Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απάντηση στον Αντιναύαρχο ε.α κ. Βασίλειο Μαρτζούκο

Του Αντιναυάρχου ε.α. Δρα Στυλιανού Πολίτη
Όχι στους απελπισμένους και σε αυτούς που ψάχνουν να βρούνε επάγγελμα γιατί ο στρατός δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε σωσίβιο!

Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω με τον κ. Μαρτζούκο! Ο στρατιωτικός είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από τον ιδιώτη και γι’ αυτό τα κριτήρια θα πρέπει να είναι επίσης τελείως διαφορετικά. Ο όρος «αξιοκρατικά κριτήρια» είναι παρεξηγημένος. Θα προτιμούσα τον όρο «κριτήρια για χρησιμότερος». Με το ΠΑΣΟΚικό σύστημα και τα δικά του «αξιοκρατικά κριτήρια» αναζητείται αφ’ ενός μεν ο καλύτερος δυνατόν μαθητής και αφ εταίρου να εξυπηρετηθεί εκείνος που προέρχεται από διάφορες κατηγορίες όπως π.χ. τα τέκνα πολυτέκνων και αναπήρων, όσων είχαν το μέσον να υπηρετήσουν στο εξωτερικό κ.α. Το αποτέλεσμα του υπάρχοντος σήμερα συστήματος ήταν ολέθριο! Πλήθος επίδοξων φοιτητών για Πανεπιστημιακές Σχολές βρέθηκαν στις Στρατιωτικές Σχολές αναζητώντας διαρκώς τρόπο να φύγουν για να φοιτήσουν εκεί που θα ήθελαν ή παραμένοντας στο στράτευμα με «δημοσιοϋπαλληλική» νοοτροπία! Εκτός αυτού ο κ. Μαρτζούκος μιλά για κομματικά και άλλα κριτήρια. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και με το υπάρχον σύστημα μπορούν κακόπιστα ενεργώντας κάποιοι να απορρίψουν υποψηφίους για κομματικούς λόγους ή ακόμα χειρότερα για να κατεβάσουν τη βάση με σκοπό να ευνοήσουν κάποιους δικούς τους.
Το υπάρχον σύστημα λειτούργησε σε βάρος της αξιοπιστίας του στρατεύματος και απαξίωσε πλήρως τους στρατιωτικούς γιατί οδήγησε στην αντίληψη ότι ο στρατός με τη γενική του έννοια είναι ένα σωσίβιο σωτηρίας ή ένα άσυλο. Ο υποψήφιος για στρατιωτικές σχολές πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος και να έχει καταλάβει που πάει, τι θα αντιμετωπίσει και το τι μπορεί να του συμβεί. Αν είναι και καλός μαθητής τόσο το καλύτερο! Εκεί πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους και οι αρμόδιες επιτροπές και να επιλέγουν τους χρησιμότερους! Η επιλογή των στρατιωτικών δεν μπορεί να βασίζεται ούτε στις εναλλακτικές λύσεις σταδιοδρομίας των υποψηφίων, ούτε σε μια προσπάθεια ανακουφίσεως αυτών που έχουν ανάγκη ούτε κάπου αλλού! Οπωσδήποτε μάλιστα θα πρέπει να αναζητούνται και να ευνοούνται άτομα που δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στο στρατό. Τέτοιοι είναι όσοι δίνουν εξετάσεις μόνο σε στρατιωτικές σχολές, τα τέκνα των στρατιωτικών που ενώ έχουν ζήσει τα βάσανα των γονέων τους επιθυμούν να ακολουθήσουν το ίδιο λειτούργημα και άτομα σαν φίλο Πτέραρχο ε.α. που πρωτού ακόμα εισαχθεί στην Σχολή Ικάρων πετούσε αεροπλάνο.
Όχι στους απελπισμένους και σε αυτούς που ψάχνουν να βρούνε επάγγελμα γιατί ο στρατός δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε σωσίβιο!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο στρατός (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) θα πρέπει να γίνει μία κλειστή κλίκα για τους έχοντες και κατέχοντες καθώς και ημετέρους, όπως παλιά....κύριοι επτωχεύσατε σε όλα ττα επίπεδα εσείς οι παλίότεροι "συνάδελφοι" και ναι το βάζω σε εισαγωγικά διότι αν ήσασταν πραγματικοί συνάδελφοι δε θα μας φέρνατε σε αυτό το χάλι.. Που ήσασταν τόσο καιρό;; σας μάζεψαν στην κλαδική και σας έδωσαν τις κατευθύνσεις και αμέσως πιάσατε δουλειά..... είδαμε και αυτούς που "είδαν το στρατό με άλλο μάτι"..ισως ειναι καλύτερα, επειδή οι έχουμε "ξυπνήσει " πλέον να μιλάτε λιγότερο και να σκέπτεστε περισσότερο....

Ανώνυμος είπε...

Ε Ναι.Κάτι να μείνει και για τους βο(υ)λευτές.Πώς θα πάρουν και αυτοί καποιον ψήφο?
Κύριε απόστρατε δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε.Όταν είχατε αυτή την ευκαιρία δεν το κάνατε.Τώρα είναι αργά..

Ανώνυμος είπε...

Σωστά ομιλήτε ως παιδί ενός αναξιοκρατικού συστήματος. Ενός συστήματος προσκυνημένου, όπως όλων στις διάφορες ΕΑΑΣ που έπαιρναν τις συνδρομή μου για να βολευτούν στις διάφορες διασυνδέσεις με εταιρείες και πολιτικούς κλπ κλπ. Αναρωτιέμαι όλοι σας που μπήκατε πριν τις πανελλαδικές μπήκατε επειδή "Αγαπάτε την Πατρίδα;" Τότε γιατί δεν εφαρμόσατε ποτέ την Ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος αλλά γλειφόσασταν στα ξεροκόμματα των πολιτικών; Αιδώς Αργείοι. Ακόμα εσείς είστε στην κορυφή και βλέπουμε που πάμε. Χαλαρώστε και παίξτε καμιά πρέφα γι'αυτό είστε ικανοί. Αφήστε εμάς με τις γνώσεις μας και την ανεξάρτητη σκέψη μας να προχωρήσουμε. Ναι Κύριοι εμείς που μπήκαμε για μια δουλειά αλλά δεν γλύψαμε κανένα και ανεβαίνουμε με αγώνα. Μην πείτε και τίποτα για ανωνυμίες και λοιπά. Όλοι ζούσατε στα υπόγεια και δεν κάνατε τίποτα τώρα θα σας ενοχλήσει;

Ανώνυμος είπε...

11 Μαίου 2011 10:00 π.μ

Με βρίσκεις σύμφωνο!!
Οι Στρατηγοί-Ναύαρχοι-Πτέραρχοι επιθυμούν να κοπεί το σημερινό σύστημα για να μπορούν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά όπως και παλαιότερα.
Το ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αποχωρήσεις απο τις σχολές ας βρουν πρώτα τι φταίει!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΝΑΥΑΡΧΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ/ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..

‘’Με το ΠΑΣΟΚικό σύστημα και τα δικά του «αξιοκρατικά κριτήρια» αναζητείται αφ’ ενός μεν ο καλύτερος δυνατόν μαθητής και αφ εταίρου να εξυπηρετηθεί εκείνος που προέρχεται από διάφορες κατηγορίες όπως π.χ. τα τέκνα πολυτέκνων και αναπήρων, όσων είχαν το μέσον να υπηρετήσουν στο εξωτερικό κ.α.’’
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 3648 ΤΟΥ 2008 ΦΕΚ 38 ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΠΟ
29 Φεβρουαρίου 2008
Άρθρο 11
Ειδικές κατηγορίες εισαγωγής στα Ανώτατα
Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτατες
Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών ………………….

‘’Το υπάρχον σύστημα λειτούργησε σε βάρος της αξιοπιστίας του στρατεύματος και απαξίωσε πλήρως τους στρατιωτικούς γιατί οδήγησε στην αντίληψη ότι ο στρατός με τη γενική του έννοια είναι ένα σωσίβιο σωτηρίας ή ένα άσυλο.’’
ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΣΑΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ 15000 ΕΩΣ 20000 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Η ΕΝΑ ΑΣΥΛΟ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ???

‘’ Εκεί πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους και οι αρμόδιες επιτροπές και να επιλέγουν τους χρησιμότερους!’’
ΜΕ ΠΟΙΑ ‘’ΚΡΙΤΗΡΙΑ’’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΩΤΕΡΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΤΕ.

‘’ Οπωσδήποτε μάλιστα θα πρέπει να αναζητούνται και να ευνοούνται άτομα που δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στο στρατό. Τέτοιοι είναι όσοι δίνουν εξετάσεις μόνο σε στρατιωτικές σχολές, τα τέκνα των στρατιωτικών………’’
ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ Ε.Δ. ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70- 80. ??

ΤΥΧΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ,ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ.

Υ.Γ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ Κο ΜΑΡΤΖΟΥΚΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑΛΙΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ, ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ Ε.Δ. . ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κου ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΑΞΙΟΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘ'ΟΛΑ ΣΕΒΑΣΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ, ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ.

ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ………..

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ κ. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΥΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΛΩΝ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ. ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΘΕΤΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ "ΦΙΜΩΜΕΝΕΣ" ΣΙΩΠΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΥΤΟ ΨΕΥΔΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Παλαιότερα οι Στρατιωτικοί έμπαιναν στις Σχολές με...ένα τενεκέ λάδι ή επειδή είχαν βύσμα..Εκεί θέλουμε να γυρίσουμε; Είμαι Αξιωματικός αλλά οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν εργάτες.Με το σύστημα εισαγωγής εκτός πανελληνίων δεν θα έμπαινα ποτέ στην Σχολή και δεν θα γινομουν ποτέ Αξιωματικός.Την θέση μου θα είχε πάρει κάποιο παιδί στρατιωτικού που είναι πιθανό να το είχε πιέσει ο πατέρας του να γίνει στρατιωτικός. Μα τί απόψεις είναι αυτές; O στρατός δεν είναι τσιφλίκι κανενός.Ας φροντίζουν οι Στρατιωτικές Σχολές να κάνουν καλά την δουλειά τους.Αυτό φταίει...Δεν ξέρετε ότι υπάρχουν Αξιωματικοί στις Σχολές που σαλιαρίζουν με μαθήτριες; Εκεί να βρείτε τις αιτίες..Εντός Σχολών..και όχι να γίνει πάλι γκέτο για λίγους το στράτευμα..Και τονίζω ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι Αξιωματικός και ευτυχισμένος με το επάγγελμα μου παρά τα τεράστια προβλήματα και τον συνεχώς (αδίκως) μειούμενο μισθό.Περιμένω απάντηση κ.Ναύαρχε.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

H άποψη ενός αποτυχημένου "μπήντα" δεν θα μπορούσε να έχει καμμία βαρύτητα ειδικά όταν ο τίτλος του αντιναυάρχου είναι 100% μαϊμού και θεωρεί τόσο τιμητικό να λέγεται Ναύαρχος ώστε κολλάει και το δόκτωρ δίπλα. Καλά δεν υπάρχει λίγη ντροπή σε τούτο εδώ τον κόσμο που όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε δεν ντρέπεσαι ρε άχρηστε??? Παραλάβατε ένα ένδοξο πολεμικό ναυτικό και παραδώσατε ένα γελοιοποιημένο στολίσκο και τολμάς και εκφράζεις άποψη?? Τόσο ανίκανος είναι ο γιος σου και ψάχνεις με κάποιο τρόπο να τον χώσεις στην ΣΝΔ αλλά οι κακές πανελλήνιες σε χαλάνε??? Ρε άντε και κουρευτείτε γελοίοι. Ο νέος που έχει βλάλει 16-20 δεν ψάχνει για σανίδα σωτηρίας. Βλέπει όλες τις πόρτες ανοιχτές. Μετά από χρόνια θα ζοριστεί. Αν καταλάθως μπει στις ΕΔ μάλλον θα παραιτηθεί αργά ή γρήγορα. Αλλά οι νέοι μάθανε να αγωνίζονται και να τα κάνουν όλα με το σπαθί τους εν αντιθέση με εσάς που από τα 18 σας προσκυνήσατε. Σωστά ή λάθος τα κριτήρια που μπήκαμε είναι διαφανή. Εσύ που μπήκες με άγνωστα και αδιαφανή κριτήρια???

Μην ξαφνιαστείς αν κάποια μέρα σε σκυλοβρίσουν στον δρόμο. Όχι δεν θα είναι ούτε αναρχικοί ούτε κουμούνια. Σημαιοφόροι και υποπλοίαρχοι θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ! ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ - ΔΕΣΜΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ''ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ'' ΚΑΙ ''ΦΕΥΓΑΤΩΝ'' ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ) ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ. ΟΙ ΑΙΣΧΡΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΝΕΚΕΣ ΛΑΔΙ ΚΛΠ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΗ ΑΦΟΥ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ!!!ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ή ΕΙΚΑΖΕΙ ΕΣΤΩ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, κάπου το ξευτιλίσαμε τελικά. Εντάξει πράγματι το σύστημα των πανελληνίων είναι αξιοκρατικό. Αλλά από αυτό μέχρι το για να εισαχθείς στις Σχολές των ΕΔ στο παρελθόν ήθελες τενεκέδες λάδι ή έπρεπε νάχεις πατέρα στρατιωτικό, αυτά είναι γενικευμένες μπαρούφες.
Ναι δέχομαι ότι τα σκουλήκια πολιτικοί προσπαθούσαν να καπηλευτούν το σύστημα. Δεν δέχομαι όμως επουδενί πως αν κάποιος έγγραφε, υπήρχε οποιαδήποτε ανθρώπινη ή θεϊκή δύναμη ικανή να τον εμποδίσει στην εισαγωγή του. Τέλος εγώ στην αεροπορική μου ζωή δεν συνάντησα πουθενά αριστοκράτες. Μόνο μικροαστούς σαν και μένα ή άριστους καραχώριατους. Οι "άλλοι" που αναφέρεστε, ξερετε τώρα οι χωρίς.... κλπ, αποτελούσαν πάντα την προβληματική και δακτυλοδεικτούμενη μειοψηφία.

απόστρατος