Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πρέπει να αρθεί η αδικία σε βάρος των Αξ/κων των Ε.Δ.(προερχομένων εξ Υπαξιωματικών).

Δυστυχώς.  οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  συνδικαλισμό και δεν έχουν τρόπο πίεσης και  διεκδίκησης.΄Ομως,είναι άδικο  αυτό που συμβαίνει.
Επρεπε  ΑΜΕΣΩΣ,αφού η Κυβέρνηση είχε πιεσθεί από τους  Συνδικαλιστές της Αστυνομίας και εθέσπισε  την μισθολογική προαγωγή ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ,θα έπρεπε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ,με τροπολογία,να επεκταθεί και στους Αξ/κούς των Ε.Δ.,ιδίας κατηγορίας(εννοώ  εξ Υπαξ/κών).
 
Γνωρίζετε ότι;
1.Οι Υπαξ/κοί του Στρατού-Ναυτικού και Αεροπορίας έχουν την ίδια βαθμολογική και μισθολογική  εξέλιξη με εκείνους τους Υπαξ/κούς της Αστυνομίας,που εισέρχονται στο ΤΕΜΑ(Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθ/νόμων),κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων.
΄Ετσι ένας Σμηνίας,Λοχίας,Κελευστής,από τους μονίμους  της Αεροπορίας,Στρατού και Ναυτικού  εξελίσσεται μέχρι Σμήναρχος,Συντ/ρχης,Πλοίαρχος, και οι της Αστυνομίας μέχρι και Αστυν.Δ/ντές.
 
2.Οι της Αστυνομίας  είχαν καταληκτικό βαθμό  Αστυν.Υποδ/ντή,ενώ της Αεροπορίας κλπ μέχρι Σμηνάρχου,Συνταγματάρχου,Πλοιάρχου.Η εξέλιξη αυτή ,όσον αφορά της Αστυνομίας (τους απο Υπαξ/κούς προερχομένους) ίσχυε μέχρι την  31-7-2008,διότι από την επομένη,δηλ την 1η Αυγ.2008 ίσχυσε ο περίφημος Νόμος Παυλόπουλου (Ν.3686/2008 (ΦΕΚ Α-158/1-8-2008),σύμφωνα με τον οποίον:
" Οι Αστυνόμοι Α΄ (δηλ.Ταγματάρχες,Επισμηναγοί,Πλωτάρχες) καταλαμβανόμενοι  από το όριο ηλικίας ή 35ετίας και αποστρατεύονται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ,προάγονται στον βαθμό του Αστυν.Δ/ντού (δηλ.Συν/ρχου,Σμηνάρχου-Πλοιάρχου).
Οι συγκεκριμένοι Αξ/κοί (δηλ.της Αστυνομίας που αποστρατεύονται   λόγω 35ετίας ή ορίου ηλικίας,λαμβάνουν  μισθολογική προαγωγή ολόκληρο Ταξιάρχου".
 
3.Επομένως,οι  εξ υπαξ/κών Αξ/κοί της Αστυνομίας ,αποστρατευόμενοι λόγω 35ετίας ή ορίου ηλικίας λαμβάνουν ολόκληρη μισθολογική προαγωγή Ταξιάρχου,σε αντίθεση με  τους συναδέλφους των (από Υπαξ/.κξούς προερχομένους) του Στρατού ,Ναυτικού και Αεροπορίας,που  συνταξιοδοτούνται με 2/3 Ταξιάρχου.!!!!
Με απλά λόγια: Οι της Αστυνομίας  Αξ/κοί,ομοιόβαθμοι των Αξ/κων των Ε.Δ.,που προέρχονται από  Υπαξκούς,πλέον  υπερτερούνσυνταξιοδοτικά εκείνων  των Ε.Δ.,κατά 1/3  Ταξιάρχου,αφού πλέον συνταξιοδοτούνται με ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ.!!!!!
  Σημείωση-Διευκρίνιση:Ο παραπάνω Νόμος,έγινε από τον Παυλόπουλο και ισχύει ΜΟΝΟ για την Αστυνομία. Ο Στρατός,δυστυχώς,επί υπουργίας ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ,ΔΕΝ έκανε τίποτε για να εισαγάγει τροπολογία και να  αποδοθεί ισονομία  και στους  Αξ/κούς αυτής της κατηγορίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τέλος,η φυσική ηγεσία των Εν.Δυνάμεων-αν και γνωρίζει τον νόμο και  την προνομιούχο πλέον  θέση των, εξ υπαξ/κών προερχομένων ,Αξ/κών της Αστυνομίας ,ΔΕΝ μερίμνησαν για την άρση της αδικίας.
ΟΥΤΕ βέβαια και οι  Ενώσεις αποστράτων ενδιαφέρθηκαν γι΄αυτούς τους  ανθρώπους για να κινήσουν την διαδικασία,σε συνδυασμό με τον Νόμο Καραμανλή (Ν.3408/4-11-2005 (ΦΕΚ Α-272) να αποκατασταθούν και  να  αναπροσαρμοσθεί η σύνταξή τους σύμφωνα με το ολόκληρο Ταξιάρχου.
 
Παρακαλώ πολύ να αναρτηθεί,ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι  εν ενεργεία και απόστρατοι Αξ/κοί (απο Υπαξκούς προερχομένους) και να  κινηθούν για την αποκατάστασή τους.Αυτή μπορεί να γίνει είτε  πολιτικά ( εισαγωγή τροπολογίας  για  να  προσαρμοσθεί η εξέλιξή τους η μισθολογική-συνταξιοδοτική με εκείνη των συναδέλφων ομοιοβάθμων της Αστυνομίας),είτε νομικά (προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ).Πρέπει να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
.
Ευχαριστώ.
Σωτ.Αθ.Μ.
Λάρισα,5 Δεκ.2010


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να ζητάμε χρήματα από την πατρίδα τώρα που βρίσκετε σε κίνδυνο. Υπομονή μέχρι να κάνει ξαστεριά να γίνετε αγρότες και να συμπληρώσετε το μισθό. Γιατί οι αγρότες τι κάνουν; Εξάλλου σε ποια δικαιοσύνη να απευθυνθώ, βλέπετε να δίνει λύση πουθενά η δικαιοσύνη βλέπετε να παραπονιούνται αυτοί για κάτι; Έχεις δύναμη επιβάλεις το δίκιο σου.
Εκτός και να μου πεις να μαζευτούμε και να κατασκηνώσουμε μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη, σκηνάκια, δουλειά που ξέρουμε καλά, αντιπαραγωγική βέβαια αλλά αυτό το ξέρουμε καλά.
Ένας βολεμένος Ανχης που περνά τέλεια στο χωριό του, εδώ να έρθετε να δείτε πόσο τέλεια είναι και αφήστε να μας κόψουν και άλλα αν είναι για το καλό της πατρίδας.
Κύριε Κοράκη για την Ελλάδα

www.epirus-our-homeland είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το εξ "υπαξιωματικών". Εγώ δηλαδή που τελείωσα ΣΣΕ μέχρι ΑΣΠ με 26ετή υπηρεσία να μην τα διεκδικήσω; Όταν μιλούσα, εν ενεργεία ευρισκόμενος, για συνδικαλισμό, για τον αλήτη τον Τσοβόλα και τον Ανδρέα Παπανδρέου, για την ανάγκη συνδικαλισμού κτλ με χαρακτήριζαν από κομμουνιστή μέχρι και αναρχικό οι συμμαθητές, οπωσδήποτε οι γελοίοι(η γελοία διαδρομή τους αποδεικνύεται καθημερινά) ανώτεροί μου αλλά και πολλοί από τους σήμερα διαμαρτυρόμενους υφισταμένους μου.
Αυτά και πολλά ακόμη μας (σας) περιμένουν.

Ανώνυμος είπε...

Αξιωματικοι εξ υπαξιωματικων....μαλιστα.

Δεν λες και ευχαριστω στον Θεο και σε αυτους που γλυφεις χρονια που εγινες και αξιωματικος με δυο χρονια ''πηδημα'' και τον ενα εκ των δυο ''πηδουσες'' τον πρωτοετη σου για να περασει η ωρα θες τωρα και ''μισθολογικη εξελιξη''.

Να υποθεσω οτι μετα θα ζητησεις να παρεις και τον επομενο βαθμο για να ερθεις στα ισα σου ε?

Και μετα μαλλον θα ''απαιτησεις'' να εισαι και αρχαιοτερος απο τους Αξιωματικους ΑΣΕΙ και μετα απο τον πρωθυπουργο και παει λεγοντας.

Ολες εσεις οι φυρες που μπηκατε στις ΕΔ με εναν τενεκε λαδι και με τον παπα της ενοριας σας πριν απο δεκαετιες ζητατε σημερα τιμες και δοξες ''ανευ κοπων και βασανων''.

Σας εδωσαν το δικαιωμα να εισερχεσθε στο σωμα των Ελληνων Αξιωματικων-->ΛΑΘΟΣ

Σας μειωσαν τον χρονο παραμονης σας στο θεσμο των υπαξ--->ΛΑΘΟΣ

Σας εξομοιωσαν τα πτυχια σας με αυτα ανωτερων εκπαιδευτικων ιδρυματων ΤΕΤΑΡΤΟΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ενω πολλοι απο εσας τοτε δεν ειχατε βγαλει ουτε το γυμνασιο-λυκειο-->ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ

Γαι να δουμε τι αλλο θα παρετε ,ριξτε παλι μαυρο δακρυ και απλωστε τις γλωσσες σας μπας και''τσιμπησετε'' και κανα γαλονι παραπανω να το φορατε και να κοβετε βολτες στα βλαχοχωρια σας...τσοπαναραιοι (εξ υπαξ)

www.epirus-our-homeland είπε...

Δεν κατάλαβες καλά κύριε, αν είσαι συνάδελφος, συνάδελφε αλλά μάλλον δεν είσαι συνάδελφος. Αν απευθύνεσαι σε μένα είσαι μάλλον λάθος. Μήπως σου θίξαμε τον αλήτη τον Τσοβόλα και τον αρχιπροδότη Ανδρέα; Διαφορετικά τέτοιο μένος δεν διακιολογείται. Και η ΣΣΕ είναι τετραετούς φοιτήσεως εδώ και τριανταπέντε χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ της 6 Δεκεμβρίου 2010 4:58 μ.μ. αν είσαι Αξκος εξ ΑΣΕΙ τότε ένα μόνο έχω να πω ....με τέτοια μυαλά φίδι που μας έφαγε όλους ..... τίποτε άλλο

koridalliotis είπε...

Να κάνω μια ερώτηση εγώ που είμαι ένας μικρός Ανθυποπλοίαρχος από ΣΝΔ?
Οι Ενώσεις Αποστράτων (ΣΝΔ, ΣΜΥΝ, ΣΣΕ, ΣΙ, ΣΜΥ κτλ) που είναι πολίτες οι άνθρωποι και δεν έχουν δουλειά με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, δεν μπορούν να κάνουν κάτι για μας τους εν ενεργεία? Να μιλήσουν, να διαμαρτυρηθούν, να κάνουν πορείες και οτιδήποτε τέλος πάντων δεν μπορώ να κάνω εγώ σαν εν ενεργεία Αξιωματικός του ΠΝ? (Με συγχωρείτε αν η ερώτησή μου είναι αφελής, για να μάθω ρωτάω γιατί μου φαίνεται περίεργο.)

Ανώνυμος είπε...

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 4..58
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗς ΜΟΝΑΔΑς ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙς ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑς ΜΑΘΑΜΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ....ΘΕΩΡΙΑ...ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ....ΓΛΥΨΙΜΟ....ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ...ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΙς ΣΧΟΛΕς ΣΑς...4 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΔΥΟ...ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙς ΠΙΟ ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕς ΣΑς...ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩς ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙς ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

@ www.epirus-our-homeland
Ποιος τον χ@ζει και τον τσοβολα και ολους αυτους συναδελφε.
Αυτοι και αλλοι πολλοι εφεραν τις ΕΔ σε τετοιο χαλι.
Οποιος εχει μακρυτερη γλωσσα ''απαιτει'' και κερδιζει και οποιος ματωνει στο τελος βγαινει και μ@λ@κ@ς.
Δεν αναφερομουν στην ΣΣΕ η οποια οντας τεταρτοετους φοιτησεως δεν εχει μετρο συγκρισης με τα ΑΣΣΥ.
Ας μην ξεχναμε ολοι οτι τα ΑΣΣΥ ειναι αλλο ενα λαμπρο εφευρημα των πολιτικων αυτης της χωρας.

@ 6 Δεκεμβρίου 2010 6:48 μ.μ
Τα μυαλα μου ειναι μια χαρα και εσυ δεν βλεπεις το δασος μπροστα σου.
Ολοι απαιτουν εχουν δεν εχουν ουσιαστικα προσοντα και στο τελος βγαινουν και οι αδικημενοι της υποθεσης.

Ριξε μια ματια στους συγχρονους Ευρωπαικους στρατους απο πλευρας δομης διοικησης μπας και μαθεις και τιποτα και μετα ελα να με πεις και τρελο και οτι αλλο θες.

Εχουμε την παγκοσμια αποκλειστικοτητα σαν ΕΔ στην μπανανια μας σε πανσπερμια προελευσεων Αξιωματικων και ο καθενας ζηταει τα δικα του συμφεροντα αγνοωντας και απαξιωνοντας τους κοπους των αλλων.

ΟΛΟΙ ζητουν αλλα το θεμα ειναι ποσοι πραγματικα ειναι αυτοι που προσφερουν?
Και ποια ειναι αυτα τα φοβερα αντικειμενικα κριτηρια που αποδυκνυουν του λογου το αληθες?

Ποσοι ειναι αυτοι που κλαιγονται μεσα απο ενα γραφειο και ποσοι απο αυτους ματωνουν ακομα και σημερα τα γονατα τους σε ασκησεις?

Αλλα ξεχασα ειναι πλεον Αξιωματικοι και τους εχουν παρει και τα χρονια...που να τρεχουν τωρα.

Ποσοι απο αυτους εχουν τα απαραιτητα εφοδια και τα ουσιαστικα προσοντα για να μπορεσουν να ασκησουν διοικηση και απο που προκυπτει αυτο?
Απο τα χρονια υπηρεσιας μηπως η απο το οτι γινονται καποια στιγμη Αξιωματικοι και αρα απεκτησαν ως δια μαγειας και τις απαραιτητες γνωσεις και ικανοτητες?

Σκεψου και τα ξαναλεμε..εκτος και αν εισαι ''εξ υπαξιωματικων'' που λεει και ο ποιητης παραπανω οποτε μην κανεις τον κοπο

Ανώνυμος είπε...

@ www.epirus-our-homeland
Ποιος τον χ@ζει και τον τσοβολα και ολους αυτους συναδελφε.
Αυτοι και αλλοι πολλοι εφεραν τις ΕΔ σε τετοιο χαλι.
Οποιος εχει μακρυτερη γλωσσα ''απαιτει'' και κερδιζει και οποιος ματωνει στο τελος βγαινει και μ@λ@κ@ς.
Δεν αναφερομουν στην ΣΣΕ η οποια οντας τεταρτοετους φοιτησεως δεν εχει μετρο συγκρισης με τα ΑΣΣΥ.
Ας μην ξεχναμε ολοι οτι τα ΑΣΣΥ ειναι αλλο ενα λαμπρο εφευρημα των πολιτικων αυτης της χωρας.

Ανώνυμος είπε...

Προς 6 Δεκεμβρίου 2010 10:31 μ.μ.
Μπες και εσυ αγορι μου τεσσερα χρονακια μεσα και θα αναλαβω εγω προσωπικα να σου αλλαξω την αποψη περι χουντας και αδεσποτων
Αλλα ΜΠΕΣ πρωτα
Κλαψε τωρα μπας και γινεις και εσυ κλαδαρχης απο κλητηρας

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΕΒΓΑΙΝΑ ..ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΘΑ ΒΓΩ....ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙς ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙς ΤΟΥς ΠΡΩΤΟΕΤΕΙς ΤΩΝ ΠΡΟΤΟΕΤΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ...ΕΜΕΝΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΜΟΥ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΟ Π....ΑΚΙ ΤΟΥ....ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ...ΓΛΥΨΙΜΟ....ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ??

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε σειρά!!! 11.24 μμ
Αντε γιατί όλοι οι κομπλεξικοί με τα γαλόνια μας τα έχουν ...πρήξει τόσα χρόνια.
ευτυχώς που υπάρχουν και μερικά πολυ καλά παιδιά αναμεσά τους, αλλιώς αν περιμέναμε να κανουμε στρατό με τα σούργελα, ζήτω που καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Μήν ασχολείσαι με τους ΑΣΣΥ συνάδελφε καμμένοι απο χέρι είναι και φυσάν και το γιαούρτι τώρα.
Μια ζωή φαντάροι στην νοοτροπία

Ανώνυμος είπε...

Που`σαι 7 Δεκεμβρίου 2010 12:23 π.μ... τράβα αύριο καμάρι μου να πεις τον διοικητή σου σούργελο να σου δώσει τα γόνατα στα χέρια και μετά ελα να γράψεις εδω μέσα πόσο αδικημένος είσαι
Α και που`σαι αν περιμέναμε να κάνουμε στρατό με τύπους σαν εσένα τώρα θα μιλάγαμε τούρκικα και θα γιορτάζαμε το ραμαζάνι

koridalliotis είπε...

Είναι πολύ κρίμα που τσακωνόμαστε μεταξύ μας...
Εγώ Ανθυποπλοίαρχος από ΣΝΔ είμαι, αλλά ρε παιδιά, και εγώ και ο ΠΥ, και ο ΕΜΘ, και ο ΕΠ.ΟΠ. οικογένεια με παιδιά έχουμε, και τα παιδιά όλων μας έχουν στόματα.
Ενώ πρέπει να δούμε πώς θα τα θρέψουμε αντί να τα τρώει ο κ@ριόλης ο Πάγκαλος και ο κ@ριόλης ο Καραμανλής, τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το αν οι ΠΝ ή οι ΠΥ είναι..."καλύτεροι"! (Θεέ μου, στο σχολείο τα κάναμε αυτά, αγόρια-κορίτσια!)
Σοβαρευτείτε κύριοι...
Ας τσακωθούμε όλοι μαζί με τους π*ύστηδες που μας πίνουνε το αίμα, και όχι μεταξύ μας, αμαρτία...
koridalliotis

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε κουραδομαγκα ανωνυμε (6 Δεκεμβρίου 2010 4:58 μ.μ.)τα 2 χρονια επιπλεον "πηδημα" που φαγαμε του λογου μας στη μεγαλη των καραβαναδων σχολη με το σκαρπινακι μας,τις γραβατουλες μας,το υπερ ενισχυμενο φαγακι μας στις σουπερ εγκαταστασεις μας, τα απανωτα Π.Σ.Κ.μας στην πρωτευουσα κλπ ,δεν ισοδυναμουν με αλλα 19 και πλεον χρονια που εκαναν οι "αλλοι" σε μοναδες εκστρατειας, με δεκαπλασιες συνολικα "υπηρεσιες" (και τι υπηρεσιες) απο μας, εκτελωντας διαταγες απο κατι μαλακες σαν κι εσενα, κανοντας ασκησεις τρεχοντας κι οχι καθημενοι οπως αλλοι, ξαπλωμενοι τα βραδια στη λασπη και στο κρυο και οχι στο κρεβατακι και στη θερμαινομενη σκηνη μας, ξενυκτωντας (εκεινοι)με τους κληρωτους προσπαθωντας πολλες φορες να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα "δικα μας"??? επειδη μας εκπλησει η αποψη σου περι του θεματος πες μας σε παρακαλουμε συνοπτικα αλλα επωνυμα και τη γνωμη σου περι του θεσμου των ΔΕΑ, των ΕΜΘ, των ΕΠΟΠ, των ΟΒΑ, των κληρωτων, ολων δηλαδη των αλλων αποβρασματων του στρατευματος. Στη συνεχεια, αφου ξεκαβαλησεις το καλαμι, κανε χαρακιρι καρφωνοντας το στην κωλ...ρα σου!

Ανώνυμος είπε...

12.48
ΕΥΤΥΧΩΣ που με κάποια σούργελα σαν εσένα δεν μιλάμε ακόμη. Εδώ οι Τούρκοι ρε μαλάκα κάνουν βόλτες πάνω από την Αθήνα!!!! Όσο για τα γόνατα τα δικά σας έχουν σπάσει μαζί με την μεσούλα σας από τις ....επικύψωεις για ένα βαθμουλάκο.ΣΤΥΑ ΔΎΝΑΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΑΚΟ ΜΟΥ 4..58...ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ? Η ΠΝΙΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΛΟΧ..Α ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ? ΜΠΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ..ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΑ ΓΑΛΟΝΑΚΙ..ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ? ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙς ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ...ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΟΥ...ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΠΩς ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ....ΚΑΛΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ...ΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Τελικα απο τα γραφομενα σας ειναι πασιφανες ποιο ειναι το επιπεδο σας ολοι εσεις οι ''εξ υπαξιωματικων''.Οταν ερχεστε συνεχεια και μας κλαιγεστε να παρετε και εσεις μια θεσουλα σε ενα γραφειο γιατι ''κουραστηκατε'' απο τις πολλες ασκησεις και τα σκηνακια τοτε καλα ειναι?

Οταν 26 χρονων επιλοχιας σε κρεμαει και βγαινει ΕΥ επιτηδες επειδη στραβωσε που δεν πηρε αδεια εν μεσω προετοιμασιας για ασκηση λοχου τοτε που ειναι το επιπεδο και η πειθαρχια που διδασκεστε?
Εχετε καταντησει χειροτεροι και απο φανταροι.
Ακομα και τα εποπια κοντευουν να σας ξεπερασουν.
Ποιο πολυ στηριζομαι σε αυτους παρα σε εσας που ''παλιωνετε'' και κουραζεστε τοσο ευκολα και μονο να απαιτειτε ξερετε
Στρωθειτε πρωτα για δουλεια και μετα ζητηστε ηθικες και μισθολογικες αμοιβες κακομαθημενοι

Ανώνυμος είπε...

Για τον 3.38
Αξιωματικάρα
Συγχαρητήρια για το δικό σου επίπεδο. Και το ξέρεις ότι το λούκι δεν το τραβάτε εσείς τα τεμπελόσκυλα που σε κάθε άσκηση κοιτάτε πρώτα να τακτοποίσετε τον κώλο σας και να χρησιμοποιήσετε τον προσωπικό σας ...ιπποκόμο για το σερβίρισμα όπως στα ξενοδοχεία 5 αστέρων και μετά κορδώνεστε σαν τα τσουτσούνια ότι βγάλατε άσκηση.!!!
Όσο για τα Γραφεία δεν νομίζω να τα φέρατε από τα σπίτια σας κακομαθημένοι καραβανάδες που λιώνετε τον κώλο σας στην καρέκλα και δεν πάτε για κατούρημα μη τυχόν και σας την πάρουν και μιλάτε και για προσφορά. Ευτυχώς που σας βλέπουμε πλέον, κάθε χρόνο την εποχή των κρίσεων να εξευτελίζεστε και να παρακαλάτε για την εξέλιξη σας!!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 6/12/10 4:58 γιατί βγάζεις τη χολή σου.Σε λυπάμαι πραγματικά και λυπάμαι που ήσουν ή εισαι Αξκός αν εισαι τελικά.Αυτό είναι το επίπεδό σου;Kαλά οι άλλοι είναι τσοπαναραίοι,εσύ τι εισαι ρε μακάκα που το κόμπλεξ σου ειναι ολοφάνερο;Tελικά κατάλαβες τι ζήτησε ο συντάξας: Απλά ζήτησε κινητοποποίηση για εναρμόνιση με τους αντιστοίχους της Ελλ.Αστυνομίας. Που βλέπεις το άτοπο; Αλήθεια μπορείς να μας πεις πόσους Στρατηγούς έχει η μικρή μας Χώρα; και πόσους έχουν οι Μεγάλες Δυνάμεις (συμπεριλαμβανομένων των Αποστράτων) και μήπως οι περισσότεροι απ αυτούς γίνονται επειδή έχουν ευκαμπτη μέση και όχι μόνο; Δεν γνωρίζεις οτι στον κύκλο των Αποστράτων η έκφραση Στρατηγέ πλέον είναι περιπαιχτική για να μη πώ ειρωνική; Βγές και λίγο έξω απ το σπίτι σου ,απ τα ΣΟΑ, απ τις Λέσχες,απ τα ΚΑΑΥ να δεις τι γίνεται ρεεεεεεεεε
Τέτοια βλέπουν οι.... Πάγκαλοι και τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση γιατί επιτυγχάνουν το σκοπό τους χωρίς κόπο και μεγάλη προσπάθεια.
Ειμαι απόφοιτος ΣΜΥ η οποια λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια με εισαγωγικές εξετάσεις, κάτι αντίστοιχο με τη ΣΣΕ.Αν θέλεις να συζητήσουμε για τον τρόπο εισαγωγής πριν την ενταξή των στις Πανελλήνιες, όποτε θέλεις ευχαρίστως,αλλά πιστεψέ με δεν θα τόθελες.
Εχω υπηρετήσει:
-Στη ΣΣΕ σαν Αξκός για αρκετό διάστημα και έχω προσωπική επίγνωση.......
-Στο ΓΕΣ αρκετά χρόνια για να διαπιστώσω οτι η πλειονότητα υμών όταν απεστρατεύετο δικαίως ή αδίκως ,αμέσως προσέφευγε στο πολιτικό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να δικαιωθεί οταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Και πράγματι ερχόταν η δικαίωση και ο Στρατηγός πλέον τά παιρνε χοντρά ,επανερχόταν και έπιανε μια θέση.... κατωτέρου Αξκού,(εγώ προσωπικά απαξιούσα τέτοια θέση) ,αρκεί να ικανοποιήσει το ψώνιο του.Αν αμφιβάλεις μπορείς να δεις όλες τις μεθοδευμένες δικογραφίες των ΕΔΕ για τη διαγραφή των δυσμενών αξιολογήσεων ,και τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ,πριν μερικά χρόνια.
-Εκπαιδευτής νέων Ανθλγών ΣΣΕ
- Διοικητής σε Μονάδα ως Ανώτερος Αξκός και είχα αριστη συνεργασία με όλους τους Αξκούς και με τους αντίστοιχους της ΣΣΕ και αυτό γιατί δεν ήμουν πορωμένος κύριε 4,58,σαν και του λόγου σου. Σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν και σκάρτοι ΄και βεβαίως να δεχτώ οτι οι περισσότεροι δεν ειναι προέλευσης ΑΕΙ. Αυτό τι σημαίνει; Αυτή η οποια πρωτοτυπία του Ελληνικού Στρατού όπως αφήνεται να ενοηθεί από άλλον σχολιαστή δεν σας προβληματίζει καθόλου; Μήπως έγινε και εξακολουθεί να γίνεται για να καλύπτει τις αδυναμίες άλλων; Ο νοών νοήτω.
ΔΕν σας προβληματίζει το γεγονός οτι σήμερα υπάρχουν μαθητές και κυρίως μαθήτριες ΣΜΥ με υψηλότερη βαθμολογία ορισμένων εκ των Ευέλπιδων στα Οπλα στις Πανελλήνιες.
Και κάτι άλλο και τελειώνω :
Mετά την μεταπολίτευση που απαξιώθηκε ο θεσμός των Αξκών ,αρκετοί σπουδαστές των Ανωτάτων Στρ Σχολών ήταν μαθητές χαμηλής βαθμολογίας.(τούτο βεβαια δεν σημαίνει οτι πολλοί εξ αυτών δεν έγιναν αριστοι Αξκοί). Ασε λοιπόν τις μπούρδες για λαδώματα κλπ σου τα επιστρέφω.
Ενας Αποστρατος απόφοιτος ΣΜΥ
(με πολλούς φίλους αποφοίτους ΣΣΕ)