Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Βεβήλωσαν τον Γρηγόρη Αυξεντίου... Καίνε Ελληνικές σημαίες

Τι να περιμένουμε απο αλήτες που είναι ανθέλληνες

Του Κλεόπα Στυλιανού
Το Μνημείο Ηρώων στη Λακατάμεια (Κύπρος) και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου έγιναν χθες για άλλη μια φορά στόχος άσεμνων και προσβλητικών πράξεων, από ανεύθυνα άτομα. Οι βέβηλοι, δρώντας προφανώς υπό την κάλυψη του σκότους, αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία, λέρωσαν με μαύρη μπογιά το Μνημείο Ηρώων, όπως και την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Επίσης τοποθέτησαν πλαστική σακούλα, καλύπτοντας την προτομή του Αυξεντίου, ενώ σχεδίασαν σφυροδρέπανα και προέβησαν σε καταστροφές στο χώρο του μνημείου.

Ανησυχεί ο δήμαρχος
Το Μνημείο Ηρώων στη Λακατάμεια και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου έγιναν χθες για άλλη μια φορά στόχος άσεμνων και προσβλητικών πράξεων, από ανεύθυνα άτομα. Οι βέβηλοι, δρώντας προφανώς υπό την κάλυψη του σκότους, αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία, λέρωσαν με μαύρη μπογιά το Μνημείο Ηρώων, όπως και την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Επίσης τοποθέτησαν πλαστική σακούλα, καλύπτοντας την προτομή του Αυξεντίου, ενώ σχεδίασαν σφυροδρέπανα και προέβησαν σε καταστροφές στο χώρο του μνημείου. Κληθείς από τη "Σημερινή" να σχολιάσει τους βανδαλισμούς, ο Δήμαρχος Λακατάμειας, Λουκάς Ιατρού, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο κρούσμα αντικοινωνικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή. «Ανησυχούμε έντονα ως Δημαρχείο Λακατάμειας», είπε, «γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτές οι βέβηλες πράξεις στο συγκεκριμένο Μνημείο Ηρώων και στην προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Στο παρελθόν, κάποιοι βεβήλωσαν και τον ανδριάντα του Κυριάκου Μάτση. Έχουμε καλέσει δύο συσκέψεις παραγόντων (σωματεία, σχολεία, Αστυνομία) στη Λακατάμεια για να βρούμε τρόπους καταπολέμησης αυτής της παραβατικότητας, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Μετά την τελευταία σύσκεψη, αποφασίστηκε να αναλάβει, λειτουργός του δήμου μας, την προώθηση αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί στην τελευταία σύσκεψη»
diaspora-grecque.com
Πηγή : Πηγή: Εφημερίδα η σημερινη http://sigmalive.com/simerini/news/local/312724

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΕ 5 ΩΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝ.
ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΤΩΝ ΚΥΠΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ''Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ''.ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ''ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 5' ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ.ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΟΜΩΣ,ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ''ΜΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ''
ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΥΣΙΩΤΗ(ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΛΥΣΗ)ΗΡΩΑ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ.ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ''ΣΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ'' ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.