Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΑΑΣ ΚΑΙ ΝΙΜΤΣ

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ "ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ" ΤΗΝ ΝΥΝ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΤΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ (ΒΟΥΛΗ).

Κύριοι, αγαπητοί συναδελφοι
Με το νέο νομοσχέδιο το οποίο προωθείται και στο άρθρο 43 παρ 9 και 10 αναφέρεται στο ΝΙΜΙΤΣ, μερικώς δίνεται λύση στα προβλήματα του ιδρύματος με την ανάληψη της μισθοσίας του προσωπικού, ύψους 30 εκ. ¤, από τον κρατικό προυπολογισμό, έναντι των 14 εκ ¤ κρατικής επιχορήγησης που ελάμβανε μέχρι σήμερα, όπως αναλυτικά φαίνεται στο επισυναπτόμενο απόσπασμα.
Όμως πρέπει να διερευνηθεί τι γίνεται με τους διορισθέντες μετά το 1994.

Παρά το θετικό αυτού, με την παράγραφο 10 που παύει η καταβολή από την αεροπορία της σχετικής κράτησης προς το ΝΙΜΙΤΣ και η μεταφορά αυτής προς το ΜΤΑ δημιουργείται πρόβλημα ισότητας και αναλογικότητας μεταξύ των στελεχών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθόσον οι ε.ε συνάδελφοι μας του ΣΞ και του Ναυτικού υπόκεινται σε κρατήσεις για το ΝΙΜΙΤΣ και το ΝΝΑ, τις οποίες δεν καρπούνται τα αντίστοιχα Μετοχικά Ταμεία, όπως καθαρά αναφέρεται στη διάταξη 10 για την αεροπορία. Αναλυτικότερα τα στελέχη του ΣΞ και του Ναυτικού καταβάλλουν επιπρόσθετες κρατήσεις, πέραν αυτών του νόμου 2294 για την περίθαλψή τους, ενώ τα στελέχη της αεροπορίας καλύπτονται από το 251, άνευ επιπλέον επιβαρύνσεων.

Στο πλαίσιο της ισότητας και αναλογικότητας μεταξύ των στελεχών των ΕΔ, προτείνω την κατάθεση πρότασης ώστε η αντίστοιχη κράτηση των ε.ε στελεχών ΣΞ και ΠΝ να μεταφέρονται στα αντίστοιχα Μετοχικά Ταμεία ή προτιμότερο στα ΕΚΟΕΜ. Δηλαδή η παράγραφος αυτή να επεκταθεί για όλους τους κλάδους και αντί για τα ΜΤ οι σχετικές κρατήσεις να μεταφερθούν προς τα ΕΚΟΕΜ.
Η πρόταση δεν έχει οικονομικές επιπτώσεις για το κρατικό προυπολογισμό και πιθανόν αν υποστηριχθεί από άλλα κόματα να περάσει. ¶λλως αμέσως μετά τη ψήφισή του να προσβληθεί η συνταγματικότητά του για λόγους ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Θα εκτιμούσα τυχόν σχόλια επι του θέματος.

Με εκτίμηση
Δ.Κ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε πονηρέ γιατί στα Ε.Κ.Ο.Ε.Μ. και όχι στα Μ.Τ.;

ΝΙΚΟ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ Ξύπναααααααααααα.......