Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Διοικητής Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης «Ανάσα ζωής» για το Πανεπιστημιακό η μεταφορά του στρατιωτικού δυναμικού

Ως «Καλλικράτη» για τον χώρο της υγείας που θα έχει πολλαπλές θετικές συνέπειες, χαρακτηρίζει ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ν. Ραπτόπουλος, την προοπτική συγχώνευσης του νοσηλευτικού ιδρύματος με το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της πόλης, το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα μήνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

«Το στρατιωτικό νοσοκομείο διαθέτει καλά οργανωμένο μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, καλά εκπαιδευμένους γιατρούς και ένα σύνολο προσωπικού, στρατιωτικού και πολιτικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, άνω των 200 ατόμων.

Η μεταφορά τους σε μας θα σημάνει ανάσα ζωής, αυξάνοντας την ικανότητα του νοσοκομείου κατά 150%», είπε στο «Εθνος» ο κ. Ραπτόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 110 κλίνες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού. Με την έλευση αυτού του δυναμικού, θα μπορούμε να υπερδιπλασιάσουμε το νοσοκομείο, το οποίο θα μπορεί πλέον να καλύπτει όλο τον Νομό Εβρου, και τον στρατό».

Χθες πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των διοικήσεων του πανεπιστημιακού και του στρατιωτικού νοσοκομείου, στην οποία ο διοικητής του πρώτου έκανε γνωστό πως μπορεί να δεχτεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά του στρατιωτικού, μέχρι να λάβει εντολές από το υπουργείο Υγείας και μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη μεταφορά του προσωπικού.

Αντίστοιχη «ανάσα» αναμένουν και οι γιατροί του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης, το οποίο «ασφυκτιά» από ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Αν γίνει κάτι τέτοιο θα βοηθήσει, στον βαθμό που θα μπορέσει να ανταποκριθεί το στρατιωτικό προσωπικό στις συνθήκες λειτουργίας ενός πολιτικού νοσοκομείου», είπε στο «Εθνος» η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού, Θ. Λεπτίδου, αναφέροντας ενδεικτικά πως η Παθολογική κλινική έχει μείνει με 3 γιατρούς (συνταξιοδοτήθηκε το 50% του προσωπικού) και έχει ήδη διαμηνύσει στη διοίκηση ότι οι εφημερίες μπορούν να καλυφθούν μέχρι 19 Δεκεμβρίου. Το νοσοκομείο διαθέτει σήμερα τρεις αναισθησιολόγους και μόνο τέσσερις καρδιολόγους.

Αντιδράσεις
Το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του 412 Νοσοκομείου Ξάνθης είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη από το 2008, επί υπουργίας Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, είχε ανακοινώσει την κατ’ αρχήν υποβάθμισή του σε «νοσοκομείο Ρόλου 3», προκαλώντας τότε αντιδράσεις.

Χθες, στην απόφαση αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους ο νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Παυλίδης, οι ΝΟΔΕ Θράκης της ΝΔ και οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή. «Τους καλούμε να μην κλείσουν τα δύο νοσοκομεία. Ολα δεν μετριούνται λογιστικά. Κάθε πράξη έχει όνομα και χρόνο τέλεσης», επισημαίνει ο Γ. Παυλίδης.

Οι ΝΟΔΕ καλούν τους αρμόδιους να επανεξετάσουν το θέμα, καθώς πρόκειται για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Το ΚΚΕ αναφέρει πως η κυβέρνηση «θυσιάζει» την υγεία, ενώ αφήνει ανέγγιχτες τις δαπάνες για τα εκστρατευτικά σώματα στο εξωτερικό και για τις αμυντικές δαπάνες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα νοσοκομεία τα στρατιωτικά τα άνοιξαν στον πολίτη.
Τώρα τα κλείνουν και τα συνενώνουν.

Όλα καλά όλα ωραία.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ????

ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?????????

Ανώνυμος είπε...

σε κανένα δε θα πρέπει να μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε..καλά μας κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατός βουλώνει για άλλη μια φορά τις τρύπες της Πολιτείας. Πότε θα γίνει και το αντίθετο? Στείλτε μη απαιτούμενο και υποαποσχολούμενο προσωπικό να επανδρώσει τις μονάδες που υπολείπονται σε επάνδρωση. Ιδίως τώρα που όλοι είμαστε ΔΥ! - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

Τί σημαίνει "ανάσα με μεταφορά του στρατιωτικού δυναμικού"; Σημαίνει προφανώς ότι οι στρατιωτικοί γιατροί θα εξυπηρετούν τις γενικότερες ανάγκες του νοσοκομείου. Εγώ ως στρατιωτικός θα μπορώ να επιλέγω όποιον γιατρό θέλω στο δημόσιο νοσοκομείο; Μήπως θα είμαι υποχρεωμένος να περιμένω να τελειώσει ο στρατιωτικός γιατρός τις άλλες υποχρεώσεις του για να μπορέσω να εξεταστώ; Μήπως θα περιμένω να εξυπηρετήσει πρώτα τους αλβανούς, πακιστανούς και κάθε λογής λαθρομετανάστες;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΟΥΤΕ ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ;ΞΑΝΘΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε νούμερα, δεν ανακοινώνετε και την κατάργηση του στρατού να τελειώνουμε;
Άντε γιατί βαρέθηκα τόσα χρόνια με τις προοδευτικές σας αλαγές και κόντρα αλαγές!
Άι σιχτίρ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμ βέβαια. Ανάσα ζωής. Τόσοι γιατροί χωρίς να δικαιούνται υπερωριών. Και με μακρά μικρότερους μισθούς.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τους μισθούς 11:57

Το ξέρετε τον τρόπο ,¨¨ελα από το ιατρείο το απόγευμα να σου πάρω 3-4 χαρτάκιᨨ.

Όλα τα γουρουνάκια την ίδια μύτη έχετε

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι γιατρός άσχετε. Και αυτό πάλι καλύτερο είναι από τα φακελάκια που μαζεύουν στα δημόσια. Αλλά βέβαια. Πέρα από τις αδικίες εις βάρος μας δεν βλέπουμε όταν αδικούνται οι άλλοι.Το ότι ως ΔΥ(πλέον) δεν πέρνεις υπερωρίες το βλέπεις.Το ότι αυτοί ως γιατροί πληρώνονται σαν στρατιωτικοί γιατί δεν το βλέπεις(Στο Ελλαδιστάν που ο Αξιωματικός πληρώνεται λιγότερο από εναν ΔΥ απόφοιτο ΤΕΙ.Στο εξωτερικό θα ήταν προνόμιο)? Και μην ξεχνάς ότι γενικεύεις. Πέρα από φαντασία δεν έχεις άλλη απόδειξη ότι οι μισοί έστω "τρώνε" λεφτά. Τρώνε αρκετοί. Αλλά οι λιγότεροι.Και συγκριτικά πολλοί λιγότεροι απ'ότι έξω. Και είναι κοτσάνα ότι τους σπούδασε το κράτος.Η τριτοβάθμια είναι δωρεάν στην Ελλάδα. Ετσι κι αλλιώς ΟΛΟΥΣ το κράτος μας σπουδάζει(το "δωρεάν" είναι αντίστοιχο για όλους.)