Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Συμπεριφορές στην 98 ΑΔΤΕ

Πληθαίνουν οι επώνυμες καταγγελίες, που σημαίνει πως πρέπει οι αρμόδιοι να το σκεφθούν πολύ σοβαρά και να πράξουν δεόντως.
Όπως θα έχετε αντιληφθεί τα στελέχη είναι αφόρητα πιεσμένα λόγω των συνθηκών.
Δεν μας είναι δε καθόλου ευχάριστο όταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες...

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και έντονων κοινωνικών προβλημάτων κάποιοι προφανώς "βολεμένοι" αντί να ενδιαφέρονται για το πως θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας των στελεχών συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως δερβέναγες και φεουδάρχες του μεσαίωνα. Στο επιτελείο της 98 ΑΔΤΕ εν αγνοία του Στρατηγού που αν και λίγο καιρό στο νησί παρουσιάζεται ιδιαίτερα ευγενής και "άνθρωπος" οι αμέσως παρακάτω από αυτόν μάλλον δεν φοβούνται τίποτα και κανένα. Πρόσφατα σε πρωινή συγκέντρωση των στελεχών του επιτελείου ο επικεφαλής άρχισε να παραληρεί ότι οι εργαζόμενοι του ανεβάζουν την πίεση. Φώναζε ακόμα ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι καλύτεροι οικογενειάρχες από εκείνον και γι αυτό δεν μπαίνουν μέσα τα απογεύματα για να εργασθούν χωρίς αμοιβή εκτός ωραρίου είναι σαφώς πολύ γελασμένοι. Η παραπάνω ακραία συμπεριφορά ήρθε να συμπληρώσει τις απαξιωτικές εκφράσεις του βοηθού του "δεν με ενδιαφέρει η οικογένεια σου", "δε με νοιάζει κι αν έχεις παιδιά" και πλήθος άλλα παρόμοια που δυστυχώς είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται καθημερινά. Μιλάμε φυσικά για αξιωματικούς καριέρας που διατυμπανίζουν ότι κανείς δε μπορεί να τους κουνήσει από τη θέση τους (μια δεκαετία ο πρώτος στο νησί, πολλά χρόνια ο δεύτερος) και απειλούν όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί με το ειρωνικό "κάνε αναφορά αμά θέλεις ή παραιτήσου". Ο σύζυγος μου έρχεται συχνά στο σπίτι σε έξαλλη κατάσταση μη ξέροντας πως να αντιδράσει διότι αν τολμήσει να μιλήσει υποψιάζεται ότι θα του χαλάσουν την μετάθεση. Στο δικό μου εργασιακό χώρο τέτοιου είδους συμπεριφορές θα είχαν στηλιτευτεί άμεσα. Αναρωτιέμαι είναι έτσι παντού; Και αν είναι έτσι πως μπορεί κανείς να αντιδράσει και να βάλει αυτούς τους κυρίους που προσβάλλουν οικογένειες στη θέση τους;

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλον κάποιος αποφάσισε να βάλει τους κηφίνες να δουλέψουν εκεί και τους χαλάει την πιάτσα. Για αυτό αμέσως διαμαρτύρονται στο ίντερνετ. Αίσχος. Τί τον περάσατε το Στρατό; Μπακάλικο; Δουλειά η παραίτηση,όπως όλος ο κόσμος...

Ένας στρατιωτικός...

Ανώνυμος είπε...

14 Απριλίου 2011 8:59 π.μ.
ΡΕ ΣΥ Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΕΙΣΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

Μη μιλάς εσύ, άμα δεν σε αρέσει παραιτήσου.

Ανώνυμος είπε...

Ζουμε στο 2011 οχι στο 1967-1974 εχουμε δημοκρατια και ο καθενας μπορει να πει την γνωμη του.

Ανώνυμος είπε...

ANTE KAI KAΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ?ΤΟ Γ.Ε.Σ. ΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΥΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΗΦΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΡΓΙΩΝ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΩΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΣΤΡΓΩΝ, ΥΠΟΣΤΡΓΩΝ , ΤΑΞΧΩΝ , ΣΧΩΝ , ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΩΝ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΨΩΤΙΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΙΣΟΤΙΜΑ ΧΩΡΙΣ Η ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑNTΑΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ TOR MI. KAI KATI ΑΛΛΟ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΓΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΒΑΡΙΑ ΤΑΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε άχρηστο βολεμένο παπαγαλάκι οσοι διαφωνούσαμε με τους ηλήθιους και τους άχρηστους παραιτηθήκαμε...και μείνατε εσείς. για κοιτα γύρω σου να δεις ποιοι μείνατε...άχρηστε...αλλα το δόγμα ειναι γλείφουμε τους προϊσταμένους....γα...με τους υφισταμένους και καρφόνουμε τους συμμαθητές....

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται τέτοια πράγματα στον Στρατό? αντε καλέ...

stelios είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ Κ. ΕΠΧΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΝΤΕΣ-ΔΚΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν επιτέλους από το στράτευμα όλοι οι τεμπέληδες που αγωνίζονται για "ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ"...αμετάθετοι και αποσπασμένοι...που βάζουν τις γυναίκες τους μπροστά...μπάς και ξεκαθαρίσουμε....(ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ..)

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι αργόσχολοι ενοχλήθηκαν που αρχιζουν να ξεβολεύονται και συνειδητοποιουν οτι πρεπι να δουλεψουν ετσι ωστα να δικαιολογήσουν τα λεφτά που παίρνουν. Αν ο μισθός τους, που κατα μεσο ορο ειναι αρκετα υψηλος, δεν τους επαρκεί, υπάρχουν κι άλλες επιλογές στον ιδιωτικό τομέα, ας το τολμήσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΗ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΣ ΚΑΤΣΗ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΗ.ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟΤΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να παραθέσω κάποιους προβληματισμούς. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους οι προιστάμενοι διακαιούνται να ελέγχουν, ενίοτε να παρατηρούν και άλλες φορές να επιπλήττουν τους υφισταμένους τους. Άλλωστε όταν κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αλλά αποφεύγεται προς χάριν δημοσίων σχέσεων, κατακρίνεται και ο προιστάμενος κατηγορείται ότι αμελεί τα καθήκοντά του. Ιδιαίτερα στο στρατό ο έλεγχος που ασκείται είναι καθημερινός και πολύεπίπεδος και αυτό το καταλαβαίνουν όσοι υπηρετούν σε αυτόν. Με αυτή την έννοια νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ο Επιτελάρχης καλώς ασκεί οποιαδήποτε μορφή ελέγχου που απορρέει από τα καθήκοντά του. Το ζητούμενο είναι αν οποιοσδήποτε προιστάμενος δικαιούται να εμπλέκει στις όποιες παρατηρήσεις του κρίσεις ή και απόψεις που αφορούν τις οικογένειες των εργαζομένων των οποίων προίσταται. Η ουσία δεν είναι η παρατήρηση αλλά ο τρόπος διατύπωσής της και αν αυτός συνάδει με τον πολιτισμό, την ευγένεια, τη μόρφωση και την παιδεία που πρέπει να χαρακτηρίζει όσους φέρουν το συγκεκριμένο βαθμό και αξίωμα. Η άποψή μου είναι ότι οι τοποθετήσεις που περιγράφονται είναι ατυχείς και έχω την αίσθηση ότι και ο ίδιος πιθανό τις κατακρίνει. Ορισμένες όμως φορές σε εργασιακούς χώρους όπως ο στρατός που η πίεση και οι απαιτήσεις είναι πολλές συχνά όλοι τυχαίνει να ξεφεύγουν και να υποπίπτουν σε ατοπήματα. Έτσι μια περιστασιακά ατυχής έκφραση μπορεί να κατακρίνεται αλλά δεν απηχεί και το χαρακτήρα ή την συνολική εικόνα του ατόμου, που μπορεί να μην κατάφερε τη συγκεκριμένη στιγμή να συγκρατήσει τα νεύρα του ή να διαχειριστεί την πίεση που κάποιοι άλλοι του προκάλεσαν. Το μεμπτό, εάν συμβαίνει, είναι η συμπεριφορά αυτή να είναι επαναλαμβανόμενη και με πολλαπλόύς αποδέκτες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει κατά την άποψή μου να εξεταστεί και να κατακριθεί. Κανείς δεν θέλει εργαζόμενους τεμπέληδες αλλά και κανείς δεν ανέχεται προισταμένους αγενείς και αυταρχικούς. Καλό είναι όσοι αβίαστα κατακρίνουν ή χειροκροτούν να ξεκινήσουν κάνοντας την αυτοκριτική τους.

Ανώνυμος είπε...

poios einai re paidia aytos o epitelarxis "gamao kai derno"?

oloi aytoi poy to paizoyn ergasiomaneis kai doyleytarades na pigainoyn monoi toys na glifoyn tous strathgous kai na dixnoyn "kalo prosopo"

ola ginontai me ysteroboulia kai idioteli kritiria, lamogia kai stratokapiloi apotiximenoi "karieristes".

Ανώνυμος είπε...

παλληκαρια μου ο ΙΟΥΛΙΟΣ ειναι κοντα.
ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ. ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν μπορεί να εκτελέσει την αποστολή - εργασία του μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο
ή είναι ανίκανος
ή είναι τεμπέλης
ή είναι γλύφτης στις πλάτες των υφισταμένων του

sass

Ανώνυμος είπε...

μην ανησυχειτε. σε λιγο καιρο που θα πανε σπιτια τους οι αφενταδες, δια παντος, θα παθαινουν απανωτα εγκεφαλικα μια και δε θα μπορουν να εκτονωνουν τα συμπλεγματα τους, επειδη εκει πεφτει παντοφλα. προς το παρων πεφτει... κερατο βερνικωμενο!!! (ας με συγχωρησει ο δασκαλος για την ανορθογραφια μου, γιατι εχω κι αλλα να κανω σημερα κυριε ευελπη απ'το να ψαχνω τονους και κεφαλαια)

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΗΜΙΦΩΣ ΜΕ ''ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ'' ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ....ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΚΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ!!!!!!!