Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κατάντια του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Ένας Νομός ολόκληρος κρέμεται από τις ορέξεις - αναδιαρθρώσεις του εκάστοτε υπουργού Άμυνας, για το πια και που θα είναι η επόμενη μονάδα που θα κλείσει. Τρέχουν και δεν φτάνουν λέει, 3 δήμαρχοι, 1 αντιπεριφερειάρχης, 1 βουλευτής, και ο τρίτος πολίτης της χώρας.

Τρέχουν πανικόβλητοι δείχνοντας αποφασισμένοι να μην αφήσουν να κλείσει το Κ.Ε.Ν. Άργους Ορεστικού. Να μην κλείσει ένα από τα τελευταία στρατόπεδα της Καστοριάς, όχι για λόγους ασφαλείας της χώρας, αλλά για οικονομικούς λόγους. 


Ναι για οικονομικούς.

Δεν τους ενδιαφέρει ο στρατός σαν θεσμός, η ''έξοδος'' του φαντάρου τους ενδιαφέρει.


Κατάντια γιατί ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων σε Άργος και Καστοριά, μαζί τους ΤΑΞΙ και ΚΤΕΛ περιμένουν να κάνουν τζίρο από τους 250 νεοσυλλέκτους κάθε σειράς. Από ποιους; από 250 νέους που δεν ξέρουμε αύριο αν έχουν αγοραστική δύναμη. Για πόσο ακόμη άραγε θα αντέχει η Ελληνική οικογένεια να συντηρεί ένα παιδί για 9 μήνες μακριά από το σπίτι, ενώ υπηρετεί τα συμφέροντα μερικών αχόρταγων. 

Περιμένουμε ο Ε.Σ. να κρατήσει τον τόπο μας ζωντανό όταν είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για την κατάντια που έχουμε φτάσει.
Όταν λέω Ε.Σ. εννοώ το κύκλωμα που κρύβεται εδώ και δεκαετίες πίσω από την εθνική άμυνα. Για να μην στεναχωρηθούν μερικοί ελληναρες, που νομίζουν ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά ψάχνουν τον εχθρό. 
Πόλεμο έχουμε αλλά όχι σαν έθνος αλλά σαν τάξη, ένας παγκόσμιος πόλεμος που μαίνεται και δεν προβλέπετε να λήξει αν δεν βγει νικητής ο απλός λαός.
Δεν θα είχε καμία ανάγκη ο τόπος από κανένα στρατόπεδο και καμία φυλακή η κέντρο συγκέντρωσις μεταναστών για να συντηρηθεί, 
αν ο Ε.Σ. είχε συμβολικό χαρακτήρα εδώ και 30 χρόνια μιας και είμαστε μέλος όλον των δυτικών συμφώνων (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ ) επομένως συνέταιροι πλέον με το σύνολο των γειτονικών χορών. 
Ο στρατός υπάρχει σε αυτό το μέγεθος μόνο και μόνο για να πλουτίζουν οι γνωστοί άγνωστοι και να δανείζεται το ίδιο το κράτος για αγορές και παράλληλα μίζες του αιώνα, ανα τους αιώνες. 
Κάτσε και λογάριασε που λέμε στο χωριό μου, πόσες παράδες θα περίσσευαν για πραγματική κρατική ανάπτυξη αν από το 20% του προϋπολογισμού έβγαζες το 0 και έμενε το 2% για εξοπλιστικές δαπάνες.

Άρε ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΣΤΡΑΤΕ έχουν φάει στο όνομα σου οι μεγαλύτεροι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κύριοι της τοπικής και μη αυτοδιοίκησης αν περιμένετε να ζήσει αυτός ο τόπος από το χαρτζιλίκι των φοιτητών και των φαντάρων ποντάρετε σε κουτσά αλόγα ( εκτός αν αποφασίσουν να σπάσουν τα χαλινάρια ).

Και για να καταλαβαίνουμε μερικά πράγματα που είναι τόσο απλά, οι λεγόμενοι τοπικοί άρχοντες εκλέγονται με την σύμφωνη γνώμη της κεντρικής εξουσίας η με απευθείας "ανάθεση" - ορισμό η με φανερή η κρυφή στήριξη (το παραμύθι με τούς ανεξάρτητους δεν το τρώμε αφού και οι δυο "δικοί" μας είναι κομματικά μέλη). Επομένως οι τοπικοί άρχοντες είναι εκπρόσωποι της κεντρικής εξουσίας, άρα είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα και όχι αυτοί που ψάχνουν για λύση. Γιαυτό μην πιστεύετε τα μεγάλα λόγια του ραδιοφώνου και της TV, ως πιστά κουταβάκια θα γαβγίσουν για λίγο και μετά θα υποκύψουν στης εντολές του αφεντικού.

Απλά να θυμίσω ότι το σοβαρότερο θέμα με τα σχολεία έχει κλείσει, Η επικαιρότητα επιβάλει να ασχολείται η κοινή γνώμη με τα στρατόπεδα, θα κλείσει και αυτό γιατί έπεται και συνέχεια. 

Καθίστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε  σε απευθείας σύνδεση το σήριαλ με θέμα την  αυτοκαταστροφή μας.

το είδαμε στο zoistochorio.blogspot.com

2 σχόλια:

ΠΕΠ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΕΘΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΘΥΡΩΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν οι πολιτικοί και οι πολίτες να αφήναμε το στρατό να κάνει τη δουλειά του. Αν οι πολιτικοί δεν ανακατεύονταν με τη λειτουργία και τις προμήθειες υλικών και κάναν μόνον έλεγχο αυτά τα χάλια στη φύλαξη των συνόρων και στα εξοπλιστικά δε θα υπήρχαν. Οι δε πολίτες αν δεν πιάναν τον κάθε πολιτικό για να καλοπερνάει το παιδάκι τους ως στρατιώτης ίσως και το παιδάκι να τελείωνε το στρατιωτικό πιο συγκροτημένο άτομο και μάθαινε ότι δε χρειάζεται να έχουμε μέσο και υπάρχουν καταστάσεις στη ζωή που πρέπει να παλεύουμε μόνοι μας. Και τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο στρατός θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα...θα φυλούσε και τα σύνορα όπως παλιά. Αλλά όταν η πολιτεία παίρνει συνοριοφύλακες και τους πάει στην Αθήνα σημαίνει ότι δε θέλει να φυλάξει τα σύνορα, άρα στέλνει διαταγές που εμποδιζουν τη φύλαξη τους. Συνεπώς όλα γυρίζουν τους πολιτικούς και στην πολιτεία.