Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ


«Κύριε Εισαγγελεύ,
Με συνεχείς δημόσιες δηλώσεις τους ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί  διατυπώνουν την κατηγορία κατά των πολιτικών συλλήβδην ότι η ατιμωρησία υπουργών και υφυπουργών, που φέρονται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις του δημόσιου βίου τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο ψήφισαν οι πολιτικοί και όχι οι δικαστές. Είναι ακριβές ότι οι δικαστές δεν ευθύνονται ούτε για την σύνταξη και ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ούτε για την εφαρμογή του κατά το σκέλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αποσιωπάται, όμως, ότι στις υποθέσεις αυτές ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνον μελών προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά και άλλων προσώπων.
ΣΧΟΛΙΑ
Γίνεται επιβεβαίωση των οποιονδήποτε δημοσίων δηλώσεων δικαστικών λειτουργών και παραδέχεται ότι οι πολιτικοί καλύπτουν υπουργούς και υφυπουργούς με τη μεθόδευση που υπάρχει (με νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους) για μη δικαστική επέμβαση στη κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία και διαχωρίζει αντισυνταγματικά τον δικαστικό χειρισμό των «υπευθύνων» δίνοντας έτσι έμμεσα και επιπλέον νομικό χρόνο μέχρι και παραγραφής με τα τερτίπια (κατά το δοκούν) της Βουλής. Η δήθεν αναφερομένη «αποσιώπηση» δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να συνδυαστεί με τον σκόπιμα από τους πολιτικούς χαμένο χρόνο και είναι προφανές ότι με σοφιστίες τοποθετεί μία φρασεολογία δήθεν αρνητική στον αναγνώστη της επιστολής του για να επισκιάσει (ανεπιτυχώς) εκ του πονηρού τη σοβαρότητα των καταγγελιών των δικαστικών λειτουργών.

Παρότι, περιέργως πως, διαφεύγει της προσοχής των πολιτικολογούντων εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων ότι προκύψασες πιθανές παραγραφές οφείλονται σε αιφνίδια διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων κατά τον μήνα Μάιο του 2009 με απόφαση συγκεκριμένης κυβέρνησης, προσπερνώ την «παράλειψη» για να διατυπώσω τις ακόλουθες σκέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ
Αντίθετα, δεν κατάλαβε ο κύριος ότι αυτά που καταγγέλλουν οι δικαστικοί λειτουργοί είναι ακριβώς τα αντίθετα δηλαδή ότι οι παραγραφές (αν έγιναν) έγιναν με τη μεθόδευση των πολιτικών  με σκόπιμες ίσως αποφάσεις , ενέργειες ή «παραλείψεις» της Βουλής των Ελλήνων και όχι των δικαστικών , ανεξαρτήτως εκάστοτε κυβερνήσεων.
Οι φέροντες την δημόσια ευθύνη σοβαροί δικαστικοί λειτουργοί «κατηγορούν» δημόσια τους πολιτικούς για «νόμιμη» εμπλοκή των στη διαδικασία ατιμωρησίας με «εξωδικαστικά» τεχνάσματα. Λες και ο κ΄Καστ. Δεν ήταν και είναι μέλος του κοινοβουλίου που εσκεμμένα όπως και ο ίδιος παραδέχεται παραπάνω, δημιούργησε την «παραγραφή» και όχι οι δικαστικοί τους οποίους και μέμφεται για τα δικά του καμώματα και άρα πολιτικολογούν;.

Στις ίδιες σκανδαλώδεις υποθέσεις φέρονται να εμπλέκονται και μη πολιτικά πρόσωπα. Συνεπώς, συμπεραίνει κάθε καλόπιστος ότι, αν για την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων ευθύνεται ο «προβληματικός» νόμος περί ευθύνης των υπουργών, τότε για όλους τους άλλους, που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα, η Δικαιοσύνη προφανώς επιτέλεσε το καθήκον της, διερεύνησε και καταλόγισε ευθύνες, οι δε ένοχοι τιμωρήθηκαν με τις επιβαλλόμενες κατά περίπτωση ποινές. 
ΣΧΟΛΙΑ
Όταν δυστυχώς οι πολιτικοί παρεμβαίνουν με έντεχνο και «νόμιμο τρόπο», όπως παραπάνω φάνηκε και ο ίδιος παραδέχθηκε, τότε δίνει το δικαίωμα στους δικαστικούς και να καθυστερούν και να μην μπορούν να ανακρίνουν τους φερόμενους πολιτικά υπεύθυνους προκειμένου να τους συνδυάσουν με άλλους κοινούς θνητούς που συμμετείχαν ή κατ’ οποιονδήποτε τρόπο συνέργησαν. Αν έχει έστω ενδείξεις (όπως αφήνεται να εννοηθεί) ότι υφιστάμενοί του παρέλειψαν να στείλουν στα δικαστήρια τους τυχόν εμπλεκομένους κοινούς θνητούς γιατί δεν τους καλεί σε απολογία ή να εφαρμόσει τα διοικητικά ή άλλα μέτρα που του επιτρέπονται και επιβάλλονται από τη θέση του Υπουργού (πολιτικά προϊσταμένου) ;.
Είμαι βέβαιος ότι δεν διαφεύγει της προσοχής σας, ότι κατά ρητή πρόβλεψη του νόμου (άρθρο 4 παρ. 3 του ν. 3126/2003) η διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει την πρόοδο της έρευνας ή εξέτασης ως προς τα άλλα πρόσωπα. Μόνο δε σε περίπτωση παραπομπής πολιτικού στο Ειδικό Δικαστήριο συμπαραπέμπονται και οι τυχόν συμμέτοχοι, άλλως χωρίς καθυστέρηση πρέπει να κρίνονται οι τελευταίοι από τα κοινά ποινικά δικαστήρια.
ΣΧΟΛΙΑ
Επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την εμπλοκή στη δικαστική διαδικασία της «νομοθετημένης από τους ίδιους χρονοβόρου διαδικασίας και αποσιωπά τη τροχοπέδη που βάζει στη πορεία των ανακρίσεων.
Ευλόγως, λοιπόν, δημιουργείται αξίωση των πολιτών να πληροφορηθούν, πώς οι δικαστικοί λειτουργοί επιτελούν το χρέος τους, τιμωρούντες με τον προσήκοντα τρόπο, όσους δεν είχαν ή έχουν την ιδιότητα υπουργού ή υφυπουργού ή δικάζοντες πρώην υπουργούς και υφυπουργούς για πιθανά αδικήματα που δεν σχετίζονται με τα υπουργικά τους καθήκοντα.
ΣΧΟΛΙΑ
Ο άνθρωπος πρέπει να ζεί σε άλλο Πλανήτη αφού η αξίωση των πολιτών αναφέρεται στο ότι ζητούν να πληροφορηθούν γιατί οι δικαστικοί δεν παρέπεμψαν κανένα πολιτικό και όχι μόνο για μείζονα δημοσιοποιημένα αδικήματα είτε σχετίζονται είτε δεν σχετίζονται με τα υπουργικά τους καθήκοντα, και όχι για τις «ασυλίες» που περιγράφει παραπάνω
Κατόπιν αυτών, παρακαλώ, να μου απαντήσετε:

1. Ποιοί και πόσοι εδιώχθησαν, παραπέμφθηκαν ενώπιον του ακροατηρίου και δικάστηκαν από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο στις ενδεικτικά αναφερόμενες υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών, του Βατοπεδίου, της SIEMENS, των ομολόγων, της «Ασπίδος-Πρόνοιας» και των γιατρών της De Puy. 
ΣΧΟΛΙΑ
Να απαντήσει ο ίδιος αφού η Βουλή νομοθετημένα διαμεσολαβεί στη μη παραπομπή των φερομένων πολιτικά ως εμπλεκομένων. Και αφού η δικαιοσύνη έχει βγάλει συμπέρασμα αρνητικό ευθυνών ή δεν έχει παραπέμψει κατηγορουμένους, τότε σε ποιον ή ποιους αναφέρεται ότι έχουν καταδικαστεί και από ποιους;
2. Aν δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις σε πρώτο, έστω, βαθμό από αρμόδια ποινικά δικαστήρια, παρακαλώ, να με ενημερώσετε σε ποιο χρονικό σημείο της προδικασίας ή της διαδικασίας ενώπιον του ακροατηρίου βρίσκεται κάθε μία από τις παραπάνω υποθέσεις.
3. Aκόμη, πόσος χρόνος διέδραμε από την έναρξη της ποινικής έρευνας μέχρι σήμερα για κάθε υπόθεση ξεχωριστά. και
4. Τέλος, ποιοί πρώην υπουργοί ή υφυπουργοί διώχθηκαν και κρίθηκαν για αδικήματα που πιθανόν τέλεσαν και δεν σχετίζονται με την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων τους, οπότε στις περιπτώσεις αυτές δεν εφαρμόζεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Κύριε Εισαγγελεύ,

Οι απαντήσεις σας θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών. Η πλήρης και ακριβής ενημέρωση του ελληνικού λαού για την απονομή της δικαιοσύνης σε υποθέσεις μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος ενισχύει τη διαφάνεια, διευκολύνει κάθε πολίτη να γνωρίσει και να κατανοήσει τις επιδόσεις των δικαστικών λειτουργών, ενισχύει τελικώς το κύρος της Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ
Μακάρι να έκανε (πλήρως και ακριβώς) και ο ίδιος αυτό που ζητά από τους υφισταμένους του
Θεωρώ, την επιστολή μου αυτή ως στοιχείο της επίσημης και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και γι’ αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα. 
ΣΧΟΛΙΑ
Αφού την έδωσε στη δημοσιότητα γι’ αυτό και τη σχολιάζουμε δημόσια, αφού άλλωστε μιλά εξ’ ονόματός μας
 
Με εκτίμηση,

Χάρης καστανίδης».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φόβος διπλούς
(υπόθεσις - ομολογία)

Αξιότιμε κύριε δικαστά:

Εί φονεύσω την σήμερον
διαρρήκτην
εντός της οικίας μου,
-πράττων διάρρηξιν-
πριχού ούτος φονεύση μοι
αφθορί εγκλείσεις εμένα, εις φυλακήν.
Ούτως ορίζει ο Νόμος.

Εί νυν φονεύσει μοι,
ούτος ο διαρρήκτης,
εντός της οικίας μου,
πριχού ούτον φονεύσω,
ούτος παραμείνει άγνωστος εσαεί..
καί εγώ εις την όχθην της Αχερουσίας
αναμένων τον βαρκάρην..
καί ο αποθανών.. δεδικαίωται.
Ούτως ορίζει ο Νόμος.


Διό ούν, φοβούμαι κύριε δικαστά,
φοβούμαι καί τον διαρρήκτην,
μα προ παντός εσένα.
Τοιουτοτρόπως ορίζει ο ημέτερος Νόμος.

Φεύ, εντπρέπομαι καί το ομολογώ.-