Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αποθρασύνονται τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη

Ερώτηση βουλευτού επικρατείας ΚΟΡΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΗ για την Θράκη
Εμεις ρωτούμε τον βολευτή με τις ανησυχίες για την Θράκη: Γιατί το κόμμα του δεν κατεβάζει υποψήφιο στην Θράκη; Ο αρχηγός του που ήταν υποψήφιος στις εκλογές 2009; Μήπως στηρίζει τη Ντόρα και τους "φίλους" της κατ' αυτόν τον τρόπο..

ΕΡΩΤΗΣΗ : 3923-3924/29-9-2010

Προς :Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα και Υπουργό Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου

Θέμα : Αποθρασύνονται τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη

Όσο περνάει ο καιρός, λόγω της ανύπαρκτης αντίδρασης της Πολιτείας, αποθρασύνονται οι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη, προχωρώντας σε ενέργειες που προσβάλλουν το Σύνταγμα της χώρας και τις δημοκρατικές και εθνικές ευαισθησίες του κάθε Έλληνα πολίτη. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο « Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» εξέδωσε ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε σε τουρκόφωνη εφημερίδα της περιοχής, με την οποία αναφέρεται σε «λιμνάζοντα προβλήματα στην εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας», ζητά την άμεση σύγκλιση του «Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», ενώ υπογραμμίζει την « ανάγκη συνέχειας της τουρκικής κουλτούρας, διαμόρφωσης γενιάς συνδεδεμένης με την ιστορία μας, την κουλτούρα μας και με τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες και προόδου στην τουρκική γλώσσα».

Ο ίδιος σύλλογος, σε άλλη μία εκδήλωση τουρκικού σωβινισμού, γράφει στην ανακοίνωσή του , επί λέξει , τα εξής «υπάρχει μία σοβαρή ροή παιδιών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς τα Ελληνικά κρατικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Στο θέμα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα Ελληνικά κρατικά σχολεία. Εν όψει αυτής της άσχημης κατάστασης, προτείνουμε την άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με μόνο θέμα την εκπαίδευση. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά».

Αυτή είναι η τραγική εικόνα, που προκύπτει όταν οι εγκάθετοι της Άγκυρας, τυπικά Έλληνες πολίτες, κυριολεκτικά κηρύσσουν ανταρσία εναντίον της Ελλάδος, ενώ η Πολιτεία περί άλλα τυρβάζει.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Μέχρι πότε θα παραμένει αδιάφορος και απαθής στην δραστηριότητα των πρακτόρων της Τουρκίας στην Θράκη;
2. Δεν γνωρίζει άραγε τις κινήσεις του τουρκικού Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή, που έχει καταστήσει πειθήνια όργανά του σωρεία συλλόγων

«Τούρκων» δασκάλων κλπ;

3. Σε ποιες συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται να προβεί, προκειμένου να εφαρμοσθούν το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους, που οι εγκάθετοι της Άγκυρας παραβιάζουν ασύστολα;



Ο ερωτών

Ιωάννης Κοραντής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ιωάννης Κοραντής διετέλεσε επί σειρά ετών Δκτής της ΕΥΠ θα ήθελε να μας πει τι έκανε για το θέμα αυτό? Διότι για να κάνεις κριτική θα πρέπει πρώτα να έχεις το θάρρος να κάνεις και αυτοκριτική.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι έκανε αλλά ο ρόλος του ήταν να ενημερώνει την πολιτική ηγεσία για τις πληροφορίες του και πιστεύω οτι το έκανε. Αν θέλεις να τον αντιπολιτευτείς αγαπητέ 11 π.μ βρες άλλον τρόπο.Εισαι τοσο ασχετος με τις υποχρεώσεις των υπηρεσιών και των πολιτικών μας που οφείλουν να λάβουν μέτρα για άμβλυνση των προβλημάτων στα Εθνικά μας θέματα.

Πλαστήρας