Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Νέες αποκαλύψεις φωτιά για όλους και για όλα από το Wikileaks

ΜΗ δημοσιεύσετε έγγραφα των ελληνο-σκοπιανών διαπραγματεύσεων!

Η Ελλάδα ζητά από την Ουάσιγκτον να σταματήσει τη δημοσίευση των απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας έστειλε το απόγευμα χθες σημείωμα διαμαρτυρίας προς τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σμιθ, και παρότρυνε την Ουάσιγκτον να κάνει τα πάντα ώστε να εμποδίσει τη δημοσίευση των μυστικών εγγράφων που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ελληνικά συμφέροντα, όπως πληροφορήθηκε το «Канал 5 Телевизија» από ανεπίσημες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.


Εξάλλου ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DPA , Μεντούχ Τάτσι, δήλωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει έγγραφα του Wikileaks που επιβεβαιώνουν την ελληνική ανάμειξη , καθώς και πρόσωπα, στην σύγκρουση της Βαρντάσκας το 2001.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αντλήθηκαν από τη διαρροή των αμερικανικών μυστικών εγγράφων, ο Φίλιπ Γκόρντον υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε στους συμβούλους του Σαρκοζί, ήδη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι στην Ελλάδα θα έρθει άλλη κυβέρνηση που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στην ελληνοσκοπιανή διαφορά.

Ο Γκόρντον, μάλιστα, συμφώνησε ότι καμία άλλη κυβέρνηση, εκτός του ΠΑΣΟΚ, δεν θα ήταν τόσο ευέλικτη στις διαπραγματεύσεις του ελληνοσκοπιανού ζητήματος.

Σύμφωνα με την έκθεση Γκόρντον, υπήρχε αισιοδοξία ότι εάν η διεθνής κοινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να διοργανώσουν ένα δημοψήφισμα, ώστε η Ελλάδα να εγκαταλείψει την επιμονή της στην αλλαγή των σκοπιανών διαβατηρίων, τότε θα υπήρχε πρόοδος στο θέμα του ονόματος.

Ευαίσθητες πληροφορίες για τη διεθνή τρομοκρατία, τη διασπορά πυρηνικών όπλων και τις δράσεις ξένων ηγετών φέρνουν στο φως τα δεκάδες χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα, που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks.

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτονται πιέσεις από αραβικές χώρες για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν, ανησυχίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν και αμερικανικές οδηγίες για κατασκοπεία σε βάρος του ΟΗΕ. Το Wikileaks φαίνεται πως έχει έγγραφα για όλα, και μέσα σε αυτά εμπλέκεται και η Κύπρος, σε ότι αφορά την παρεμπόδιηση της ένταξης της τουρκίας στην ΕΕ.

Εμπλέκουν και την Κύπρο…

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό τα έγγραφα σημειώνουν ότι η Τουρκία ζητούσε μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ. Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε σε Αμερικανό ομόλογο του πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ παρεμποδίζεται από τις αντιρρήσεις, που κρύβουν πολιτικά κίνητρα, αρκετών κρατών-μελών, κυρίως της Κύπρου, της Γαλλίας και της Αυστρίας.

Δεν ανησυχεί το Ιράν

Το Ιράν θεωρεί ότι τα χιλιάδες αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks είναι «άνευ αξίας» και δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις της Τεχεράνης με τις αραβικές χώρες.

«Οι χώρες της περιοχής έχουν όλες φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Αυτός ο θόρυβος δεν θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των χωρών. εν παίρνουμε αυτά τα έγγραφα στα σοβαρά και δεν θα έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις μας», υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τεχεράνη ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Αποφεύγει να επιβεβαιώσει η Γαλλία τις «Wiki-διαρροές» Γάλλων διπλωματών

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «δεν επιβεβαιώνει καμία από τις δηλώσεις που αποδίδονται στις γαλλικές Αρχές και τους Γάλλους διπλωμάτες» στα έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστότοπο Wikileaks. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μπερνάρ Βαλερό, εξέφρασε τη λύπη της γαλλικής κυβέρνησης για τη «σκόπιμη και ανεύθυνη κοινοποίηση της αμερικανικής διπλωματικής αλληλογραφίας», υποστηρίζοντας ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων αποτελεί «πλήγμα για την κυριαρχία των κρατών και το απόρρητο της αλληλογραφίας τους».

Η γαλλική προεδρία δεν αντέδρασε επισήμως στη διαρροή των εγγράφων. Σε ορισμένα από τα τηλεγραφήματα, η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι φέρεται να χαρακτηρίζει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, «εύθικτο και αυταρχικό». Γίνεται επίσης αναφορά σε συνομιλία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Σαρκοζί, Ζαν-Νταβίντ Λεβίτ, με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο. Σε αυτήν ο Λεβίτ φέρεται να χαρακτήρισε «τρελό» τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και άνθρωπο που ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του σε «άλλη Ζιμπάμπουε», ενώ χαρακτηρίζει και «φασιστικό κράτος» το Ιράν.

4 σχόλια:

Akritas είπε...

Δεν είπε αυτό ο Γκόρντον:...ότι εάν η διεθνής κοινότητα μπορούσε να πείσει τα Σκόπια να διοργανώσουν ένα δημοψήφισμα, ώστε η Ελλάδα να εγκαταλείψει την επιμονή της στην αλλαγή των σκοπιανών διαβατηρίων, τότε θα υπήρχε πρόοδος στο θέμα του ονόματος.

Είπε ότι εάν η Διεθνής κοινότητα πείσει τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την θέση τους για δημοψήφισμα, και η Ελλάδα την θέση της περί αλλαγής των διαβατηρίων, τότε μία πρόοδος θα μπορούσε να γίνει.

όλο το κείμενο σε αυτό το λινκ.

Ανώνυμος είπε...

και μέσα σε αυτά εμπλέκεται και η Κύπρος, σε ότι αφορά την παρεμπόδιηση της ένταξης της τουρκίας στην ΕΕ.


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.
ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΥΜΠΑΛΑ,
ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΟΥΝΟΥΧΙΑ .

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ,
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΑΦΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΓΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ.
ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΟΪΔΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΝ ΚΑΙΡΟ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΟΪΔΕΨΕΙΣ ΠΟΛΥΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας αφελής θα πίστευε ότι αυτή η "διαρροή" εγγράφων και τηλεγραφημάτων δεν είναι οργανωμένη από τη CIA.

Δεν πιστεύω ότι είναι χαλκευμένα αλλά είναι μάλλον προσεκτικά διαλεγμένα ποια έγγραφα θα βγούνε προς τα έξω.
Κάποια που να μην αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν τη διπλωματία τους και τα συμφέροντα τους ανά τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Απλη διαπίστωση και συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα στις 0614.
Πάρτε για παράδειγμα τα παρακάτω, έτσι για να διασκεδάσουμε κι εμείς:
Αν διαβάσετε το δημοσίευμα στο Γουίκι λικς θα πιστέψτε ότι,
στα τέλη Ιανουαρίου 2010 με εμπιστευτικό τηλεγράφημα η Αμερ. πρεσβεία ενημέρωνε και επιβεβαίωνε (σε διάφορους αποδέκτες)για πρώτη φορά!!! σχετικά με σχέδια κεμαλικών το 2003 κλπ κλπ.....
Αν ήταν να λειτουργούν έτσι οι μυστικές υπηρεσίες...ζήτω που καήκανε....
Απλά απ' ότι φαίνεται ενημέρωναν για σχετικά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που διέρρευσαν και θα βγαιναν στη δημοσιότητα εκ' μέρους της Τουρκικής πλευράς εκείνο το διάστημα (χωρίς αυτό να αποκλείει ότι σχετικές πληροφορίες δεν είχαν ανακοινωθεί και στο παρελθόν). Τυπική καθημερινή εργασία κάθε διπλ. αντιπροσωπίας, ακόμα και της Ζιμπάμπουε.....
Για του λόγου το αληθές ας δούμε για παράδειγμα σχετικά δημοσιεύματα του Φεβ 2010.....Το λικς το ανακάλυψε το Νοε;;;Φοβερό!

1ο λινκ (10 Φεβ 2010)
http://www.todayszaman.com/news-201138-sledgehammer-documents-authentic-tarafs-altan-tells-military-court.html
Ξεκινάει το άρθρο
"Taraf (Τούρκος εκδότης) in January published the Sledgehammer coup plan, which reportedly aimed to create a political atmosphere suitable for a military takeover in Turkey by carrying out provocative acts in the country¨"
(γρηγορη μτφ. ....με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας στην Τουρκία από το στρατό, σχεδίαζαν προβοκατόρικες ενέργειες εντός της χώρας...)
και συνεχίζει μετά παρακάτω
"According to the Sledgehammer plan, the Turkish Armed Forces (TSK) had a systematic plot to provoke chaos in society by bombing mosques and attacking popular museums with Molotov cocktails." (...να προκαλέσουν χάος στην κοινωνία με επιθέσεις σε τζαμιά....)

Πάμε σε 2ο λινκ της ίδιας περιόδου
news.bbc.co.uk/2/hi/8538484.stm
26 Φεβ 2010)

"Reports of the alleged
"sledgehammer" plot first surfaced in the liberal Taraf newspaper, which said it had discovered documents detailing plans to bomb two Istanbul mosques and provoke Greece into shooting down a Turkish plane over the Aegean Sea."
Δεν μεταφράζω, λέει τα ίδια αλλά απλά εδώ προστέθηκε ως στόχος η Ελλάδα και σενάριο για κατάρριψη Α/Φ ολε!!!!!
Aποφασίστε επιτέλους τι ισχύει, αν ο στόχος ήταν η Τουρκική κοινωνία ή ή Ελλάδα, και πως θα γινόταν η πρόκληση ε ρε γέλια....Εδώ το χασαν λιγο....
3ο λινκ (23 και 26 Φεβ 2010)
"Thirty-one officers, among them seven navy admirals and four army generals, have been charged with conspiring to provoke a military takeover in the months following the AKP's first election victory in 2002" Είναι η σχετική ανάλυση ανταποκριτού του BBC σε άλλο σχόλιο..που πάλι δεν αναφέρει Ελλάδα.....παρότι παραπάνω στο ίδιο σαίτ, ο γάλλος σχολιαστής αναφέρει το σενάριο με το Α/Φ και την επίθεση σε τζαμιά στην Κων/πολη!!!
και σας δίνω εγώ και ένα άλλο λινκ τωρα (2002) αγωγός Μπουργκάς-Αλεξ
http://tetovo1.tripod.com/march/id20.html
Για μαγειρέψτε τώρα ο καθένας με τη φαντασία του....
Εγώ π.χ θα λεγα ότι όλα θα γινόταν για τον αγωγό....αλλά τελικά βρήκαν πιό ευκολες οικονομικά λύσεις...και το ανέβαλαν για αργότερα....
Ίσως τότε οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί του 2004 να μη συνέφεραν οικονομικά της επενδύουσες στην Ελλάδα Αμερ. επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση τέτοιας ενέργειας....
Άλλωστε εκ' του αποτελέσματος βλέπουμε ότι ανέξοδα πέτυχαν τη ματαίωση του αγωγού 6-7 (χε χε) χρόνια μετα!!!!!ολεεε