Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ερωτήματα από έναν στρατιωτικό τα οποία απαιτούν απαντήσεις

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΟΥΡΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΗΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΩ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011 ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ:ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΑΝΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ)ΝΑ ΜΕΤΕΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΤΑ 2ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣ(ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ)ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ(Ε.ΟΔ) ΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ?ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ!!ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΑΓΙΑ ΔΓΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΕΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ!!ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΛΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΦΡΟΥΡΕΣ -ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ-ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ!!ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΟΥΡΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΤΗ!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ.

22 σχόλια:

Άναυδος είπε...

Το κράτος, κατ΄επέκταση και η κοινωνία, απέναντι στους Στρατιωτικούς ήταν έτσι ανέκαθεν, και αφού το κοινωνικό κράτος φθίνει προφανώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν περισσότερο για τους Στρατιωτικούς, ενώ για τις άλλες επαγγελματικές τάξεις μόλις τώρα άρχισε το ζόρι.

Οι Στρατιωτικοί είναι η μόνη κοινωνική/επαγγελματική ομάδα χωρίς φωνή εξ ορισμού, για αυτό και αποτελούν πάντα το εύκολο γαϊδούρι για φόρτωμα ή ξυλοφόρτωμα, ασχέτως κυβερνήσεων και των ιδεολογιών αυτών.
Για αυτό και τα κόμματα άφησαν τις αποδοχές πχ ενός Διοικητή Τάγματος ή Κυβερνήτη μαχητικού αεροσκάφους να είναι πολύ μικρότερες από ενός οδηγού τρόλεϊ! (κυριολεκτικώς)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ??????
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΚΑΙ EΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ. ΑΝ ΕΣΥ ΦΥΓΕΙΣ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ??????

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου,κατ αρχην μη μας ξεκουφαινεις με τα κεφαλαια σου!!
Το μωρακι σου θα μεγαλωσει,σε μια παραμεθορια περιοχη,οπως μεγαλωνουν ολα τα μωρακια,ολων αυτων των ανθρωπων που ζουν στην Ελληνικη παραμεθοριο!!Μη νομιζεςι πως εισαι ο μονος στον κοσμο λοιπον!!!
Σαν στρατιωτικος ,οταν κατεταγης,θα επρεπε να γνωριζεις πως θα μεγαλωσεις το "μωρακι"σου στην παραμεθοριο!!Αν δεν το γνωριζες τοτε ,εχεις προβλημα αγαπητε μου.

Φιλικα
ενας στρατιωτικος με 26 χρονια υπηρεσιας,απο τα οποια μονο τα 20 χρονια σε παραμεθοριες περιοχες,με 2 παιδια,που δυστυχως η υπηρεσια εμενα δεν μου εδωσε 9μηνη αδεια ανατροφης τεκνου,οπως σε σενα!!


Υ.Γ Διαβαζει ο κοσμος που ειναι ανεργος,που παιρνει 700 ευρω το μηνα για να μεγαλωσει τη νοικογενεια του,αυτα τα "δηθεν"προβληματα και τις παραλογες αξιωσεις μερικων "συναδελφων,και τρελενονται!!Για συνελθετε μερικοι,κοιτατε τη δουλιτσα και την οικογενεια σας, και πανω απο ολα να εχετε την Πατριδα!!Και πατριδα ειναι ο Εβρος,τα νησια και ολες οι παραμεθοριες περιοχες!!Δεν ειναι μονο η Αθηνα!!!Στη νεπαρχια ο κοσμος εχει ενα σωρο πραγματικα προβληματα,και καθομαστε τωρα και σχολιαζουμε οτι παπαρια κατεβει στο κεφαλι του καθε μπουλη Αθηναιου!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 2:57 δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Φυσικά και μεγαλώνουν παιδάκια στην παραμεθόριο αλλά μεγαλώνουν στο σπίτι τους, κοντά στην οικογένεια τους (παπούδες,γιαγιάδες,φίλοι κτλ) και στον τόπο τους και όχι όπως τα δικά μας τα παιδιά.Επίσης σαν στρατιωτικοί γνωρίζαμε όταν κατατάχθηκαμε οτι θα παίρνουμε ένα συγκεκριμένο μισθό και θα μπορούσαμε αν δεν αντέχαμε άλλο τις μεταθέσεις να αποχωρήσουμε αξιοπρεπώς.Ισχύουν τώρα αυτά;Όχι. Έχει βελτιωθεί κάτι τουλάχιστον σε θέματα μέριμνας;Πάλι όχι.
ΥΓ1. Διαβάζουν οι άνεργοι και οι μισθωτοί των 700 αλλά διαβάζουν και όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουν το 8ωρό τους και πηγαίνουν σπίτι.
ΥΓ2 Αν έχεις κάνει όπως λες 20 από τα 26 χρόνια στην παραμεθόριο τότε προφανώς δεν θα έχεις συμφέροντα στην Αθήνα οπότε άσε αυτούς που έχουν σπίτι και οικογένεια στην Αθήνα να διαμαρτύρονται όσο θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος θα μετάνιωσε που ζήτησε μια βοήθεια μέσα από το internet με όλα αυτά που σας κατεβαίνουν στο κεφάλι και τα γάφετε.
Αν είναι να πιστεύετε ότι ο στρατός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τότε ζείτε σε εναν φανταστικό δικό σας κόσμο.
Λοιπόν κύριε ψάξτε λίγο τις διαταγές και τη νομοθεσία που ισχύει σχετικά με αυτό, ή πάρτε τηλέφωνο στο ΓΕΣ εκεί σίγουρα θα σας απαντήσουν σχετικά με το αν μπορείτε να πάτε στον τόπο προτίμησής σας.

Ανώνυμος είπε...

Να πως στον φίλο που έγραψε το άρθρο ότι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα (ναι, αυτοί των 700 και 800 ευρώ) ούτε καν ξέρουν τι είναι η άδεια ανατροφής τέκνου. Αντίθετα τον ίδιο θα τον πληρώνουμε όλοι μας για να κάθετε σπίτι του να μεγαλώνει το παιδί του. Για τους 1.000.000 ανέργους καλύτερα να μην σου περιγράψω αν έχουν καν την δυνατότητα να μεγαλώσουν το παιδί τους.

Ανώνυμος είπε...

2:57 υπαρχουν και στρατιωτικοι οπως εγω που εχω 28 χρονια ολα στην παραμεθοριο,καλα τα λεει ο πιτσιρικας, αλλα ατομα που σκεφτονται σαν και εσενα απαξιωσαν τον στρατο και ημαστε ακομα πισω απο το φεγγαρι.

Ανώνυμος είπε...

5 Απριλίου 2011 2:57 μ.μ.

ζωγράφισες φίλε , προσυπογράφω !!!

akrotirio gatos-samos

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι , μία ερώτηση έκανε (καλή ή κακή , σωστή ή λάθος) ο άνθρωπος,αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε ας σιωπήσουμε.....λόγω άγνοιας.

Periklis είπε...

Ειλικρινά δε περίμενα τέτοια χολή από συναδέλφους, από τους υπολοίπους που γεννιούνται και πεθαίνουν σε εν μέρος είναι κατανοητό.

Τα ερωτήματα του συναδέλφου ανάγονται σε θέματα σχεδιασμού και μέριμνας της υπηρεσίας και αφορούν τους φανφαρόνους αντιστράτηγους των επιτελείων.

Αφορισμοί του τύπου "ας μη γινόσουν στρατιωτικός" ή "τα δικά μας τα παιδιά πως μεγαλώνουν" κ.α., έχω να πω γι αυτούς που τις πρεσβεύουν ότι δε θα δουν ποτέ προκοπή στη ζωή τους, γιατί διακατέχονται από μνησικακία και ζηλοφθονία. Απωθημένα, κόμπλεξ και "Εγώ δεν έχω ιχ mercedes και γι αυτό θέλω να καεί του γείτονα" αντικατοπτρίζουν την παρακμή μας.

Ως στρατιωτικοί δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε, να απεργούμε, να συνδικαλιζόμαστε,να πληρωνόμαστε υπερωρίες, να είμαστε σε μόνιμο μέρος, δεν έχουμε δικαιώματα γενικώς και συν τοις άλλοις μας λεν και δημοσίους υπαλλήλους.

Στη θέση του συναδέλφου ή σε άλλη, άλλης δυσκολίας μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε, στρατιωτικός ή μη, δηλ να ψάχνει απαντήσεις και λύσεις και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Τότε και μόνο τότε καταλαβαίνεις το πόνο του άλλου.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φιλο 2:57 μ.μ.

Απ οτα γραφομενα σου ,καταλαβαινουμε πως μαλον λαθος επαγγελμα διαλεξες!!
Και σου μιαλω,σαν στρατιωτικος ,που δεν εχει συμφεροντα στην παραμεθοριο,καυ δυστυχως ποτε μου δεν ειχα την χαρα να υπηρετησω στο σπιτι μου,μιας και δεν ειχα φαινεται"μπαρμπα στην Κορωνη"!!
Αλλα και ετσι ,δεν εχουμε παραπονο.Και τα παιδια μας μεγαλωσαν σε ενα περιβαλλον πολυ ποιο ανθρωπινο απο την Αθηνα ,και δοξα το θεο να λεμε που εχουμε την υγεια μας,και τη δουλιτσα μας,ενω καποιοι αλλοι υποφερουν πραγματικα!!
Οσο για τους ιδιωτες,αστο καλυτερα.Ειμαστε σε πολυ καλυτερη κατασταση σημερα απο αυτους.Οσο για τους υπολοιπους "δημοσιους υπαλληλους"αστο καλυτερα!!Γνωριζαμε παντα πως δεν ειμαστε δημοσιοι υπαλληλοι,οσο και αν καποια λαμογια θελουν να μας κατατασουν εκει!!Σε αυτο και εγω μαζι σου ειμαι φιλε μου!!Αλλα δυστυχως δεν γινεται τιποτα!!
Σκεψου παντως πως υπαρχουν ανεργοι,αστεγοι ,που σε μια μερα τα εχασαν ολα.

Προς τον 4:22 μ.μ.
Φιλε μου ,μαλλον τζαμπα εδωσες τον ορκο ,πριν απο 28 χρονια ,η φιλε μου δεν εχεις καμια μα καμια επαφη με την Ελληνικη κοινωνια και το τι γινεται γυρω σου!!Εσυ και εγω,θα παρουμε το ελαχιστο 1500 ευρω συνταξη σε μια ηλικια που οι αλλοι ,ουτε καν το διανοουνται.Για ρωτα κανεναν εργαζομενο ,στα εργοστασια,στην οικοδομη,σε καποιο καταστημα,ποσα θα παρει στα 67 του;Ηθελα να ηξερα,με τετοια μυαλα που κουβαλατε,εντελως ιπταμενα στους αιθερες,με τι μουτρα πατε καθε 27 του μηνα στα ΑΤΜ να πληρωθειτε μερικοι;Αυτες τις κλαψες βλεπουνε οι φανταροι μας,απο ολους εσας τους καλοπερασακηδες,και γελανε μαζι μας!!
Aντι να ευχαριστειτε το θεο,και την πατριδα που εχετε μια δουλιτσα,και βγαζετε αξιοπρεπως το ψωμι να ταισετε τις οικογενειες σας,καθεστε και κλαιγεστε σαν τις γκομενες!!Αφου δεν σας αρεσει αυτη η δουλεια κυριοι ,θα μπορουσατε να αποχωρησετε αξιοπρεπως!!Σας το απαγορεψε κανεις;Για βγειτε εξω να δειτε πως βγαινει το μεροκαματο!!Μπορειτε;Οσο και αν κλαιγεστε δεν σας λυπαται κανεις!!Παρτε το χαμπαρι κυριοι, περναμε δυσκολες εποχες ,και μην μεγαλοποιειτε,τα "παιδικα"προβληματα σας

Ανώνυμος είπε...

8.44 posa ua pareis 1500? pote kai me posa xronia yphresias? kai me poses metatheseis? kai me poses metakomiseis? kai me posa psixologika provlhmata tvn paidivn soy apo tis allages perivallontos? kai me poses aplirvtes ypervries?

Akou synadelfe allo na eyxaristoume to theo gia to psomi mas, kai allo na skyvoume to kefali epeidh aujanetai h anergia, gia ayto de ftaime emeis.

blepo poly kala ti ginetai gyro kai kano to stayro mou kaue mera, oxi omos se sxesh me ayta poy pairnoyn apo emena kai thn iokogenoia moy einai poli liga, poli liga ayta poy kapote isos, isos tipote den einai sigoyro moy dosoyn.

Ανώνυμος είπε...

@1.36
Τα ήξερες αυτά φίλε όταν αποφασιζες να γινεις ένστολος. Και τις συχνές μεταθέσεις και τις μετακομίσεις και τις συνθήκες μεγαλώματος των παιδιών. Είναι στη φύση του επαγγέλματος. Γιατί το επέλεξες τότε; Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, και την ασφάλεια του δημοσίου και ένα γραφείο να τη βγάλουμε για 30 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 8:44 μ.μ.
αν τα παιδακια σου εχουν ψυχολογικα προβληματα,τοτε ειναι ενα θεμα που πρεπει επιγοντως να το δεις ,με ιατρικη υποστηρηξη και συνδρομη.Και ψαξε για τα αιτια μεσα στην οικογενεια σου,και οχι να ριχνεις το φταιξιμο στις μεταθεσεις που εχεις παρει.Προσεξε το συναδελφε ,γιατι εχεις σοβαροτατο προβλημα,αν ετσι ειναι οντως οπως τα λες.

Ανώνυμος είπε...

11.16 με ανά 2 ή 3 χρόνια μετάθεση δημόσιος υπάλληλος είσαι? πολύ με μπερδεύουν ορισμένοι "συνάδελφοι"

Ανώνυμος είπε...

@ 2:28 ψυχίατρος είσαι ή ψυχολόγος? Το να λοιδορείς και να κοροϊδεύεις τη δυσκολία του άλλου δεν είναι έντιμο.

Θα σου αναφέρω τη δική μου εμπειρία, σε διάστημα 8 ετών ο γιος μου άλλαξε 6 σχολεία και σε ηλικία από στ΄ δημοτικού μέχρι και α΄ λυκείου. Επειδή έβλεπα ότι το παιδί μου κλεινόταν στον εαυτό του κατέφυγα σε ψυχολόγο και σε πληροφορώ λοιπόν ότι το σχολικό περιβάλλον(μαθητές) ήταν αμείλικτο στις προεφηβικές αυτές ηλικίες. Ο καινούργιος συμμαθητής είναι πάντα "αντικείμενο" για σπάσιμο απο τους υπολοίπους, και εν πάσει περιπτώση με την προσαρμογή ερχόταν ή νέα μετάθεση, και ξανά τα ίδια, μέχρι που αναγκάστηκα να μετακινούμαι μόνος μου για μια πενταετία. Θέλω να πω ότι δε φταίει πάντα το οικογενειακό περιβάλλον όπως ειρωνικά αναφέρεσαι, απλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ψυχικές και σωματικές αντοχές από κάποιον άλλο.

Εύχομαι ειλικρινά να μη αντιμετωπίσει κανείς συνάδελφος τέτοια προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

2.57 ή είσαι και πολύ μ@λ@κ@ς,ή καλοπέρασες στο στρατό και στ αρχίδια σου για τους άλλους.Ξεχνάς το τρίπτυχο μου φαίνεται Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Τι να πω με αυτα που βλέπω και ακούω.Ο άνθρωπος απλά εξέφρασε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή που σε εμας που είμαστε στην πιο παραγωγικη ηλικια μας στο επάγγελμα μας μας φανταζει οτι δεν αγαπαει το επάγγελμα και καλα τι λέει τώρα!!Μιλάω στους μεγάους που είναι ανθυπασπιστες και άνω και στους ταγματάρχες και άνω που έχουν πολλά χρόναι υπηρεσίας αυτό που είπε ενα μικρό στελεχος όποιου βαθμού και αν είναι?Γιατί βγάζουμε τη χολή μας συνάδελφοι?Αυτά βλέπουν οι δημοσιογράφοι τύπου ζούπα και τύπου Βερύκιου και μας χτυπάνε!!Κύριο ασ σοβαρευτούμε και ας σεβαστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να εκφράζει το πρόβλημά του χωρίς εμείς να το κατακρίνουμε και να τον πικραίνουμε!!Μου θυμίζει τότε που βγήκε η δγή περί 10ήμερης άδειας μεταθέσεως και όταν παρουσιάστηκα και εγώ με τη σειρά μου να την επικλαεστώ για το χρονικό διαστημα που έπρεπε λόγω μεταθέσεως μου ο τότε ΔΚΤΗΣ μου μου έλεγε όπως εσείς τώρα λέτε σε αυτο το μικρό στέλεχος ότι τότε που ήμου εγώ (αναφέρει το βαθμό που κατείχε τοτε) στον Έβρο ο Δκτής μου δε μου έδινε άδεια και κοιμόμουν σε μια ποθήκη χωρίς τα βασικά και συ τωρα μου ζητάς την 10ήμερη άδεια μεταθέσεως?Αυτά κύριοι ανεβάζουν το επίπεδο μας?αυτά κύριοι διδασκουμε στα μικρά στελέχη μας?Γι αυτά κύριοι είμαστε και υπηρετούμε την πατρίδα?Για να βγάζουμε την χολή μας στους μικρούς?Ν ατο παίζουμε έξυπνοι επειδή εχουμε στην πλάτη λίγα χρονια παραπάνω?Ετσι θα προχωρήσουμε με ένα βήμα εμπρός και πολλά πίσω?Με τον ατομικισμό?Με τον ωχαδελφισμό?Κύριοι ας ακούσουμε όλοι σε όλους τους βαθμούς και σε όλους τους κλάδους τη νεολαία!!Κάποτε και εμείς είχαμε όνειρα και κάποιοι ΔΚΤΕΣ μας τα είχαν καταρρακώσει!Αυτό εφαρμόζω κάθε μέρα στη δουλειά μου συνάδελφοι!Δε μπορεί οι νεολάιοι να κριτικάρονται άσχημα και εμείς να τους ειρωνευομαστε λέγοντας πως ήταν παλια τα πράγματα!!Βλέπετε που πάμε στην οριζόντι αμείωση του μισθού μας και των δικαιωμάτων μας!Ας σοβαρευτούμε και να μην κρίνουμε!Βεβαίως όλοι πρέπει να κανουμε το σταυρό μας γιατί εχουμε μια δουλεια και την υπηρετούμε έχουμε όμως και δικαιώματα κύριοι!!Σας ευχαριστώ που με ακούσατε!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είναι τέχνη να ξέρεις να διατυπώνεις το πρόβλημά σου και εξυπνάδα να το λανσάρεις στο σωστό χρόνο!!!
Φίλε την πάτησες γιατί το δικαίωμά σου για άδειες ανατροφής παιδιών μπορεί να είναι κεκτημένο, όμως ο τρόπος που το χρησιμοποιείς είναι αλλόκοτος.
Γιατί και εγώ εκεί στη μεθόριο γεννήθηκα και μεγάλωσα, σε χρόνια που δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρικό και ζω ακόμη. Επίσης, χωρίς τα προνόμια εκπαίδευσης που πιθανόν είχες εσύ στην πόλη σου, έφτασα σε ανώτατους βαθμούς στις ΕΔ και εύχομαι και σε σένα να το πετύχεις. Στα 36 χρόνια που υπηρέτησα στο στράτευμα δεν μπόρεσα να μείνω στο πατρικό μου σπίτι, δεν είχα κάν την ευκαιρία να επισκέφτομαι τους γονείς μου Χριστούγεννα και Πάσχα, δεν είχα την πολυτέλεια να φροντίζω τα παιδιά μου, ούτε να παρίσταμαι στις σχολικές γιορτές και παρελάσεις τους, γιατί έπρεπε να συμμετέχω και εγώ σε αυτές. Κιόμως είμαι πολύ υπερήφανος για την όποια ταπεινή προσφορά μου...χωρίς ανταλλάγματα.
Συνέχισε φίλε να κάνεις αυτό για το οποίο ορκίστηκες και προσπάθησε να λύνεις τα προβλήματά σου έξυπνα και ...αθόρυβα, ιδιαίτερα όταν υποψιάζεσαι ότι θα ενοχλήσεις κάποια μερίδα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων σου σε αυτή!!

Αεροπόρος

Ανώνυμος είπε...

Ως στρατιωτικός, στα πρώτα χρόνια δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω και τι θα ζήσω στη ζωή μου,όμως γρήγορα προσγειώθηκα και συνήθισα. Τα τελευταία χρόνια όμως άρχισαν να μου υπόσχονται καλύτερες συνθήκες δουλειάς, λιγότερες μεταθέσεις, αναγνώριση του έργου μου, νέο μισθολόγιο και άρχισαν να παίρνουν τα μυαλά μου αέρα.

Αυτό ήταν το πρόβλημα μου, με παραμύθιασαν (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΊ "ΤΑΓΟΙ") με δούλεψαν χοντρά, με ξεγέλασαν και ονειρεύτηκα , ακόμη και τώρα μου υπόσχονται αξιοκρατικό σύστημα μορίων κλπ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΦΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΩ ΨΗΛΑ ΘΑ ΚΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

EEEEEEEE, kapoioi mallon pote tous den piran metathesi...... I den einai kan stratiotikoi.... Kai otan oi idiotes bgazan ekatomiria emas mas legan skase esi eisai monimo. tora diladi pou irthe i ora na amoiftho ipotithetai gia tis steriseis mou se mia koinonia, tote, ploutou, tora me pidane proto proto. Logiko pantos ap'oti diabazo edo se kapoious tous aresei... Kai nai ginetai na eisai monimos, na pairneis 2000 ton mina, na eisai amethathetos kai piso apo ena grafeio. Legetai Dimosios ipallilos kai se auto anikoun 500000 simpatriotes mas

PEPA είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ?ΟΧΙ ΔΥΟ(2) ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ(5) ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ.