Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με δημοσίευμα του Der Spiegel

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που έκανε λόγο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή και πάλι στην δραχμή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την εξής δήλωση:

Για το δημοσίευμα του Der Spiegel ισχύει μόνον η δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν ισχύει τίποτε άλλο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή. Και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, στους Έλληνες, στην Κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα. Αναφέρομαι σε όλους τους παράγοντες, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βλαπτικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το ίδιο το ευρώ.

Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που μπορεί να βλάψει το ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μόλις το 1,6% του συνολικού δημοσίου χρέους της ευρωζώνης. Ας ψάξουν λοιπόν αλλού αυτοί που θέλουν να ψάχνουν προβλήματα και προβληματικούς παίχτες.

Η Ελλάδα είναι ένας σταθερός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Άρα, όλοι –αγορές και κάθε ενδιαφερόμενος- μπορούν να έχουν έγκυρη πληροφόρηση μόνον από τις επίσημες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίος ο Μπένι κ.κ... ποτέ δεν ήταν.... Και έχει και νιονιό.... σε αντίθεση με άλλους.....................

Ανώνυμος είπε...

Έχω γράψει κι αν έχω γράψει κατά της Κυβερνητικής πολιτικής , συνεπώς μην με παραξηγήσετε κάποιοι, επειδή ΤΩΡΑ θα πω μπράβο στον Υπουργό.
Μακάρι να ξυπνήσει και η υπόλοιπη Κυβέρνηση. Ας αγριέψουμε , μήπως και δούμε τα πραγματικά τους δόντια, αν έχουν.....
Αν δεν τα δούμε , πάει να πει δεν έχουν, κι αν τα δούμε ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ επιτέλους με τι εχθρό έχουμε να κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ ΧΙΛ ΜΕ ΤΟ ΝΙΟΝΙΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ?

ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΠΗΡΑΤΕ?

ΔΕ ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟ ΜΠΕΝΙ ΧΙΛ, ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΩΝ 11,42, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ !!!