Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ; ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΣΓ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΑΝΥΕΘΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΙ??? Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ??? ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΠΑΙΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ??? ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ??? ΑΠΟ ΚΑΤΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΙΣ ΕΔ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΓΙΑ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Κ. ΥΕΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ??? ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΣΜΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ . ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΠΑΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΤΟΣ???
ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ??? ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΝΑ ΣΥΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΔΙΟΤΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.......ΑΛΛΑ ΤΗ ΛΕΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΠΟΣΟ ΚΑΤΩ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

7 σχόλια:

Teoagglo είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ,ΟΤΙ ΕΞΕΡΕΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΠΑΙΔΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ?ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΠΟΣΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ?ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

λοιπον κυριοι αξιωματικοι μαλλον ξεχνατε οταν καποιοι απο αεσας υπηρετουσατε σε παραμεθωριες μοναδες και ψαχνατε βυσμα για να φυγετε.αλλα τωρα που καρφωθηκατε σε μια καρεκλα ολα καλα ετσι?ποσο ευκολα ξεχνατε.κριμα

Ανώνυμος είπε...

Μπας και περιμένεις να σε διαβάσουμε με τα κεφαλαία σου ρε συνάδελφε;

Ανώνυμος είπε...

...Θα ήθελα να πω στους κύριους συναδέλφους που υπηρετούν στην Ελληνική παραμεθόριο οι οποίοι (πολλοί από αυτούς) βέβαια υπηρετούν πολλά μα πολλά χρονάκια εκεί στην άκρη της Ελλάδος, ότι αν επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν να έρθουν στην Αθήνα καθόσον μόνο με την Αθήνα τα βάζουν !!!Στην Αθήνα λοιπόν που πολύ πιστεύουν ότι είναι ποιο εύκολα τα πράγματα να έρθουν να ζήσουν μαζί με τις οικογένειες τους και θα μου πουν μετά αν δεν κάνουν δεύτερη δουλεία ή αν δεν φύγουν οικιοθελώς άμεσα. Φυσικά εδώ στην Αθήνα υπηρετούμε και εμείς που το πατρικό μας σπίτι ή το σπίτι της Γυναίκας μας είναι από Πελοπόννησο και μιας και δεν υπάρχει καμία θέση για εμάς εκεί βρίσκουμε την μόνη λύση , να περνάμε την υπόλοιπη στρατιωτική μας ζωή , πληρώνοντας μια ή ενοίκιο ή τη δόση του δανείου για αγορά ‘’πρώτης κατοικίας’’ !!! Και φυσικά ζούμε κάθε χρόνο με το άγχος της μετάθεσης ,που μαζι με όλα τα άλλα θα πληρώσουμε και ένα νέο ενοίκιο.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας .!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σαφες οτι η υπουργικη αποφαση εχει κενα. Τωρα εαν το συνδιασει κανεις με το 30% (μειωση στελεχων) που ζηταει η τροικα .....
Παρ' ολα αυτα ας περιμενουμε να δουμε τι θα γινει φετος.
Παρατηρηση : Οποιος δεν εχει υπηρετησει στο ΓΕΣ, σε θεσεις δυσκολες, δεν μπορει να καταλαβει τι εστι βερικοκο. Ισχυει βεβαια και το αντιστροφο, σε παραμεθωριο περιοχη.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς από το σύστημα ωφελείται και πάλι το "κράτος των Αθηνών". Δεν μπορώ να καταλάβω πως πρέπει να μοριοδοτείται η μετάθεση και παραμονή στη φρουρά προτίμησης και μάλιστα των εν Αθηναις παροικούντων να επιδοτείται με επιπλέον μόρια. Ας αφήσουν επιτέλους το παραμύθι για να δικαιολογήσουν την επί δεκαετίες συνεχή παραμονή στην ίδια φρουρά (Αττικής), ότι το να υπηρετείς στην Αθήνα είναι δύσκολο. Δύσκολο είναι να υπηρετείς στον τόπο συμφερόντων σου; Δεν νομίζω!
Εγώ προσωπκά βρέθηκα να συντηρώ τέσσερα σπίτια λόγω σπουδών των τέκνων μου και της μετάθεσής μου. Όπως καταλαβαίνετε εκπρόσωποι του κράτους των Αθηνών δεν έχετε μόνο εσείς υποχρεώσεις αλλά και οι εξ επαρχίας ορμόμενοι. Αλλά χρειαζόσασταν και μια υπουργική απόφαση για να νομιμοποιήσετε την επί δεκαετίες αυθαιρεσία σας, εσείς που ποτέ δεν κοιμηθήκατε μακριά από τα σπίτια σας και η λέξη "μετάθεση" είναι για σας άγνωστη ή εκτός και αν θεωρείται μετάθεση το να αλλάζετε αστικό για να πηγαίνετε στη νέα σας υπηρεσία. Θέλω να πιστεύω ότι ο κος ΥΕΘΑ θα ανακαλέσει αυτό το έκτρωμα ή τουλάχιστον να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στο συνάδελφο από τη πελοπόννησο
4 Απριλίου 2011 2:50 μ.μ.
Ανώνυμος

φίλε μου είμαι στη Κομοτηνή από το 2002 και δεν μπορώ να ξεκολλήσω είμαι και εγώ από τη πελοποννησο αλλάζουμε?

για πες μας τις μεταθέσεις σου να γουστάρουμε μας δουλεύετε ρε μιλάτε εκ του ασφαλούς οσφυοκάμπτες