Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Διακρίσεις Αξιωματικών Νοσηλευτικής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Χειρουργείου

Τρεις Αξιωματικοί Νοσηλευτικής διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Χειρουργείου και οι τρεις του Στρατού Ξηράς. Το ΓΕΣ θα τους αγνοήσει όπως τον διακριθέντα Ταγματάρχη Αναστασιάδη που έτρεξε στο Σπάρταθλο;

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το 21ο πανελλήνιο συνέδριο νοσηλευτών χειρουργείου, που πραγματοποιήθηκε από 7-10 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές και φέτος η συμμετοχή ήταν αξιόλογη, τόσο από πλευράς επιπέδου εργασιών καθώς και από πλευράς συμμετοχής. Αρκετοί ήταν και οι Νοσηλευτές - Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (άνδρες και γυναίκες) που συμμετείχαν σε στρογγυλά τραπέζια, προεδρεία, ομιλητές με ελεύθερες ανακοινώσεις.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την οργανωτική επιτροπή στις 4 ημέρες των εργασιών του συνεδρίου παρουσιάστηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την εκπαίδευση καθώς και με την έρευνα πάνω σε νέα νοσηλευτικά μοντέλα.

Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου η επιστημονική επιτροπή, αποφάσισε όπως απονείμει εύφημο μνεία στην ερευνητική εργασία που παρουσίασε η Ταγματάρχης (ΥΝ) Καραθανάση Κωνσταντινιά του 404 ΓΣΝ Λάρισας και θέμα ‘’ Μέτρηση επαγγελματικής πλήξης σε νοσηλευτές χειρουργείου και αποστείρωσης γενικών νοσοκομείων Θεσσαλίας’’. Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν επίσης η Λοχαγός (ΥΝ) Μαλλιαρού Μαρία, (404 ΓΣΝ Λάρισας),Δρ Παύλος Σαράφης,ΕΚΠΑ, Καραολιά Ανδρούλα (Νοσηλεύτρια ΤΕ, ΠΠΓΝ Λάρισας), Θεόδωρος Κωνσταντινίδης (Αν.Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Εύφημος μνεία απονεμήθηκε και στην Υπολοχαγό (ΥΝ) Β. Τσαρουχά του 401 ΓΣΝ Αθηνών για την παρουσίαση της εργασίας της με θέμα ‘’ ΝΑΤΟΪΚΟ Νοσοκομείο με οργανωμένο Χειρουργείο στο Βόρειο Αφγανιστάν’’.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στις/στους βραβευθέντες Αξιωματικούς νοσηλευτές. Δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται στο σωστό της μέγεθος η προσφορά των νοσηλευτών στη διαμόρφωση του υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία (τα τελευταία απέχουν, παρ'όλ'αυτά, σημαντικά από το ιδανικό, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα).

Όσο για την αναγνώριση από την Υπηρεσία, φρούδες οι ελπίδες... Ακόμη κι αν στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρξει κάποια "αντίδραση", θα είναι μια εντελώς αποσπασματική κίνηση. Ο κάθε ένστολος "απαιτεί" αναγνώριση της Υπηρεσίας στον καθημερινό του μόχθο, με εφαρμογή δικαιοσύνης στις εκάστοτε πράξεις/αποφάσεις της Υπηρεσίας, με το να βλέπει την Υπηρεσία να σκύβει πάνω από τα προβλήματά του και να δίνει λύσεις, να επιβραβεύει τους ικανούς και να "τιμωρεί" τις μετριότητες και τους άχρηστους.

Αλλά μάλλον αναφέρομαι σε άλλον πλανήτη!! (Και, ούπςςς, ακούω κάποιον να λέει πως οι Ε.Δ. προωθούν, ενεργητικά, ακριβώς τους μέτριους και, ενίοτε, τους άχρηστους...)

Μαχάων