Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Προσβολή μνήμης των νεκρών αξιωματικών των Ιμίων από το Θεόδωρο Πάγκαλο!

Σε νέες προκλητικές και αψυχολόγητες δηλώσεις για τη κρίση των Ιμίων προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash που αναπαράγονται ήδη από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ενώ φέρει προσωπική βαρύτατη ευθύνη για τη... διαχείριση της κρίσης των Ιμίων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι η Ελλάδα υπέστη «μια βαριά στρατιωτική ήττα» ενώ αγνοεί εντελώς τους 3 νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που κατέπεσε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 (Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός).

Οι επίμαχες δηλώσεις έχουν ως εξής: «Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι! Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε! Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον. Μετά από πέντε- έξι χρόνια πήγα στη Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στον Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει,” έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι”. Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Τότε ο Χόλμπρουκ μου εξήγησε το εξής εκπληκτικό: όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος».
http://staratalogia.blogspot.com/2011/04/blog-post_804.html

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Κύριε Πάγκαλε
αν ΔΕΝ ξέρετε να ΜΗΝ μιλάτε.

Ανώνυμος είπε...

Λέει αλήθεια..οι αμερικάνοι είχαν μπλοκάρει όλο το Αιγαίο.
Πυροβόλα, δονητές, ψαροντούφεκα..όλα κολλημένα.
Οι Αμερικάνοι μπλοκάρουν επίσης τα εχθρικά όπλα σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Σομαλία.
οι θάνατοι Αμερικάνων οφείλονται στην παχυσαρκία και σε μερικά γλιστρήματα στις ντουζιέρες.
Όσο για το καλάμι της σημαίας, το έχει καβαλήσει και ιππεύει περίφανος για το βουνό.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΛΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.......

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ότι αυτόν τον άνθρωπο κάποιοι τον ακούν και τον πιστεύουν!! Πριν μερικά χρόνια κρατούσε τις τύχες μας στο εξωτερικό. Ευτυχώς τώρα τον έχουν μόνο για να σταματά τα γιαούρτια και τα αυγά.