Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κοινοβουλευτικός έλεγχος ΥΠΕΘΑ

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις ερωτήσεις για:
1/ Καταβολή μερίσματος ΜΤΣ
2/ Συνταξιοδοτικό Ιπταμένων Αξιωματικών


Καταβολή μερίσματος ΜΤΣ
Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κοντογιάννης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την καταβολή μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους δικαιούχους, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:
Η καθυστέρηση πληρωμής του μερίσματος Δ’ τριμήνου έτους 2010 οφείλεται στην έλλειψη ταμειακής ρευστότητας του ΜΤΣ και πραγματοποιήθηκε την 27η Οκτωβρίου 2010 με κάλυψη ολόκληρου του ποσού από το Υπουργείο Οικονομικών.
Όπως είναι γνωστό, ο οικονομικός απολογισμός του Μ.Τ.Σ. τα τελευταία έτη είναι ελλειμματικός και δεδομένου ότι το ταμείο αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξοφληθούν οι συσσωρεμένες υποχρεώσεις του. Συνολικά οι οφειλές του ΜΤΣ ανέρχονται σε 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 152 εκατ. προς το Υπουργείο Οικονομικών. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση του ζητήματος.
Στόχος μας είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΜΤΣ, ώστε να αποκτήσει βιωσιμότητα.


Συνταξιοδοτικό Ιπταμένων Αξιωματικών
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι κ.κ. Βουλευτές κοινοποίησης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με το συνταξιοδοτικό καθεστώς ιπταμένων Αξιωματικών, σας γνωρίζω ότι οι σχετικές διατάξεις του νόμου 3865/2010 συζητήθηκαν δια μακρόν στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισής του τον Ιούλιο στη Βουλή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρίχες οι απαντήσεις.....
και δεν είναι μόνο οι Ιπτάμενοι αλλά και οι Ειδικές Δυνάμεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί το ΥΠΕΘΑ να μας απαντήσει τι θα γίνει με το ΜΤΣ και το μέρισμα των αποστράτων, για το νέο χρόνο που φθάνει σε 40 μέρες ?
Που είναι αυτές οι μελέτες που θα γινόταν και που θα ενημερωνόμασταν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι ?
Μήπως το πάμε λάου-λάου για να έχουμε πάλι αυτά που περάσαμε το Δ΄τρίμηνο ?
Οι εκλογές τελείωσαν καθώς και η εκλογολογία.
Μήπως Κύριε Μπεγλίτη ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε και με τα θέματα του Υπουργείου σας ? Ερωτώ, μήπως ?

Ένας Ακρίτας από ψηλά (Εκεί που μπαίνει η πινέζα στο χάρτη)

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΘΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΑΠΟ 6-1 2011 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ?ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΦΑΓΑΤΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ?ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ?ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.