Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

..αυτοί που με καλούν να με τιμήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα με υποτιμούν τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου με το να: αδιαφορούν για τα προβλήματά μου που και με τη δική τους συνδρομή ή αδιαφορία οξύνθηκαν, να με θέτουν σε αποστρατεία στο όνομα της διαφάνειας με αδιαφανείς και συνοπτικές διαδικασίες, να στερούν το παιδί μου από το Βοήθημα Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΒΕΑ)..

Αγαπητοί φίλοι,
Μέσω μηνυμάτων από το διαδίκτυο αλλά και μέσω της εφημερίδας της Ένωσης Αποστράτων (ΕΑΑΣ) με καλούν να παρευρεθώ την Τετάρτη 30 Μαρτίου το πρωί στο Πολεμικό Μουσείο για να με τιμήσει το ΓΕΣ, μέσω του Αρχηγού του, ως Απόστρατο. Είναι λέει η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων και θέλουν να με τιμήσουν αλλά όπως επισημαίνουν και εγώ να τιμήσω αυτούς που με τιμούν.
Εδώ ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι έχω την αίσθηση, ενδεχομένως να κάνω και λάθος, πως αυτοί που με καλούν να με τιμήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα με υποτιμούν τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου με το να: αδιαφορούν για τα προβλήματά μου που και με τη δική τους συνδρομή ή αδιαφορία οξύνθηκαν ,να με θέτουν σε αποστρατεία στο όνομα της διαφάνειας με αδιαφανείς και συνοπτικές διαδικασίες, να στερούν το παιδί μου από το Βοήθημα Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΒΕΑ) που επί 35 χρόνια πλήρωνα και να βάζουν την υπογραφή τους για να μοιρασθεί από εδώ και από εκεί και τελικά να μου λένε ότι δεν έχουμε λεφτά, να παρακολουθούν την κακοδιαχείριση του ΜΤΣ από τα διάφορα διορισμένα κομματικά ενεργούμενα και να μην επεμβαίνουν για να σταματήσουν τη διάλυση και την πτώχευση αλλά να υπογράφουν δανειακές συμβάσεις για να βρούνε χρήματα και να ανεβάζουν το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη, να μην ζητάνε από την πολιτεία τα χρωστούμενα αλλά να υποτάσσονται στον εκάστοτε υπουργό για να κάνουν το χατήρι του ,να με βρίζει όχι μόνο εμένα αλλά και τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ ο κ.Πάγκαλος και να με ειρωνεύεται και αυτοί να κάνουν ότι δεν ακούν ή ότι δεν βλέπουν, να με αποκαλεί ο υπουργός τους αυτιστικό και να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, να έχουν με βάση το νόμο την εποπτεία της ΕΑΑΣ αλλά να μην παρέχουν καμία στήριξη στον πρόεδρό της ή να τον αφήνουν να αδιαφορεί και να με παραπληροφορεί χωρίς να επεμβαίνουν, να επιτρέπουν στον κάθε Βερύκιο να γράφει αίσχη αλλά να μην επεμβαίνουν για να αποκαταστήσουν την αλήθεια, να παρακολουθούν τις εκατοντάδες των παραιτήσεων των νέων κυρίως στελεχών που απογοητευμένοι αναγκάζονται να παραιτηθούν από αυτό που αποτελούσε όνειρο ζωής και που το είχαν όσο τίποτε άλλο αγαπήσει και αυτοί να κάνουν τον τροχονόμο της εξόδου, να αφήνουν το ΝΙΜΤΣ που το συντηρώ με τις κρατήσεις που μου κάνουν να μην έχει τη δυνατότητα να με περιθάλψει και να μην βάζουν πόδι για να διώξουν από μέσα όλους τους τζαμπατζήδες που με επιβαρύνουν, να ψηφίζονται νομοσχέδια που επιτρέπουν την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές και όσων δεν είναι Έλληνες το γένος και αυτοί να σωπαίνουν ή να συνηγορούν, να διαβάζουν μνημόνια με τα οποία παραχωρείται στους δανειστές μου η Εθνική Κυριαρχία της Χώρας μου και αυτοί να ξεχνάνε το «Εις Οιωνός Άριστος Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», και τόσα άλλα και τόσα άλλα που με στενοχωρούν.
Θα ήθελα λοιπόν να παρευρεθώ στην Ημέρα Τιμής μου αλλά:
Όχι για να με τιμήσουν αλλά για να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις και παραλήψεις τους που με υποβιβάζουν ηθικά και με εξαθλιώνουν συνεχώς οικονομικά.
Όχι για να μου πουν για άλλη μια φορά ωραία λόγια αλλά για να κάνουν μαζί με εμένα την αυτοκριτική τους και να υποσχεθούν ότι θα είναι ειλικρινείς μαζί μου από εδώ και πέρα.
Όχι για να μου χαμογελάσουν ψεύτικα αλλά για να με επιπλήξουν αυστηρά για όσα λάθη έκανα όταν βρισκόμουνα στη θέση τους νομίζοντας και εγώ ότι με το να βάζω το κεφάλι μου στην άμμο εξαφάνιζα το πρόβλημα.
Όχι για να μου κουκουλώσουν την πραγματικότητα αλλά για να μου πούνε με κάθε ειλικρίνεια την αλήθεια και να ζητήσουν τη συμβολή μου και τη συμμετοχή μου στην εξεύρεση λύσης.
Όχι για να με απειλήσουν για τις δραστηριότητές μου ως «Απόστρατος» αλλά για να με παροτρύνουν να συνεχίσω διευκολύνοντας και αυτούς στο να με βοηθήσουν.
Όχι για να με απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από τον Στρατό στον οποίο αφιέρωσα τη ζωή μου αλλά για να με πλησιάσουν και να εξομολογηθούν τον πόνο τους που είναι και δικός μου πόνος.
Όχι για να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά το διαζύγιο μεταξύ «αποστράτων» και εν ενεργεία και να μεγαλώσουν το χάσμα που πάντα μας χώριζε και μας χωρίζει αλλά για να προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βρεθούμε πάλι στην οικογένειά μας και ενωμένοι να ξεκινήσουμε βάζοντας απέναντι όχι τους εαυτούς μας αλλά τους άλλους .Εκείνους δηλαδή, που μας θέλουν διασπασμένους για να κυριαρχούν και να μας επιβάλλονται.
Ελπίζοντας ότι ο νυν Αρχηγός που διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες αλλά φέρει στις πλάτες του αμαρτίες του παρελθόντος και σηκώνει τον Σταυρό του Μαρτυρίου, πολλές φορές μέχρι το τέλος χωρίς κανείς να προθυμοποιείται στα δύσκολα να βάλει πλάτη, θα μου δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις θα αποτολμήσω την παρουσία μου.

Στέλιος Καστραντάς
Αντγος ε.α

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φανφάρες δίχως ουσία δίχως αξία.Ένας προδομένος απόστρατος........

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρέσει ο αγαπητός Κος Αντιστράτηγος αλλά δεν θα ήταν δυνατότερο μήνυμα εαν δεν πατούσε κανείς απόστρατος στην πρόσκληση και ο προσκαλών βρισκόταν σε άδειες καρέκλες...παρά να μαζευτούν όλοι εκεί και να τους δουλεύουν νεώτεροί τους...; Και να υπενθυμίσω..."Εκεί που ήσουν ήμουνα και 'δω που είμαι θ'άρθεις"...ισχύει για όλους...

Ανώνυμος είπε...

Θα πάτε κύριοι συνάδελφοι όσοι πάτε στην εκδήλωση τιμής των αποστράτων. Θα καθήσετε αναπαυτικά θα ακούσετε απο τον αρχηγό πόσο σας τιμά η Ελληνική πολιτεία. Ότι τιμά την προσφορά σας τις θυσίες σας, την τιμιότητά σας, τον επαγγελματισμό σας, την αυταπάρνησή σας. Θα σας πει ότι θα ήθελε να σας χαιρετήσει τον καθένα χωριστά θα σας κεράσουν και κανένα λουκουμάκι θα έχουν και τα κανάλια για να καταγράψουν τις καλές σχέσεις μας με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και άντε γειά! Μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα θα ησυχάσουν απο σας. Εσείς θα αισθανθείτε ότι είστε και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πολιτείας των ΜΜΕ της ιεραρχίας, θα ζήσετε λίγη απ την παλιά σας δόξα με προσφονήσεις χειραψίες δημοσιότητα σεβασμό και θα ξεχάσετε όλα αυτά που είχατε στο μυαλό σας. Θα ξεχάσετε να ρωτήσετε για το ΜΤΣ την ΕΑΑΣ το ΒΕΑ το ΝΙΜΤΣ την κατάργηση των δώρων το ΛΑΦΚΑ και όλα αυτά τα ασήμαντα. Μπορεί να το θεωρήσετε και έλειψη σεβασμού!! Θα τα θυμηθείτε πάλι πηγαίνοντας στο σπίτι σας και θα μαλώσετε με τη γυναίκα σας. Καλή διασκέδαση κύριοι συνάδελφοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τιμά ποιόν και με τι ηθικό ανάστημα θέλουν να τιμήσουν τον απόστρατο. Μάλλον το αντίθετο πρέπει να γίνεται. Και δεν αναφέρομαι στη Στρ ιεραρχία που απλά εφαρμόζει την .....παράδοση των τελευταίων ετών, για καθαρά τυπικούς λόγους,αλλά στην πολιτική ηγεσία. Δεν θα συμμετάσχω έτσι κι αλοιώς, λόγω απόστασης, σ αυτή την εκδήλωση και θα ήμουν ευτυχής αν συμμετείχε μόνο το ΔΣ της ΕΑΑΣ και πολύ τους είναι.Ισως έτσι αντιλαμβάνονταν ορισμένοι οτι ο Αξκός ούτε αυτιστικός είναι, ουτε συμμετείχε στην παρέα που τα τρώγανε μαζί.
Γιαννιώτης

Ανώνυμος είπε...

Να μην πάει κανένας και να στείλουν οι ενώσεις αποστράτων επιστολές διαμαρτυρίας.
Έχει δίκιο σε όλα όσα αναφέρει ο Κος Αντιστράτηγος, να μην πάει κανένας, όποιος πάει θα τους δώσει αξία και θα είναι σαν να παίζει το παιχνίδι τους.

Ανώνυμος είπε...

+1 ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!

ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!!! (αυτό μεταφράστε το όπως θέλετε)

Ανώνυμος είπε...

σιγα στρατηγέ μου μη παθει κόπωση ο κ ΑΓΕΣ με το σταυρο του μαρτρίου, καλα μας δουλευουν οι αλλοι αλλα και εσείς;..αυτο΄ς γραφει βιβλία κανει διδακτορικά και βολευει τα παιδιά του..εγω από Λοχαγος με το ζόρι ειχα χρονο για φαγητό το μεσημέρι και το βραδυ νεκρός από την κουραση......αντε απο εδω σας βαρεθηκαμε...οι ιδιοι οι συνάδελφοι αυτοαπαξιονόμαστε με τις πράξεισ μας απο την πρωτη μερα που εξερχόμαστε από τη σχολή....

Ανώνυμος είπε...

-Αφιερωμένο εξαιρετικά είς τους τιμητάς και είς τους τιμωμένους.


Ταγοί, δηλαδή ‘Ηγέτες-Άρχοντες

- Υπήρχαν κάποτε, πού λέτε, κάποιοι ανώτατοι άρχοντες στα ύπατα αξιώματα με κύρος, ευπρέπεια καί ακτινοβολία. Η εικόνα τους καί μόνον, ήταν εικόνα λάμψης καί μεγαλείου, πού ενέπνεε ένα σέβας καί δέος χρήσιμο καί πρέπον καί μια κάποια σιγουριά καί εμπιστοσύνη.
Υπήρχαν άρχοντες προικισμένοι καί τρανταχτοί με το δικό τους φωτοστέφανο, ορμώμενοι κατά κανόνα από την κορυφή του πολιτικού, του στρατιωτικού ή καί του πνευματικού μας χώρου. Είχαν ακτινοβολία από την Εθνική, Πατριωτική ή Πνευματική τους δράση, τέτοια, ώστε παρά τις όποιες τυχόν προσωπικές αντιρρήσεις, αμφισβητήσεις ή καί προτιμήσεις μας, να βρίσκουμε ότι ήσαν στα καθήκοντά τους, σεβαστοί καί καταξιωμένοι.
Είχαμε, εμείς οι Έλληνες, ευεργέτες, αγωνιστές, ονόματα δικαιωμένα καί καταχωρημένα στην Ιστορία μας. Είχαμε Εθνάρχες, Ιεράρχες, Ηγέτες καί μεγάλα πνεύματα των Τεχνών καί των Επιστημών. Δήλα-δή ‘Ηγέτες Σύμβολα!!!
Είχαμε όμως καί κάτι άλλο, που στις μέρες μας, μάλλον σπανίζει. Είχαμε ‘Ηρωες! Δεν είναι αρεστός σήμερα ο όρος, ίσως, αλλά τί να κάνουμε, μας «προέκυψαν» καί τους είχαμε. καί θα τους έχουμε εις πείσμα άλλων πού αλλότρια επιθυμούσι.
‘Εάν διευρύνουμε λίγο την οπτική μας, θα δούμε ότι στις θέσεις των επισήμων μας κάθισαν κάποτε ο Θησέας, ο Περικλής, ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Αλέξανδρος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής, ο Πίνδαρος, ο Σόλωνας, ο Λυκούργος, ο Κολοκοτρώνης, ο Παλαμάς, ο Σεφέρης, ο Σικελιανός και… πάρα-πάρα πολλοί άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιους Ηγέτες καί Επιστήμονες, καί άλλους πολλούς ακόμα, είχαμε αξιωθεί μέχρι προ τινος. Τους βλέπαμε σε δοξολογίες, σε καταθέσεις στεφανιών ή καί σε απονομές. Τους είδαμε σε μέγαρα, σε πλατείες, σε στάδια, σε θέατρα, σε τελετές. Τους είδαμε ευπρεπείς! Εκεί πού ο Λαός, τον οποίον εκπροσωπούσαν, έκρινε ότι έπρεπε, έστω.. καί τυπικώς καί τελετουργικώς κατά το πρωτόκολλον, να στέκονται για να διακρίνονται άξιοι καί τιμημένοι!!! Εκεί, στις θέσεις των Επισήμων.
Βέβαια, κάποια στιγμή «ζητήσαμε» εμείς οι ίδιοι (;) μια κοινωνική ανακατάταξη, μια αλλαγή τέλος πάντων. Αυτό, όμως, που προέκυψε από τη ανάγκη αυτή, της «αλλαγής», μόνον σκεπτικισμό καί ελαφρύ μειδίαμα προκαλεί! Οι «μεγάλοι» πλέον, να μοιάζουν αστείοι καί ξένοι προς τον τίτλο, πού με τεχνάσματα παρέλαβαν καί κουβαλάνε. Καθημερινά να προκαλούν την ευθυμία, τον γέλωτα, τον χλευασμό, την ειρωνεία! Αδέξιοι, άμουσοι, γλωσσοπένητες, άρπαγες, ασελγομανείς, φαύλοι, δημαγωγοί, πλέρια ανυπότακτοι, αστράτευτοι, καταχραστές, φοροφυγάδες, βλάσφημοι, πόρνοι, μοιχοί, τυχοδιώκτες, έγκριτοι παμφάγοι γουρουνοειδείς, γελοίοι, φιλοτομαριστές, αξιολύπητοι πού μερικές φορές δεν μπόρεσαν να πείσουν, ούτε καί τους εαυτούς τους ωσάν κουστουμαρισμένα μορμωλύκια (κουρκουλούκια και σκιάχτρα) των μποστανιών, σκύβαλα των (σ)αλωνιών, ξεχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων εορταστικού τριημέρου, οχετοί βοθρολυμάτων, πρότυπα συμπεριφορών, αρχιερείς και αρχιτραπεζάρχες του κρατικού κορβανά, οι πρώτοι διδάξαντες!. Πολλούς από αυτούς, τους έπιασε ο φακός καί το μάτι τού κόσμου, σε κοινή θέα, «φτιαγμένους», μεθυσμένους, τρικλυζομένους, σε πίστες καί σε πόζες παράδοξου χυδαίου χορευτικού οίστρου, να τα «σπάνε», πάνω σε μία χωρίς προηγούμενο, έξαρση λαϊκίστικης κραιπάλης, στο όνομα της «αλλαγής», της μεταρρύθμισης, της κάθαρσης, της επανίδρυσης, της κουμπαριάς.

Ανώνυμος είπε...

Και κατά τούς άρχοντες ..καί ο Λαός! σε απόλυτη μίμηση, ταύτιση καί αντιγραφή. Καί τσούουπ νάσου η κρίση, να παρελαύνει, κουνιστή, λυγιστή καί καμαρωτή, χρόνια τώρα!!! ανενόχλητη πλέον μπροστά μας !!! Χειροκροτείστε την! Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι, πως αυτή η συμπεριφορά, αυτές «οι αξίες» αυτές οι σημαντότητες έγιναν τόσο κοινές στις μέρες μας, ώστε ελάχιστα εκπλήσσουν καί προ πάντων κανέναν απολύτως δεν προβληματίζουν…Τα πάντα «φαίνεται;» να έχουν ανατραπεί, αντιστραφεί, διαστραφεί, απαξιωθεί, εκποιηθεί, καταστραφεί να έχουν ισοπεδωθεί!. Από τα πιό σπουδαία έως τα πιό απλά καί καθημερινά συμβαίνοντα. ΄Από την σημασία καί κυριολεξία των όρων, έως την οποιαδήποτε πραγμάτωση, κι από την πρόκριση των στόχων μας, έως την επιλογή των ονείρων μας. Βρισκόμαστε σε ένα «τέρμα πού δεν έχει παρακάτου», όπως λέει ο ποιητής. Ακόμα κι αν δεν είναι «οι βάρβαροι πού ήρθαν» κανένας (;) δεν το πρόσεξε!. Συμβαίνουν πολλά, καί όλα τους δεν είναι παρά απλοποιημένες λεπτομέρειες πλέον καί συνήθειες, πού σαν τέτοιες κανενός την προσοχή δεν προκαλούν. Λεπτομέρειες, όμως, πού κρίνουν τα μελλούμενα, ωσάν κι αυτή όπου ό εκφωνητής με το μαρκούτσι στο χέρι – πιστός (κ)οπαδός - καί φορέας τούτου του όμορφου κόσμου των ανάποδων καί αντιστρόφων αξιών, να αναγγέλλει καί να κράζει εν μέσω ζητωκραυγών καί χειροκροτημάτων, με στόμφο πολύ απλά καί φυσιολογικά από τα μεγάφωνά του: .. « καί στον χώρο των επισήμων κυρίες και κύριοι, βλέπουμε ήδη να έχουν πάρει τις θέσεις τους, ο κύριος δολάριος, ο νικητής του γκρίκ άϊντολ, ο βραβευμένος μίστερ σέφ, η Τζούλια, ο Φώτης, η Ελένη, η Ευγενία με τον Ηλία καί ο Σάκης. Η άμπζολουτ σελέμπριτις και το λάϊφ στάϊλ είναι όλη εδώ. Θα ακολουθήσει μικρά δεξίωσις ».
Και η αρχαία φωνή εκ του σύνεγγυς, με Δωρική φρόνηση, χρόνια τώρα, προειδοποιεί: « Φιλέει δε πώς προσημαίνει, εύτ’ άν μέλλει μεγάλα κακά πόλει ή έθνη έσεσθαι». (Σύνηθες δε είναι, όταν εις μίαν Πόλιν -Χώραν- ή Έθνος πρόκειται να συμβούν μεγάλα κακά και δυστυχήματα, να προηγούνται σχετικά προμηνύματα, σημάδια).ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ΄, Κεφ .ΚΖ. –