Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Με αρχηγό υπό παραίτηση και με άστεγη την... Ελπίδα

Υπάρχουν, στο Λιμενικό, άντρες που τιμούν τα πανελόνια τους.. όταν άλλοι διορίζουν τα παιδιά τους!

Με μεγάλες σκοτούρες ξεκίνησε τη θητεία του στο νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ο υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης.
Αφού περίμενε να ορκιστεί 23 ημέρες, με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήρθε αντιμέτωπος με διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει και τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα.

Το σοβαρότερο όλων, η φημολογούμενη παραίτηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Θανάση Μπούσιου. Ενα θέμα που έχει προκύψει αμέσως μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. 96/2010, με το οποίο οριστικοποιήθηκε η διχοτόμηση του Λ.Σ. ανάμεσα στα δυο υπουργεία. Προστασίας του Πολίτη και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Ο αρχηγός, από την ημέρα εκείνη, φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος και, όπως έλεγαν κύκλοι του υπουργείου, ο κ. Μπούσιος έχει εκφράσει τις διαφωνίες του και στους δυο υπουργούς Χρ. Παπουτσή και Γ. Διαμαντίδη, περιμένει όμως να δει τι ακριβώς θα γίνει με τη δημιουργία του Αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κάτι το οποίο ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Παπουτσής, κατά τη διάρκεια της επίσημης παραλαβής του υπουργείου από τη νέα ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Αρχηγείου είναι σχεδόν έτοιμο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Διαμαντίδης έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα ανεύρεσης γραφείου για την υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή. Χθες, έγινε γνωστό ότι η κ. Τσουρή μαζί με τον κ. Δ. Χαλκιώτη, γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, θα εγκατασταθούν τελικά στο κτήριο που ήταν παλιά το υπουργείο Ναυτιλίας, στο Πασαλιμάνι.

Στο μεταξύ χθες, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης, ξεκινώντας τις επαφές του με φορείς της Ναυτιλίας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η συνάντηση κράτησε δυόμισι ώρες, ενώ αύριο θα συναντηθεί με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
papastat@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: