Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Είναι γεγονός ότι η Πατρίδα μας διέρχεται μία πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση, κυρίως όμως κρίση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, με αποτέλεσμα τη βίαιη ανατροπή μίας σειράς δικαιωμάτων (κοινωνικών, εθνικών, οικονομικών, εργασιακών, πρόνοιας, κλπ), στο βωμό του εξωτερικού δανεισμού. Δεν υποτιμάμε τη σοβαρότητα των προβλημάτων, ούτε όμως ξεχνάμε ποιοί και πώς μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Δεν είμαστε ενάντιοι σε όποια προσπάθεια στήριξης της χώρας για έξοδο από την κρίση, αρκεί αυτή να μην εξαθλιώνει την ατομική και κοινωνική υπόστασή μας, καθόσον ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Συντάγματος.

Αυτή η κρίση έπληξε όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες της πατρίδας μας, με ιδιαίτερη όμως σφοδρότητα την οικογένεια των στρατιωτικών (εν ενεργεία και εν αποστρατεία), τη μοναδική ομάδα που στερείται συνδικαλιστικών οργάνων και δικαιωμάτων. Η συντεταγμένη Πολιτεία όφειλε να μεριμνά από μόνη της για τη διασφάλιση του σεβασμού και των δικαιωμάτων των στρατιωτικών, ώστε αυτοί απερίσπαστοι να επιτελούν την υψηλή αποστολή τους και να συνεχίζουν ν’ απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, με λύπη διαπιστώνουμε ότι παράγοντες του πολιτικού βίου της χώρας μας αλλά και διάφορα κέντρα εξουσίας, εκδηλώνουν απροκάλυπτα την πρόθεση τους, για απαξίωση των στρατιωτικών στην κοινή γνώμη και υποβάθμιση του ρόλου και του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήττοντας έτσι το ηθικό των εν ενεργεία στελεχών και το αξιόμαχο των Ε.Δ. της χώρας.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές και πεπεισμένοι πλέον ότι τα υπάρχοντα θεσμικά όργανα δεν ανταποκρίθηκαν ως όφειλαν στις υποχρεώσεις τους, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων μας και στην προάσπιση της αξιοπρέπειάς μας, κατέστη επιτακτική η ανάγκη της ίδρυσης ενός σύγχρονου και δυναμικού οργάνου πανελλήνιας εμβέλειας που να εκπροσωπεί αμιγώς τα συμφέροντα όλων των στελεχών του Στρατού και ταυτόχρονα να συντονίζει την πληθώρα των υπαρχόντων πρωτοβάθμιων οργάνων (Συνδέσμων κλπ.).

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το κίνητρο και την κύρια αιτία για την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ.), μία κίνηση που αναγνωρίστηκε ως επιτακτική αναγκαιότητα, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων φορέων αποστράτων του Στρατού (Συνδέσμων Όπλων-Σωμάτων-Παραγωγικών Σχολών, Λεσχών κλπ), τον Ιούνιο του 2010, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, που ιδρύθηκε την 21η Δεκεμβρίου 2010, είναι ένα αδέσμευτο και ανεξάρτητο δευτεροβάθμιο όργανο, με πρωταρχικό σκοπό τη συντονισμένη δράση και συνεργασία των φορέων-μελών (Συνδέσμων, Ενώσεων, Λεσχών, Ομοσπονδιών, κλπ.), για τη μαχητική διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων των στελεχών του Στρατού Ξηράς, ανεξαρτήτως προέλευσης και για τη σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών και ηθικών αξιών, χωρίς κομματικές προσεγγίσεις ή εξαρτήσεις. Στους στόχους της Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

* η διασφάλιση και προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας των στελεχών,
* η στήριξη των οικογενειών των εκλιπόντων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών,
* η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων και η υπεράσπιση των αξιών και θεμελιωδών ελευθεριών των εν ενεργεία στελεχών,
* η κατοχύρωση και βελτίωση των δικαιωμάτων ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης όλων των μελών, με ιδιαίτερη έμφαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία,
* η διασφάλιση της ορθής, δίκαιης και ανταποδοτικής λειτουργίας του Μ.Τ.Σ. και του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Μέλη της Ομοσπονδίας δύνανται να γίνουν, διατηρώντας την απόλυτη αυτοτέλειά τους, όλοι οι Σύνδεσμοι (Όπλων – Σωμάτων - Αποφοίτων παραγωγικών Στρατιωτικών Σχολών - Αποφοίτων ΣΕΘΑ -Οικογενειών εκλιπόντων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών), Λέσχες (Αεροπορίας Στρατού - Καταδρομών), Ενώσεις (Αξιωματικών – Υπαξιωματικών - ΕΠΟΠ), καθώς και Ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι, Ενώσεις, στις οποίες συμμετέχουν Στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Θεμελιώδης αρχή ίδρυσης και λειτουργίας της Π.Ο.Σ. είναι η «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ». Όραμά μας, μέσα από την απολεσθείσα αλληλεγγύη της κοινωνίας μας και τη διαφαινόμενη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, είναι να αναβλύσει και να αναδειχθεί η συλλογική προσπάθεια και αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας. Στις προθέσεις μας επίσης είναι να συνεργασθούμε με οποιονδήποτε φορέα, ο οποίος δραστηριοποιείται στην υπεράσπιση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, ιδιαίτερα με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), της οποίας το θεσμικό ρόλο σεβόμαστε και επιθυμούμε την αναβάθμισή του.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πρωτοβάθμιους Φορείς που περιλαμβάνουν Στελέχη του Στρατού, να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αυξήσουμε τη διεκδικητική μας δύναμη. Η προέλευση, η ομοιογένεια και οι κοινοί στόχοι μας, αποτελούν τη βάση της όλης προσπάθειας και τα εχέγγυα της επιτυχίας. Πιστοί στη συνταγματική νομιμότητα, στις πανανθρώπινες αξίες και στους δημοκρατικούς θεσμούς, χρειαζόμαστε όλους τους πρωτοβάθμιους φορείς του Σ.Ξ., για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας, αλλά και την υπόσταση του θεσμού που υπηρετήσαμε επί δεκαετίες.

Η προσπάθεια απαξίωσης των στρατιωτικών στην κοινή γνώμη, το διακύβευμα της Εθνικής μας κυριαρχίας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η περικοπή των δώρων, η προοπτική περικοπής ή αναστολής καταβολής του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. και του Β.Ε.Α., οι συνεχείς περιορισμοί στην ιατρό-φαρμακευτική περίθαλψη και μία σειρά πράξεων που θίγουν τις αξίες μας και τα δικαιώματά μας, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και παθητικούς. Εμείς τα ε.α. στελέχη του Σ.Ξ., είμαστε πλέον αποφασισμένοι να αναζητήσουμε μέσω της Π.Ο.Σ., νέες μεθόδους έκφρασης, δράσης, διεκδίκησης και κινητοποιήσεων.

Όλοι μας πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα οργής, αγανάκτησης αλλά και αντίστασης με αγωνιστικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, με τη βεβαιότητα ότι θα περισώσουμε ότι απέμεινε και θ’ αποκαταστήσουμε ότι απωλέσθηκε, για να το παραδώσουμε στους επερχόμενους. Γαλουχηθήκαμε να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ και θα το επαναλάβουμε, για να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Το οφείλουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν στο καθήκον, το οφείλουμε στους νεότερους για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον με ελπίδα και προοπτική.

Αθήνα 26 Ιανουαρίου 2011

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.

α. Πρόεδρος : Βασίλειος Νικολόπουλος, Ταξχος ε.α.

β. Α’ Αντιπρόεδρος : Ιωάννης Μυτιληναίος, Αντγος ε.α.

Β’ Αντιπρόεδρος : Ανδρέας Ευαγγελίδης, Υπτγος ε.α.

Γ’ Αντιπρόεδρος : Δημήτριος Σπυρίδων, Αντγος ε.α.

γ. Γενικός Γραμματέας: Κοσμάς Βασιλειάδης, Σχης ε.α.

δ. Αναπληρωτής Γ. Γ.: Άγγελος Αθανασίου, Ταξχος ε.α.

ε. Ταμίας : Γεώργιος Σουλιώτης, Ανθλγός ε.α.

στ. Μέλη: Ιωάννης Στούρας, Υπτγος ε.α.

Αχιλλέας Γεωργίου, Ταξχος ε.α.

Παναγιώτης Ψυχογιός, Αντγος ε.α.

Δημήτριος Κατσούλης, Ταξχος ε.α. (Δημοσίων σχέσεων)

Χαράλαμπος Ραπτόπουλος, Ταξχος ε.α. (Τμήμα Πληροφορικής)

Εκπρόσωπος Τύπου: Δημήτριος Τσιλινίκος, Ταξχος ε.α.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ!
ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ!
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
ΞΕΤΡΥΠΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΣΚΑ.
ΑΡΓΗΣΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΛΙΓΑΚΙ
ΑΛΛΑ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...
ΤΩΡΑ ΓΕΜΣΑΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ...
ΟΙΔΗΜΟΝΕΣ!
ΗΓΗΤΩΡΕΣ! ΗΓΕΤΕΣ!
ΑΝΔΡΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ, ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ, ΙΚΑΝΟΙ! ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!
ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ.
ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΝΑ ΠΕΡΙΣΏΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ...ΤΙΜΗ!
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!
ΤΟ ΜΤΣ ΤΟ ΒΕΑ!
ΟΛΑ!
ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ!
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ ΡΕ!
ΟΥΤΕ ΣΩΤΗΡΙΑ!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΣΑΣ.
Η ΤΡΟΙΚΑ! Ο ΣΕΒ!
ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ! ΚΑΙ ΣΑΦΕΙΣ!
ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΤΕ.!
ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ.
ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!
ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ (ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ...ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ) ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ!ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ!
ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ????

Ανώνυμος είπε...

705 AN DEN SE AFORA TO THEMA KATSE AP EJW. AN GOYSTAREIS OSA LES PROBLIMA SOY. SIGOYRO EINAI PANTWS PWS SE OPOIODIPOTE THETIKO THA PERASEIS PRWTOS AP TO TAMEIO. APAGOREYTIKES KAI EIRWNIKES ANAKOINWSEIS PARAPEMPOYN AP EYTHEIAS [I] SE EMBIO XARAKTIRA TOY MAKARITI EYGENIOY SPATHARI [I] SE PROVOC...... KATA TA LOIPA TIL KAI DIEYTHYNSEIS EPIKOINWNIAS TIS OMOSPONDIAS ANAMENONTAI. KALIMERA S OLOYS KAI KALINYXTA 705. yg. SIGOYRA DEN EXEIS KAMMIA SXESI ME EN.DYNAMEIS ALLA PAIZEIS ROLO. AP TI LEJI [KARABANES] STO KEIMENO SOY FANERWTHIKES.[PONIROYLI] ANTE GEIA.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗς ΙΔΡΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΥ- ΕΝΩΣΗΣ ΚΛΠ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΓΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ"; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ, ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΑΕΔ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΕΔ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΑΚΙΣ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΑΕΔ; ΠΟΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ , ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ; ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΜΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ Η ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ;
Ενας "εν ενεργεία" ανώτερος - απογοητευμένος αξιωματικός

Ανώνυμος είπε...

31 Ιανουαρίου 2011 10:01 π.μ.
EXEIS DIKIO
ΙΣΩΣ PARAFERUIKA LIGO GIATI UYMHUHKA TA ... PLOYSIA BIOGRAFIKA (KYRIOLEKTIKA KAI METAFORIKA) KAPOIVN APO TO PROEDREIO.
GIA TO SYXVREMENO SPAUARH POY ANAFEREIS KAI EDV EXEIS DIKIO :ME ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ
TA SXOLIA SYNHUVS EINAI ANALOGA TOY KEIMENOY THS ANARTYSHS
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
ALLO KARABANES ALLO KARABANADES AN KAI TIPOTA APO TA DYO DEN EINAI NTROPH
SΕ PARAKALV OTAN UA ERUEI H VRA TOY TAMEIOY GIA EISPRAJEIS EIDOPOIHSΕ ME NA PIASV PRVTOS UESH MH KSEXASTV.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη βρε παιδιά κανένας κάτω από ταξίαρχος? Από αυτό φαίνετε πόσο αντικειμενικοί είστε. Βάλτε και κανέναν κατώτερο έτσι για τα μάτια του κόσμου .Εκτός και αν τους θεωρείτε μόνο ψηφοδότες

Ανώνυμος είπε...

Έχω ορισμένες παρατηρήσεις:
1.Ο τίτλος Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ.)παραπέμπει σε εν ενεργεία,ενώ από ότι φαίνεται από τη διοίκηση αφορά αποστράτους. Επομένως πρέπει να γίνει σχετική αναφορά στον τίτλο (π.χ. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών-ΠΟΑΣ).
2. Οι Ομοσπονδίες, ως δευτεροβάθμια όργανα, συγκροτούνται από πρωτοβάθμιες Ενώσεις. Επομένως μέλη της δεν μπορεί να είναι άλλες Ομοσπονδίες.Δύο Ομοσπονδίες μπορεί να συγκροτήσουν Συνομοσπονδία, ως τριτοβάθμιο σωματείο.

Ανώνυμος είπε...

Ομοσπονδια και πρασινα αλογα!!!Στην Ελλαδα ειμαστε και οπως θελουμε λεγομαστε!!!Ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε!!!Δεν θελουμε με τιποτα να μας εκπροσωπουν μια χουφτα αποστρατων Στρατηγων και Ταξιαρχων!!!
Αντερ παιξτε κανενα ταβλ ιστο καφενειο και μη μας το παιζετε σωτηρες!!Αρκετα χροναι σας τρωμε στη μαπα σαν Εν ενεργεια!!!Να σας τρωμε στη μαπα και σαν αποστρατοι;


Ενας αποστρατος Ανθστης Ε.Μ.Θ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ?

Comandante R.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕ ΑΝΘΣΤΗ ΕΜΘ,ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ) ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΔ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΒΛΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Comandante R.

Ανώνυμος είπε...

Comandante R. Με όλο το σεβασμό:
Πότε είχαν συνοχή τα στελέχη;
Που την είδες εσύ και εγώ τριάντα χρόνια δεν πρόσεξα τίποτα;
Πότε διεκδικήσαμε οργανωμένα το παραμικρό;
Πότε συζήτησαν τα κοινά προβλήματα ο επιλοχίας πχ με τον ταγματάρχη σαν επαγγελματίες που έχουν ισότιμο λόγο για θέματα που τους αφορούν;
Ποτέ δε μας το επέτρεψαν!
Ποτέ δε το επιδιώξαμε!
Χανόμαστε σε μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, πονηρές δεοντολογίες, βαθμούς ,καθήκοντα και δε βλέπαμε την τύφλα μας.
Και τώρα οι ίδιοι που που αδρανούσαν όταν μπορούσαν λόγω βαθμού, θέλουν να αγωνισθούν τώρα που δεν μπορούν.
‘Η εμάς κοροϊδεύουν ή τους εαυτούς τους. Μάλλον το πρώτο συμβαίνει.
Δεν είναι παράξενο και οι νυν ηγεσία μας όταν με το καλό αποστρατευτούν να διεκδικήσουν προεδριλίκια για να αγωνιστούν για τα συμφέροντα του κλάδου,
Ας μας αφήσουν λοιπόν ήσυχους.

Pathfinder είπε...

kante oti thelete ,to paixnidi einai xameno kai apo tin arxi propolimeno,oi parapano kurioi taksiarxoi kai stratigoi den itan ikanoi na pane mprosta to strateuma kai tha to kanoun tora...lipame.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα που τίθεται στους περισσότερους σχολιαστές είναι:
-Δεν μας αρέσει που επιτέλους υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να ασχοληθούν (χωρίς προσωπικά ωφέλη) για τη διεκδίκηση των συμφερόντων μας;; ακόμη και εάν οι ενώσεις είναι περισσότερες απ' ότι θα έπρεπε;;
-Υπάρχει κάποιο απαγορευτικό στοιχείο για τη διεκδίκηση συμμετοχής στα προεδρεία ατόμων με μικρότερο βαθμό;
-Μήπως οι οργανώσεις που προηγήθηκαν στην οργάνωσή τους βιάστηκαν;;

Νομίζω ότι η παρούσα καλύπτει πλήρως το ομοσπονδιακό κενό σε πανελήνιο επίπεδο και μας εκπροσωπεί όλους μέσα από τις ενώσεις που υπάρχουν και στις οποίες οι περισσότεροι ήδη ανήκουμε.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται γκρίνια αλλά εργασία και δυναμική παρέμβαση σε όλους τους τομείς.
Καλή επιτυχία συνάδελφοι.

Pathfinder είπε...

mia zoi endiaferonte gia to prosopiko tous ofelos tora tha laksoun autoi oi anthropoi,apla opos einai i ergatopateres stous idiotikous ipalilous etsi theloun na ginoun kai autoi(ergatopateres)

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι οτι ορισμένοι συνάδελφοι γκρινιάζουν και καταφέρονται κατά του προσωρινού ΔΣ αδικα. Ισως δεν έχουν αντιληφθεί οτι η ΠΟΣ δεν απευθύνεται σε μεμονωμένα μέλη αλλά σε όλους τους υφιστάμενους σήμερα συνδέσμους,Λέσχες κλπ.Προς τί λοιπόν η γκρίνια;Τα συμβούλια των διαφόρων ενώσεων θα αποφασίσουν αν θέλουν να γίνουν μέλη,ή οχι.Οπως και νάχει το πράγμα,είναι υγειές το οτι υπάρχουν συνάδελφοι που προτίθενται να αγωνιστούν οχι όμως εκ του καναπέως.Στο κάτω κάτω
δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε γιατί ήδη ..... του χάσαμε του κουρμί πατριώτ.

Απόστρατος Ανχης (ΤΧ)