνεις και πιστεύω να το καταλαβαίνεις καλόπιστα, με όλη τη συμπάθεια και το σεβασμό που τρέφω στους εκ της ΣΜΥ προερχομένους, αλλά κυρίως σ' όλους εκείνους που μοχθούν περισσότερο στην έντιμη καθημερινότητά τους.
Αυτό που νομίζω ότι χρειάζεται γενικώτερα σήμερα η κοινωνία μας, είναι η ανόθευτη πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής μας,...ακόμη και σ'αυτόν της ΕΑΑΣ ! Δηλαδή, ένα δίκαιο και άτεγκτο σύστημα δημοκρατικής εκλογής δημόσιων λειτουργών, σε κάθε τομέα, για πολύ περιορισμένο χρόνο(1-2 χρόνια (προς αποτροπή κακών σκέψεων...)και ελέγχου των πράξεων τους, σε καθημερινή, το δυνατό, βάση.
Οι ποινικές και αστικές επιπτώσεις, συνακόλουθα, να είναι παραδειγματικές, για όσους αποδεικνύεται, με σύντονες και τακτού χρόνου διαδικασίες δικαίου, όχι μόνο ότι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ή οφελήθηκαν με τον όποιο τρόπο απ' την εκχωρηθείσα σ'αυτούς εξουσία, αλλά και γιατί υστέρησαν σοβαρά, σε απόδοση σωστά προγραμματισμένου έργου,που ανέλαβαν εκουσίως, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου που εκπροσώπησαν). Σεβασμός και τιμή βέβαια ανήκει, σ'αυτούς και μόνο, που διαχειρίστηκαν τη δημοκρατικά εκχωρηθείσα εξουσία τους, στο σύντομο χρόνο τους, με αποδεδειγμένο όφελος του συνόλου που εκπροσώπησαν!
Τότε να δεις αγαπητέ μου,... πόσοι και ποιοί θα "σκοτώνονται"για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ ! Όπως θα ξέρεις απ' την εμπειρία σου, όταν ανελάμβανες καθήκοντα Αξκού Υπηρεσίας...δεν το ζητούσες "εξ επί τούτου", ούτε ήσουνα μεσ' τη καλή χαρά, γιαυτό. Θα ήσουνα όμως και θα το ζήταγες ενδεχομένως, άν ένοιωθες ικανός γι'αυτό και ήξερες ότι αυτή η συγκεκριμένη υπηρεσία σου αναγνωριζότανε έμπρακτα, δημόσια και ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που αντιμετώπισες. Στη περίπτωση βέβαια του σάπιου μας συστήματος, θα το ζήταγες επιμόνως, αν προσδοκούσες βάσιμα τα όποια "τυχερά" του, για να συνενοούμαστε....
Και για να μη ξεχνιώμαστε...στις ποικίλες και ενοχλητικά "κιτς" σαχλαμάρες του συστήματος που ζούμε, πραγματικούς στρατηγούς βγάζει μόνο ο πόλεμος,..όπως το μηχανικό ή τον οικοδόμο η οικοδομή, τον επιστήμονα η έρευνα...και το πολιτικό η ποιότητα της ζωής των πολιτών, που κατάφερε να πετύχει ! Στη διάρκεια της ειρήνης ΟΛΟΙ στο στρατό, κυρίως οι Αξκοί, μικροί και μεγάλοι στο βαθμό, είναι υπό δοκιμή εκπαιδευόμενοι βαθμοφόροι !
Και κάτι άλλο τελειώνοντας, όσοι χλευαστικά θεωρούν αυτά... ως κοινότυπες θεωρητικολογίες, είναι αυταπόδεικτα... οι ταυτισμένοι στη "λογική" του "υπέροχου" συστήματος μας και γνωστοί(κραγμένοι)"θιασώτες" του,... που διεκδικούν "φρενιασμένα" τις "δεκάρες" που τους πετάει...μαζί με τις "τιμές" του ! ...Ας τις χαίρονται ! Όταν βέβαια το "σύστημα" δεν πάει καλά εξ αντικειμένου(όπως σήμερα δηλαδή), τότε οι "τύποι" αυτοί, θέλοντας και μη, δείχνουν,... ως εναλλακτική, πίσω, στα γνωστά "φαντάσματα" του θλιβερού μας παρελθόντος !
Ένας "ανώτατος" ε.α. εκ της ΣΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Στηλιτεύετε το οτι μονον αντγοι και υπτγοι μπορουν να γίνουν προεδροι και αντιπροεδροι στην ΕΑΑΣ και δεν στηλιτεύετε το οτι μπορουν να γίνουν προεδροι και αντιπροεδροι ΜΕΛΗ ΟΡΦΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, δηλαδή η χήρα ή η κόρη του υποστρατήγου ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ !! ενω δεν μπορουν ταξχοι και κάτω....
Σας φαινεται απίστευτο ;;; και όμως αυτό προβλέπει ο νόμος του 2003!!
Για να αλλάξει αυτό και πολλά άλλα, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ στις 26 Φεβ, για να φύγουν οι ..δεινόσαυροι !
Ψήφο σε οποιονδήποτε της νέας γενιάς !

Σαράντος