Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΕΘΑ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Έχει άποψη αλλά για τον κουμπάρο τίποτα! Μούγγα στη στρούγγα;
Σχετ. άρθρο:Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ;

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο ‘’Αποχαρακτηρίζουν από ΄΄εχθρικά΄΄ τα τουρκικά, για λιγότερες αναχαιτίσεις’’, το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει τα εξής:
Όλα τα ίχνη που εισέρχονται στο FIR ΑΘΗΝΩΝ χωρίς να έχουν καταθέσει το σχέδιο πτήσης που προβλέπεται από τον ICAO, αναχαιτίζονται και αναγνωρίζονται κατά πάγια πρακτική.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και όταν τα ίχνη είναι πάνω από τα Ελληνικά νησιά ποιά πάγια πρακτική ακολουθεί το ΓΕΕΘΑ, του ICAO πάλι;
Πάγια πρακτική σημαίνει πάγια συνήθεια, δηλαδή τα μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίζουν τα τουρκικά από κάποια κακή συνήθεια που απέκτησαν στο παρελθόν. Οι αεροπόροι που χάθηκαν ήταν από τις κακές συνήθειες που είχαν να αναχαιτίζουν τους Τούρκους. Κύριοι του ΓΕΕΘΑ η σας ξεφεύγουν και τα λέτε η δεν ξέρετε τι σας γίνετε. Δηλαδή δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ εφαρμογής διεθνών κανόνων και του συντάγματος της χώρας. Έτσι δικαιολογείται και η υπογραφή το 2003 σε σχετικό ΝΑΤΟΙΚΟ εγχειρίδιο για τις πτήσεις των AWACS στο FIR Αθηνών, όπου σαφώς αναφέρεται ότι ο εθνικός εναέριος χώρος για το ΝΑΤΟ είναι τα 6 και όχι τα 10 ναυτικά μίλια προκειμένου να διευκολύνουν τις πτήσεις των τούρκων μέσα από τα 10 μίλια. Πότε το ΓΕΕΘΑ έκανε χρήση των άρθρων 34 και 36 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών και αν αυτο το επικαλέσθηκε όταν 'Ελληνες αξιωματικοί δοτοί υπέγραφαν για τα 6 ναυτικά μίλια. Ο Α/ΓΕΕΘΑ που έχει δώδεκα χρόνια ανώτατος αξιωματικός εκ των οποίων τα πέντε στον βαθμό του ταξιάρχου, ούτε είδε ούτε άκουσε για τον διασυρμό του έθνους.Εκεί ήξερε να υπογράφει. Υπάρχει στην Ελλάδα άλλος αξιωματικός να παρέμεινε στον βαθμό του ταξιάρχου πέντε χρόνια; Μάλον η σημερινή διάλυση του στρατεύματος δικαιολογεί την θέση που κατέχει.Οι τελίτσες στη υπογραφή τι σημαίνουν;

Ανώνυμος είπε...

Οι τελίτσες στη υπογραφή τι σημαίνουν;

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει αυτή την ερώτηση.................

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΣΤΥΛΙΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ΜΠΑ... ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.. ΤΥΧΑΙΟ ΘΑΝΑΙ..ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ;