Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μισθολογικό καθεστώς

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με θέμα «Μισθολογικό καθεστώς των στρατιωτικών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:


Το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συναρμόδιοι Υπουργοί με τον πιο απόλυτο τρόπο, δεν πρόκειται να θιγεί. Όπως ήδη έχω διευκρινίσει στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους.

Αντίθετα, στο ενιαίο μισθολόγιο θα ενταχθεί το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γεγονός ιδιαίτερα θετικό, διότι θα αναβαθμιστεί το μισθολογικό του καθεστώς που μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα χαμηλό.

Η πραγματικότητα των καθαρών κυβερνητικών θέσεων και της πολιτικής που υλοποιούν τα συναρμόδια Υπουργεία στα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, διαψεύδει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της ΝΔ.

Ερώτηση 13458/21-3-2011 της Βουλής των Ελλήνων

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη και του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση και αφορά στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς, των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.

Συγκεκριμένα:

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, στις 15 Μαρτίου, αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο και ειδικότερα στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς είπε:

«Όταν θα έχεις έναν οικονομολόγο ένστολο, ο οποίος εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από ένα οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης, ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο, όπως - για παράδειγμα - στο Υπουργείο Οικονομικών».

Στις 17 Μαρτίου 2011 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, εξέδωσε μια ανακοίνωση που λέει ότι «απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών, δήλωσε:

H απόφαση της Κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους...

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας έχει, επανειλημμένως, εκφράσει, με καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο τη θέση της. Οι σχετικές, κατά συνέπεια, πληροφορίες, που κυκλοφορούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία βάση αληθείας και δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας»,καταλήγει ο κ. Μπεγλίτης.

Ερωτώνται οι Υπουργοί

1. Ποιός από τους δυο Υπουργούς λέει την αλήθεια;

2. Υπάρχει σχεδιασμός αλλαγών στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς των ένστολων των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους;

O Ερωτών Βουλευτής

Μαργαρίτης Τζίμας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σαν αντιπολίτευση μια χαρά πάει με τις ερωτήσεις για θέματα Υπουργείου Άμυνας.
Σαν κυβέρνηση αργότερα ξεχνιούνται όλα.
Τόσα χρόνια έχω βαρεθεί να βλέπω το ίδιο έργο