Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τουρκικό εικονικό χτύπημα στο Αγαθονήσι

Στην επιθετική πρακτική των πτήσεων οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά επιστρέφει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.


Το πρωί της Τρίτης, οκτώ τουρκικά μαχητικά τύπου F-16, πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι.
Οι «εισβολείς» πέρασαν σε διάφορα ύψη πάνω από το νησί : κινήθηκαν από τα 7500 πόδια μέχρι ψηλά στα 30000 πόδια. Η αποστολή των οκτώ τουρκικών F-16 διήρκεσε 20 λεπτά. Είχαν μπει στο FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της στις 10:00, προσέβαλαν εικονικά το Αγαθονήσι στις 10:18 και δύο λεπτά αργότερα βρ΄γηκαν από το FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια τακτική.
Η προηγούμενη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος είχε καταγραφεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Και σε εκείνη την περίπτωση επρόκειτο για οκτώ τουρκικά μαχητικά (τέσσερα τύπου F-16 και ακόμη τέσσερα F-4 Phantom) που είχαν πετάξει και πάλι πάνω από το Αγαθονήσι.
Η σημερινή παράνομη πτήση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είναι η όγδοη υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος από την αρχή του 2010.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=85217

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα έχουν τα κότσια γιατί δεν κάνουν υπέρπτηση πάνω από τον Πύργο Ηλείας? - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

...φοβούνται τους Πυργιώτες, μπας και τα ρίξουν με το "αετήσιο" βλέμμα τους...και τη "μαγκιά" τους, που "ρίχνει" ό,τι ίπταται και ό,τι θηλικό περπατάει....

Ανώνυμος είπε...

Μη τους βάζεις ιδέες!!