Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Φράγκος Φραγκούλης Αρχηγός ΓΕΣ


ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ «ΠΡΩΙΝΟ ΧΡΟΝΟ» ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΣ FM
"Τον γείτονα δεν μπορείς να τον αλλάξεις, τον φίλο σου τον επιλέγεις"

«Ιστορική αναγκαιότητα οι καλές σχέσεις με την Τουρκία» θα πει για την συνάντησή του με ομολόγους του στρατού στην Τουρκία
Ζητά να καλυφθεί το κενό του ιερέα στη Νέα Σάντα όπου εκκλησιάζονται και οι καταδρομείς της νέας μονάδας

«Τον γείτονά σου δεν μπορείς να το αλλάξεις, είναι εκεί δίπλα σου, τον φίλο σου τον επιλέγεις, τους συγγενείς σου τους φορτώνεσαι» θα πει ο αρχηγός του ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος μιλώντας στην εκπομπή σε «πρωινό χρόνο» στο Χρόνος 87,5fm όταν ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη επίσημη συνάντηση που είχε με ομολόγους του στην Τουρκία. Η απάντησή του ήταν πολύ εύστοχη ενώ έκλεισε με το δεδομένο ότι «στην εποχή μας επιδιώκουμε να έχουμε καλή σχέση και επικοινωνία με του γείτονες υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία που προσπαθούμε να τον διατηρούμε ανοικτό. Οι δύο χώρες πρέπει να έχουν καλές σχέσεις, αυτό είναι μια ιστορική αναγκαιότητα» κατέληξε.
Ο αρχηγός του ΓΕΣ αναφέρθηκε κι σ’ ένα αίτημα της περιοχής που είχε να κάνει με τη έλλειψη ιερέα στην περιοχή της Νέας Σάντας, από τότε που απεβίωσε ο υπάρχων ιερέας και η θέση του καλύπτεται αποσπασματικά, αλλά όχι τακτικά. Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στρατόπεδο καταδρομέων, αλλά η περιοχή δεν καλύπτεται ιερατικά, κάτι που επεσήμανε ο αρχηγός, εκφράζοντας την άποψη ότι ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός θα κάνει τα δέοντα.
Το αίτημα έχει υποβληθεί επανειλημμένα αλλά δεν έχει λυθεί ούτε με την αποστολή αποσπασματικού ιερέα ο οποίος όμως δεν έχει τακτική παρουσία. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο μητροπολίτης, αλλά και ο πρωτοσύγκελος Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, προκειμένου να βρεθεί λύση και για τους κατοίκους της Νέας Σάντας που μένουν ακάλυπτοι.

Έλλειψη ιερέων στην Ροδόπη είναι γενικότερο πρόβλημα
Η έλλειψη ιερέων μάλλον είναι το πρόβλημα και για πολλές ακόμη άλλες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να είχαν ζωντανέψει, αλλά το πρόβλημα αυτό παραμένει ως δεδομένο στην Ροδόπη και πρέπει να λυθεί με την δέουσα σοβαρότητα. Μας πληροφορούν μάλιστα ότι για να χειροτονηθεί κάποιος σήμερα πρέπει να περάσει από τον ΑΣΕΠ, για να μπει στην μισθοδοσία του κράτους.
«Το θέμα θα το διευθετήσουμε προς το καλύτερο και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να καλυφθεί, ήταν η άμεση απάντηση του πρωτοσύγκελου αρχιμανδρίτη πατέρα Κωνστάντιου, ο οποίος ανέφερε ότι πράγματι είναι περιζήτητοι οι ιερείς, αλλά όταν υπάρχει στρατός και κοινωνίες που έχουν ανάγκες, η υπάρχει στρατός, επιβάλλεται» θα πει μόλις ενημερώθηκε για την παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΣ. Σε μια περιοχή με ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα ελλείψεις τέτοιου είδους δημιουργούν ζήτημα. «Είναι θέμα προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ τους και με το θείο είναι μια ψυχική ανάγκη η παρουσία μόνιμου ιερέα « κατέληξε ο κ. Φράγκος για το ίδιο θέμα.
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Σταύρος Φανφάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: