Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Γράφει ο Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν., Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
(Να υποθέσουμε ότι είναι επικοινωνιακό κόλπο της ΝΔ και δεν έχει διευκρινήσει ακόμη ότι οι εξετάσεις θα γίνονται με το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων; Σε μία αποκλειστική δέσμη για ΑΣΕΙ για παράδειγμα)

Πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) υιοθέτησε επισήμως την άποψη ότι οι εξετάσεις των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές, θα πρέπει να διαχωρισθούν από το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων και να επανέλθουν στο παλαιό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο ο υποψήφιος διαγωνίζετο αποκλειστικά σε μία ή περισσότερες στρατιωτικές σχολές της προτιμήσεώς του. Ο κύριος λόγος που επικαλείται η Ν.Δ. για την εν λόγω αλλαγή είναι η εξάλειψη της περιπτώσεως να ακολουθήσει κάποιος το λειτούργημα του στρατιωτικού από τυχαία συγκυρία (π.χ. πρώτη επιλογή «Μ.Μ.Ε.» και εικοστή επιλογή «στρατιωτικός»), δεδομένου ότι η ανταπόκριση στις ιδιαίτερες συνθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), απαιτεί προθύμους και συνειδητοποιημένους υποψηφίους οι οποίοι επιλέγουν αποκλειστικά την στρατιωτική σταδιοδρομία.

Παρά το γεγονός ότι με το τρέχον σύστημα, το πρόβλημα της εισαγωγής υποψηφίων σε στρατιωτικές σχολές, των οποίων η πραγματική επιθυμία δεν ήταν αρχικά αυτή, είναι υπαρκτό, θεωρώ την θέση της Ν.Δ. ατυχή και επιζήμια για τις Ε.Δ.. Εάν τα κίνητρα του πολιτικού αυτού κόμματος για την βέλτιστη επιλογή του προσωπικού των Ε.Δ. ήταν αγνά, θα αρκούσε να προτείνει ένα είδος βαθμολογικού «bonus», για τους υποψηφίους οι οποίοι θα εδήλωναν την στρατιωτική σχολή ως πρώτη τους επιλογή, πάντοτε όμως εντός του πλαισίου των πανελληνίων εξετάσεων οι οποίες, παρά τις κατά καιρούς παρεκτροπές, αποτελούν έναν από τους ελάχιστους αδιάβλητους θεσμούς κύρους που έχουν απομείνει στην χώρα μας και χαίρουν της πανελληνίου εκτιμήσεως. Το τρέχον σύστημα εξετάσεων εξασφαλίζει τουλάχιστον την εισαγωγή υποψηφίων υψηλών επιδόσεων και υψηλής διανοητικής στάθμης κατά αξιοκρατικό τρόπο. Η εικασία μου ότι η θέση της Ν.Δ. ενέχει μικροκομματικά κίνητρα ενώ ζημιώνει ακουσίως ή εκουσίως τις Ε.Δ., βασίζεται στην εμπειρία του παρελθόντος την οποία οι παλαιότεροι Αξιωματικοί έχουμε βιώσει και την οποία μεταφέρω εδώ συνοπτικά.

Με το παλαιό σύστημα εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, σε κάθε τάξη νεοεισαγομένων (τουλάχιστον στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), υπήρχε μικρό (ευτυχώς) ποσοστό μαθητών οι οποίοι είχαν προφανώς εισαχθεί πλαγίως και παρ’ αξίαν, αφού οι επιδόσεις τους υστερούσαν καταφανώς έναντι του μέσου όρου των συμμαθητών τους και δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι επιθυμούσαν διακαώς την στρατιωτική σταδιοδρομία. Ορισμένοι εξ αυτών, σταδιοδρόμησαν αξιοπρεπώς και αγάπησαν τον κλάδο των Ε.Δ. που υπηρετούσαν. Το μεγαλύτερο εν τούτοις ποσοστό εκ των παρ’ αξίαν εισαχθέντων εξελίχθηκε σε ανεπαρκείς αξιωματικούς, δεδομένης και της πεπερασμένης διανοητικής των ικανότητος. Την ανεπάρκειά των αυτήν φρόντισαν να την συμπληρώνουν με εκδουλεύσεις κομματικής αφοσιώσεως, αφού η αξιοκρατική ανέλιξή των στην ιεραρχία ήταν αδύνατη. Το κομματικό σύστημα, ανεξαρτήτως χρώματος, αξιοποιεί επί σειρά ετών, δίχως τύψεις και αναστολές, τους μετρίους ή και ανεπαρκείς αυτούς αξιωματικούς σε σημαντικές θέσεις εμπιστοσύνης προκειμένου αυτοί να εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα (μάτια και αυτιά του κόμματος σε θέσεις κλειδιά, ρουσφέτια, οσφυοκαμψίες, ανοχή και εξυπηρέτηση κομματικών αναξιοκρατικών παρεμβάσεων σε τοποθετήσεις, προαγωγές, αποστρατείες, προμήθειες κ.λ.π.). Η κομματική παρασκηνιακή εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών αντί να κολάζεται άμεσα και ριζικά, ως ευθέως αντικειμένη στην στρατιωτική δεοντολογία, καθώς και τις στρατιωτικές αξίες και αρετές, αυτή επιβραβεύεται προκλητικά και μάλιστα σε βάρος των αρίστων και αξιοπρεπών στελεχών των Ε.Δ. τα οποία δεν καταδέχονται να κτυπήσουν κομματικές θύρες και επιμένουν να αξιολογηθούν αμερόληπτα, βάσει των πεπραγμένων τους.

Αποτέλεσμα του ανωτέρω φαινομένου είναι η πτώση του ηθικού των στελεχών των Ε.Δ. και η διάχυση του δηλητηριώδους μηνύματος στους νέους αξιωματικούς, ότι το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι η καταξίωση μέσω του μόχθου αλλά μέσω των δημοσίων σχέσεων και της κομματικής υποταγής. Είναι επιπλέον γνωστό ότι ο μέτριος, συμβιβασμένος και κομματισμένος προϊστάμενος δεν ανέχεται αρίστους, υπερήφανους, αξιοπρεπείς και ακομμάτιστους υφισταμένους οι οποίοι με την στάση τους, του θυμίζουν διαρκώς την δική του μιζέρια. Κατά συνέπεια η αναξιοκρατία αποκτά πλοκάμια και κλονίζει τον ιστό των Ε.Δ..

Κατά την προσωπική μου άποψη, η επιστροφή στο παλαιό σύστημα εισαγωγής υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές, την οποία υποστηρίζει η Ν.Δ., θα ανοίξει διάπλατα τις θύρες για την εισαγωγή κομματικών παιδιών, κακομαθημένων τέκνων επωνύμων με πολιτικές προσβάσεις τα οποία χρειάζονται απλώς έναν αυτοπροσδιοριστικό τίτλο, τέκνων ματαιόδοξων στρατιωτικών επιθυμούντων την πάση θυσία συνέχιση της οικογενειακής στρατιωτικής παραδόσεως κ.ο.κ., εις βάρος της ήδη τρωθείσης μαχητικής ικανότητος των Ε.Δ.. Οι περισσότεροι εισαγόμενοι με την μεθόδευση αυτή θα αποτελέσουν αργότερα τους συνεχιστές και φορείς της κομματικής αλώσεως και μειώσεως της μαχητικής ικανότητος των Ε.Δ..

Επί τέλους η διαλαλούμενη υπευθυνότης των κομμάτων θα πρέπει κάποτε να μετουσιωθεί σε πράξη και το εθνικό κεφάλαιο των Ε.Δ., το οποίο δεν συντηρείται με κομματικά χρήματα αλλά με το υστέρημα του λαού μας, σε δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες για την χώρα μας, θα πρέπει να μείνει εκτός των πελατειακών κομματικών σκοπιμοτήτων, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτρεπτική του ικανότητα.

09 – ΜΑΪΟΥ – 2011
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ναύαρχο

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ένας ανώτατος που λέει την αλήθεια απροκάλυπτα με το όνομά της. Και ως γνωστόν την αλήθεια την φοβούνται οι ψεύτες και οι υποκριτές. Μακάρι ο κάθε απόστρατος να έβγαζε και μια αλήθεια. Το κύμα θα γινόταν τσουνάμι που θα παρασύρει τη βρωμιά και τότε μόνο οι "τίτλοι" θα αποκτούσαν αληθινή αξία. Ποιος όμως από όλους τους παλιούς έχει το θάρρος να κάνει κάτι τόσο απλό αλλά αληθινό; Να πάρει την πένα και να γράψει. Αυτή τη δύναμη της γραφής γιατί φοβούνται να τη χρησιμοποιήσουν για το καλό της κοινωνίας μας; Γιατί σιωπούν; Μήπως γιατί έτσι τους έχουν μάθει να κάνουν ή γιατί το "αμαρτωλό" τους παρελθόν τους αποκλείει από το δρόμο της αλήθειας; Ας το ξανασκεφτούν και ας το πράξουν έντιμα για το καλό όλων. Η αρχή πιστεύω ότι έγινε.

Ανώνυμος είπε...

Κε ΝΑΥΑΡΧΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ.ΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑΛΙΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ Ε.Δ.

Υ.Γ.ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΡΧΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΑΞΙΟΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘ'ΟΛΑ ΣΕΒΑΣΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΝΑΥΑΡΧΟΥΚΟ ΜΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ???
ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ
Η ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ....Η ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Ναύαρχο, του οποίου τις πράξεις και την προσωπικότητα δεν να γνωρίζω, ωστόσο θεωρώ ότι τιμά τον τίτλο του. Οι απόψεις και η σκέψη του είναι ξεκάθαρη. Συγχαρητήρια και πάλι για την αντικειμενικότητά του.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα όπως ακριβώς τα λέει ο κ. Ναύαρχος. Οι νέες γενιές των αξιματικών έχουν εισέλθει στις ΣΣ με αμιγώς αξιοκρατικά ακαδημαϊκά κριτήρια. Κατά την πλειονότητά τους δηλαδή είναι οξυδερκείς, ευφυείς και ικανότατοι επαγγελματίες. Ικανοί να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν και να αφομοιώνουν νέες τεχνολογίες, να διοικούν ανθρώπους σωστά, να σκέφτονται, να κρίνουν, να έχουν άποψη.

Αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει κάποιους. Βέπετε το "σύστημα" ή αλλιώς η πολιτική και οικονομική ελίτ αυτού του τόπου δεν θέλει σκεπτόμενους και με κρίση και άποψη αξιωματικούς. Γιατί αυτοί τους κοιτάνε ίσια στα μάτια και μπορεί να τους αμφισβητήσουν.

Για το αν θα είναι "πατριώτες" και αν θα "αγαπάνε" το Στρατο-Ναυτικό-Αεροπορία, δεν εξαρτάται μόνο από τις όποιες ρομαντικές προσδοκίες έχουν αυτοί ως έφηβοι. Εξαρτάται κατά κύριο λόγο από αυτά που βλέπουν και βιώνουν στις Στρατιωτικές σχολές, αλλά και μετά στην σταδιοδρομία τους. Και βέβαια εξαρτάται και από το πόσο τους αγαπάει και αυτούς η Πολιτεία.

Κάποιοι προβληματίστηκαν φαίνεται με τις απανωτές παραιτήσεις. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουν καταλάβει, δεν πήραν το σωστό μήνυμα. Δεν έχουν καταλάβει την αηδία και την απογοήτευση που νοιώθουν τα στελέχη. Τελικά η "εγχώρια" ελίτ βρήκε το πρόβλημα. Φταίνε οι νέες γενιές που δεν αγαπάνε το στρατό.

Κατά κάποιο τρόπο ο Σαμαράς δεν διαφέρει και πολύ από τον Πάγκαλο. Ο ένας μας λέει αντιπαραγωγικούς. Ο άλλος δεν το λέει αλλά μάλλον το πιστεύει. Θα ήθελε να μπορεί να μας το λέει χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις. Θα προτιμούσε χειραγωγημένους στρατιωτικούς, φοβικούς, ανίκανους να εκφέρουν λόγο και άποψη. Υπηρέτες των συμφερόντων τους... Όπως τα λέει δηλαδή ο κ. Μαρτζούκος.

Για την ιστορία ο κ. Μαρτζούκος δεν έφτασε να γίνει Αρχηγός Ναυτικού. Ήταν ακομμάτιστος και θα υπηρετούσε το συμφέρον του Ναυτικού και της Πατρίδας, άρα για την ελίτ απρόβλεπτος κι επκίνδυνος, όπως και τόσοι άλλοι που αποστρατεύτηκαν πρόωρα. Δεν πειράζει κύριε Ναύαρχε. Έμείς που ξέρουμε μπορούμε να κρίνουμε. Να είστε πάντα καλά κύριε Ναύαρχε και να βγαίνετε συχνάκαι να κάνετε παρεμβάσεις μπας κι αλλάξει τίποτα σ'αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πλήρως με τον κ. Ναύαρχο. Το όψιμο και εν πολλοίς επιπόλαιο ενδιαφέρον της ΝΔ για την εισαγωγή των μελλοντικών Αξκών στις Στρατιωτικές Σχολές, δείχνει ότι ως πολιτικό κόμμα, δεν έχει κατανοήσει τις ανάγκες των καιρών. Οι εποχές όπου ο κάθε μπαμπάς ή θείος Στρατιωτικός "κανόνιζε" την εισαγωγή του άχρηστου γιού ή ανεψιού στις ΕΕΔ έχει παρέλθει, ελπίζω αναπιστρεπτί!! Άλλωστε και με το υπάρχον σύστημα αυτός ή αυτή που πραγματικά θέλει να υπηρετήσει την πατρίδα, θα το επιδιώξει και θα το πετύχει, και χωρίς την επέμβαση άνωθεν ...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Διοικητά μου, πολύ καλά τα λέτε. Το παράπονό μου είναι το εξής:
Εσείς οι ΕΑΑΝ, είστε οι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που έχετε όμως όλα τα δικαιώματα ενός ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Αυτά τα πράγματα, γιατί δεν επιδιώκετε να τα περάσετε επίσημα και ψηλότερα? Μια δημοσίευση σε ένα blog είναι κάτι που... εμείς και εμείς θα διαβάσουμε κύριε Διοικητά! Το θέμα είναι να ενοχληθεί ο απλός πολίτης, ο πολημένος πολιτικός, ΟΛΟΙ!
Σας παρακαλώ, επειδή ήμουν Δόκιμος όταν ήσασταν Διοικητής στην Σχολή, και έχω δει πόσο ανήσυχο και περίφανο πνεύμα διαθέτετε (και ομολογώ ότι σας θαυμάζω), δώστε το έναυσμα για ΑΓΩΝΕΣ από τους απόστρατους! Αγώνες αληθινούς! Έχετε δύναμη! Είστε οι ΝΑΥΑΡΧΟΙ μας! Μέχρι πριν 5 χρόνια βαράγαμε σούστες όπου περνάγατε! Κάντε μας για άλλη μια φορά υπερήφανους, και αγωνιστείτε για εμάς. Εμείς είμαστε εν ενεργεία, δεν μας αφήνουν να αντιδράσουμε στο οτιδήποτε...
Με βαθύτατο σεβασμό,
Ανθυποπλοίαρχος Χ. ΧΧΧΧΧ ΠΝ

Ανώνυμος είπε...

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτά τα νέα παιδιά θα φέρουν τις βαθιές τομές στις ΕΔ παρά τις δύσκολες συνθήκες που τους δημιουργούν. Ας προβληματιστούν από τώρα οι υπηρέτες του Συστήματος γιατί το τσουνάμι θα τους πνίξει.

Αγαπητε φίλε της δημοσιευσης 3:27 ΜΜ είσαι σε λάθος δρόμο. Καλύτερα να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις και τα σχόλιά σου. Σε εκθέτουν και σε απομονώνουν. Εσένα και όσους σκέφτονται και εκφράζονται έτσι. Μην εκμεταλλευόμαστε ιδιοτελώς και με εμπάθεια τη δημοκρατικότητα των blogs. Αντίθετα οφείλουμε να προστατεύουμε τη δυναμική τους.

Ανώνυμος είπε...

αρχισατε τωρα συναδελφοι να γραφετε διαφορα τρελα- η προταση ειναι σωστοτατη- πρεπει να καθορισει το υπουργειο παιδειας μια νεα δεσμη για υποφηφιους στρατιωτικων σχολων - οι σχολες θα παιρνουν τους επιτυχοντες με απολυτη σειρα επιτυχιας βαθμολογησης- εκ των πραγματων δεν μπορει να γινει διαφορετικα εαν αφαρμοστει η νεα ματαρρυθμιση για την εισαγωγη φοιτητων στα πανεπιστημια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Ναύαρχο. Βέβαια τις δικές του δηλώσεις δεν θα τις δούμε στα κανάλια (αντίθετα με των υπολοίπων κυρίων Ναυάρχων). Ο κύριος Ναύαρχος αντικειμενικά θεωρείτο από τους σοβαρούς στο ΠΝ και είχε κύρος. Δυστυχώς τον έδιωξαν νωρίς διότι ήξεραν ότι δεν θα συμφωνούσε με κοματικά παιχνίδια και εντολές. Οι καλοί φεύγουν και οι "άλλοι" μένουν. Μακάρι ο κύριος Ναύαρχος να έλεγε ανοιχτά αυτά που γράφει τώρα όταν ήταν εν ενεργεία. Συμφωνώ όμως με τον κύριο Ανθυποπλοίαρχο ότι και από εκεί που βρίσκεται ο κύριος Ναύαρχος, αυτός και μερικοί ακόμα του επιπέδου του μπορούν να κάνουν τη διαφορά και τουλάχιστον να εμπνέουν εμάς που έχουμε μείνει πίσω. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΗΘΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη συγχαρητήρια. Για εμάς που σε ζήσαμε για πάνω από 35 χρόνια το κείμενο και οι θέσεις σου δεν απετέλεσαν έκπληξη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντώνης Κακαράς (Αρχιπλοίαρχος ΠΝ ε.α.) στο βιβλίο του "Ελληνες Στρατιωτικοί" (Τόμος Πρώτος σελ. 379) αναφέρεται στα λεχθέντα από τον αντιστράτηγο ε.α. Α. Δροσογιάννη ο οποίος ως ΥΦΕΘΑ είχε συντάξει το νομοσχέδιο για ένταξη των σχολών των ΕΔ στο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων. Γράφει λοιπόν πως αντέδρασε το τότε πολιτικό σύστημα στην εισήγηση: "...με αντίδραση τρομερή. Όλων... Των δεξιών κυρίως και του Καραμανλή... Διότι φοβότανε ότι θα μπούνε όλοι οι κομμουνιστές... Τους είπα λοιπόν ότι: 'Αν οι κομμουνιστές είναι τόσο ικανοί ώστε να έχουμε 5% στο εκλογικό Σώμα και στη σχολή ευελπίδων να έχουν 100%... είμαστε τότε άξιοι της τύχης μας και να γίνει κομμουνισμός'...".

Αυτά λέει ο Δροσογιάννης. Το θέμα είναι τι ακριβώς φοβούνται οι πολιτικοί τώρα, 30 χρόνια σχεδόν μετά το νέο σύστημα εισαγωγής. Τους Κομμουνιστές;.... Στο ίδιο βιβλίο υπάρχει και μία δήλωση του πρώην ΓΕΠΣ Δ. Αλευρομάγειρου: "...πίστευα και εξακολουθώ να πστεύω ότι η πολιτεία ΣΚΟΠΙΜΑ δεν θέλησε ποτέ να δώσει παιδεία στα στελέχη των ΕΔ..."

Για σκεφτήτε το λιγάκι. Οι πολιτικοί μας τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει αρκετή από την υπόληψή τους. Στα μάτια του λαού είναι μιζαδόροι, παρτάκηδες και υποκριτές. Τώρα τελευταία τους είδαμε και να ξεκατινιάζονται με γλώσσα πεζοδρομίου στη Βουλή. Λίγοι από αυτούς είναι πραγματικά μορφωμένοι. Ελάχιστοι έχουν βαθειές γνώσεις επί των Εθνικών θεμάτων, των Διεθνών Σχέσεων για να μην μιλήσουμε και για τα καθήκοντά τους ως Υπουργοί. Πως λοιπόν να γίνουν σεβαστοί και να επιβληθούν σε έναν αξιωματικό που είναι μορφωμένος, πιστεύει στους θεσμούς, διατηρεί ακόμη ηθικές αξίες, εκπαιδεύεται συνεχώς και κατέχει άριστα το επάγγελμά του; Απλά δεν μπορούν και δεν το αντέχουν.

Ο κύριος Μαρτζούκος τα γράφει έτσι όπως ακριβώς είναι τα πράγματα. Μας θέλουν υποτακτικούς και υποχείριά τους. Μας θέλουν για να τους κάνουμε ρουσφέτια και να τους ετοιμάζουμε εισηγήσεις προμηθειών για να παίρνουν τις μίζες τους. Μας θέλουν κομματικούς υπηρέτες και λακέδες. Και πάνω από όλα θέλουν πάντα να μας βλέπουν υποτιμητικά. Μόνο που οι σκλάβοι ξύπνησαν και έχουν λόγο και γραφή και άποψη. Μακάρι το παράδειγμα του κ. Μαρτζούκου να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειαζεται το στρατευμα αλλους υπαξ.που στα 30 τους δε κανουν τιποτα σε σχεση με τους κατωτερους ε.μ.θ. και εποπ.πηξαμε απο αξιωματικους.εργατες θελει ο στρατος μουτσους επαγγελματιες στρατιωτες για 35 χρονια.αξιωματικους λιγους και καλους απο ανωτατες στρατ.σχολες και μονο!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα
Έχω μια καλή πρόταση!!! Να γίνονται όλοι -ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ - ΝΑΥΑΡΧΟΙ - ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ !!!!!

Κατά πως λέγαμε στο Ναυτικό: Υπάρχουν ΝΑΥΑΡΧΟΙ με ΑΡΧΙΔΙΑ και ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑΥΑΡΧΟΙ !!!! Επιτέλους ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!